Så väljer du de rätta gardinerna till köket

Hektiska vardagar och kreativa utmaningar i köket kan lätt lämna både stekos och stänk från matlagning efter sig – något som sätter sina tydliga spår på dina gardiner… Därför är det viktigt att välja rätt gardintyp, som dels är lätt att rengöra och som dels håller sig vacker en lång tid framöver, till just köksfönstret.

Luxaflex Plisségardin med DustBlock i köksfönsterLuxaflex® gardiner med DustBlock® är smuts- och vattenavvisande och står därför emot stänk och matos bättre än en vanlig väv.

61% har gardiner i köket

Gardiner i köksfönstret är mer utbrett i Sverige än vad man kanske tror. En undersökning, gjord av Analyse Danmark på uppdrag av Luxaflex, visar att hela 61% har gardiner i sina köksfönster.

Men vad vi kanske inte alltid tänker på när vi väljer gardin till hemmet, är att det är helt andra krav på gardiner till köket jämfört med andra rum. I köket blir gardinerna nämligen utsatta för stänk, fett, damm och matos. Därför är det viktigt att välja en gardintyp som är resistent mot just detta och som är enkel att rengöra.

Luxaflex Plisségardin med DustBlock i köksfönster

DustBlock®, ett tips från Luxaflex®

När du ska välja gardiner till köket så börja med att notera vart spis och vask är placerade i förhållande till ditt fönster. Om avståndet är kort rekommenderar vi en gardin med en särskild ytbehandling som är smuts- och vattenavvisande. Dessa gardiner håller sig nämligen fina längre, i jämförelse med en gardin utan denna behandling. Läs mer om lämpliga köksgardiner >

Luxaflex Plisségardin med DustBlock i köksfönster

Ny vacker kollektion

När vi pratar om gardiner till köket, vill vi slå ett slag för vår nya kollektion plisségardiner innehållande en bred och vacker vävkollektion – många dessutom med den smuts- och vattenavvisande ytbehandlingen DustBlock®. Ytbehandlingen påminner om den impregnering man har till dukar, som gör att vätskan lägger sig på ytan utan att tränga ner i väven.

Plissékollektionen med bl.a. DustBlock® finns nu med nya färger och mönster. I kollektionen hittar du bland annat de populära pastellfärgerna som präglat heminredningen de senaste åren. Därutöver hittar du ett stort urval vackra vävar i den neutrala färgskalan vit, grå och natur.

Plisségardin modell Top Down/Bottom Up

Populära gardinmodellen Top Down/Bottom Up

I plissékollektionen finns den populära gardinmodellen Top Down/Bottom Up, även den med vävar ytbehandlade med DustBlock®. Top Down/Bottom Up kan dras ner från toppen men också dras upp från botten. På så sätt har du större frihet att placera gardinväven precis där du har behov för det – t.ex. i ögonhöjd på förbipasserande, utan att stänga ute allt solljus.

Läs mer om vår nya plissékollektion >
Bläddra bland plissékollektionens vävar online >
Bläddra i vår digitala broschyr “Den ultimata guiden till Plisségardiner” >

 

Dela

Share on Twitter Share on Facebook Pin it Email to a friend

Hitta en återförsäljare

Vi finns representerade landet över hos våra olika återförsäljare. Varmt välkommen att titta förbi något av våra showrooms.

Hitta återförsäljare

Våra produkter

Med över 60 års erfarenhet, inspirerande design, nytänkande betjäningsmetoder och kvalitet kan vi erbjuda komplett sortiment av måttbeställda gardiner och solavskärmning till dina fönster.

Läs mer
Välkommen till vår värld

Välkommen till vår värld

Följ oss i någon av våra sociala kanaler för mer tips och idéer. Vi finns på:

Facebook   Instagram

Luxaflex® Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev med produktinformation, tips och inredningsinspiration.

Genom din anmälan till nyhetsbrevet, godkänner du även vår sekretess policy.

The Art of Window Styling