En klassiker har fått nya vackra vävar och mönster

Pastellfärgad Luxaflex rullgardin i köksfönster

Vår rullgardinskollektion har fått en komplett ”make over” med totalt 300 olika vävar och underlister i åtta olika färger, med matchande beslag, att välja fritt bland. Kollektionen är inspirerad av Skandinaviens inredningstendenser och ger dig nya möjligheter att inreda med färg och kontraster.

Många av oss ser rullgardinen endast som en praktisk standardlösning som har i huvuduppgift att mörklägga ett rum. Med vår nya rullgardinskollektion behöver valet inte längre stå mellan stilfull design eller funktion. Kollektionen innehåller nämligen hela 300 vävar i olika färger, tätheter och mönster – som i sin tur ger dig nya möjligheter att inreda med färg och kontraster.

Alla Luxaflex® gardiner skräddarsys efter hemmets fönster. På så vis slipper man att begränsa sitt gardinval till standardmått, som ändå aldrig verkar passa helt perfekt till fönsterkarmen.

Kollektionen består av tre olika kvaliteter – screen, täta och mörkläggande vävar – så att rullgardinerna kan anpassas efter den funktion som varje rum kräver. I sovrummet har man t.ex. oftast behov av en mörkläggningsväv som säkrar nattsömnen, medan en transparent screenväv i vardagsrum och kök minskar bländning samtidigt som man fortsatt har rätt mängd dagsljus och utsikt till vardagens bestyr.

Hela kollektionen går också att få med PowerView® betjäning – ett motoriserat system som låter dig styra gardinerna med fjärrkontroll, app eller rösten.

Transparent måttbeställd rullgardin från LuxaflexScreenväv ger fortsatt utsikt och är samtidigt effektiv avskärmning mot solen. På så sätt får du både reducerad oönskad uppvärmning och bländning medan du fortsatt ser ut genom gardinen.

Mönstrad mörkläggande rullgardin från Luxaflex i sovrumAtt sova mörkt ger förutsättningen för en god natts sömn. Men en mörkläggningsgardin behöver inte vara svart för att dämpa ljuset i sovrummet.

Oändliga färgkombinationer och kontraster

För att kunna vinka helt adjö till det gamla synsättet på rullgardiner, har den nya kollektionen öppnat upp och gjort det möjligt att även välja mellan åtta olika färger till gardinens beslag och underlist. Du kan alltså ge din personliga touch ända ner i de små, men viktiga, detaljerna – väv och list kan nu få den helt rätta kontrasten till varandra och det öppnar upp inredningsmöjligheterna att matcha med resten av hemmets detaljer och färger.

Luxaflex rullgardin med grönt mönster i fönsterStora gardinytor med färg ger inredningen karaktär. Grönt kan friska upp en minimalistisk stil.

Luxaflex rullgardin med gult mönster i panoramafönsterGul är fortsatt populär och ett tips är att välja gul som accentfärg för att skapa ett stilmedvetet och intressant uttryck, utan att det tar över.

I den nya kollektionen finns även en uppdaterad färgpalett som avspeglar de skandinaviska inredningstendenserna. Vi svenskar har nämligen vågat oss på att experimentera med färg igen – och detta med vackra resultat. Istället för att ty sig till vita gardiner, och låta dem bromsa upp de kreativa intrycken, inser nu många att rätt gardiner och färg kan supplera och förstärka hemmets önskade inredningsstil.

Exempelvis kan grön, gul och rosa i nedtonade nyanser bryta av, men fortsatt harmonisera med en mer stilren framtoning, om man inte vill att gardinen tar över för mycket i inredningen. Motsatt kan gardiner med grafiska mönster ge ett intressant botaniskt uttryck med vintagestämning.

Grafiskt mönstrad Luxaflex rullgardinGrafiska mönster kan också ”make a statement” i inredningen.

Den nya kollektionen kan du läsa mer om här. Och du upplever den live hos någon av våra många Luxaflex® återförsäljare landet över.

Dela

Share on Twitter Share on Facebook Pin it Email to a friend

Hitta en återförsäljare

Vi finns representerade landet över hos våra olika återförsäljare. Varmt välkommen att titta förbi något av våra showrooms.

Hitta återförsäljare

Våra produkter

Med över 60 års erfarenhet, inspirerande design, nytänkande betjäningsmetoder och kvalitet kan vi erbjuda komplett sortiment av måttbeställda gardiner och solavskärmning till dina fönster.

Läs mer
Välkommen till vår värld

Välkommen till vår värld

Följ oss i någon av våra sociala kanaler för mer tips och idéer. Vi finns på:

Facebook   Instagram

Luxaflex® Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev med produktinformation, tips och inredningsinspiration.

Genom din anmälan till nyhetsbrevet, godkänner du även vår sekretess policy.

The Art of Window Styling