Mörkläggningsgardiner – en god investering på sömnkontot

Du ljuva sommartid! Sommaren är härlig med allt vad den bjuder på i form av sol, bad, semester, sena kvällar och (kanske helst) lata morgnar. De ljusa ljumna kvällarna är underbara och många av oss njuter utomhus så länge och ofta det går. Likaså hjälper de ljusa morgnarna oss att vilja stiga upp ur sängen och se vad denna nya dag har att bjuda på!

Men, många av oss har något av ett ambivalent förhållande till just det här med ljusa kvällar och morgnar…

Mörkläggande Duette gardiner i sovrum, till takfönsterDuette® gardin till takfönster, modell Dag och Natt med en mörkläggande väv och en transparent väv

Ett enkelt tips så här i sommartider

Till alla oss som helst sover mörkt och svalt kommer här ett enkelt, men ack så effektivt, tips. Om du inte har investerat i mörkläggningsgardiner så blir detta tips nummer ett. Det finns en mängd olika gardiner som mörklägger olika bra och mycket. Ta dig tid att botanisera dig fram till din favorit, så att du blir garanterat nöjd. Det andra tipset är att dra för i tid – ta för vana att vädra ut sovrummet en stund innan läggdags och passa samtidigt på att dra för gardinerna. Rummet hinner då få en mer behaglig temperatur innan det är dags att sova. Riktigt varma nätter är en fläkt ovärderlig – en vanlig bordsfläkt brukar räcka för att varm luft inte ska bli stillastående i rummet.

Olika mörkläggningsgardiner

Vad finns det då för olika mörkläggande gardiner att välja bland? Vanligast är nog rullgardinen. Rullgardinen finns i mängd olika färger och vävar. Se till att välja en helt mörkläggande väv, och du – en vit mörkläggande väv mörklägger precis lika bra som en mörkare väv, så du har mängder av nyanser att välja mellan.

Mörkläggande rullgardiner i sovrumSkräddarsydda rullgardiner med mörkläggande väv

Duette® gardinen är ett annat populärt och effektivt val. Likaså här ska du se till att välja en helt mörkläggande väv för bästa effekt. En ytterligare fördel med Duette® gardinen är att den har dubbel väv vilket dels skapar små isolerande luftfickor (till fördel för temperaturen inomhus) dels har dolda snörhål (så att inget onödigt ljus strilar in genom väven). Dessutom finns det en modell speciellt ämnad för energieffektiviteten och mörker. Låter detta intressant så titta närmare på modellen Architella®.

Mörkläggande Duette gardiner i sovrum, modell ArchitellaDuette® gardin, modell Architella med mörkläggande väv

Sist men inte minst har vi de ”mjukare” alternativen som hissgardin och gardinlängder, perfekt för ett (förutom svalt och mörkt) ombonat och mysigt sovrum. För att hissgardinen ska fungera optimalt som mörkläggningsgardin ska du fråga efter fodrad baksida. Bland våra gardinlängder har du en mängd olika nyanser och vävar att välja från. Du väljer också om gardinen ska sitta på gardinstång eller gardinskena – och du vet väl att det sistnämnda även finns med smarta PowerView® motorisering!

Mörkläggande gardinlängd och Duette Top Down/Bottom UpMörkläggande gardinlängd och Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up

Mörkläggande hissgardiner i sovrumMörkläggande hissgardin, modell Segmenta

Vill du ha mer information om ämnet sömn? I bloggen ”Bästa sätten att vakna upp utvilad” får du olika ovärderliga tips på små förändringar du kan ta dig an och till dig med barn vill vi tipsa om ”Så får du ditt spädbarn att sova hela natten”.

Din närmaste Luxaflex® återförsäljare hittar du här >

Dela

Share on Twitter Share on Facebook Pin it Email to a friend

Hitta en återförsäljare

Vi finns representerade landet över hos våra olika återförsäljare. Varmt välkommen att titta förbi något av våra showrooms.

Hitta återförsäljare

Våra produkter

Med över 60 års erfarenhet, inspirerande design, nytänkande betjäningsmetoder och kvalitet kan vi erbjuda komplett sortiment av måttbeställda gardiner och solavskärmning till dina fönster.

Läs mer
Välkommen till vår värld

Välkommen till vår värld

Följ oss i någon av våra sociala kanaler för mer tips och idéer. Vi finns på:

Facebook   Instagram

Luxaflex® Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev med produktinformation, tips och inredningsinspiration.

Genom din anmälan till nyhetsbrevet, godkänner du även vår sekretess policy.

The Art of Window Styling