Följ med in i ett magiskt universum – ett hem att drömma sig bort i

Vi har besökt Nordic Kids Living och fått en inblick i det magiska universum som pryder Instagramprofilen @nordic_kids_living. Nyfiken på kvinnan bakom denna vackra profil?

Ljusgrå Duette gardin hos Nordic Kids LivingMette Gregersen, kvinnan bakom Instagramprofilen @nordic_kids_living.

Vem är då ansiktet bakom Nordic Kids Living?

Danska Mette Gregersen, tar emot oss med ett glatt humör och avsmittande leende. Mette bor i ett nybyggt hus, tillsammans med sin man Michael och deras två döttrar. Mette har alltid dragits till barnens värld och universum, så att inspirera andra till detta drömmarnas land via Instagramprofilen @nordic_kids_living, var en helt naturlig process.

Ljusgrå Duette gardin hos Nordic Kids Living i vardagsrummetLjusgrå Luxaflex® Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up i vardagsrummet.

Att skapa sitt drömhus

Det har varit en lång process, men mödan värd. Vi var överens om att vi ville bygga nytt, men det tog lång tid att hitta rätt läge. Till sist ramlade vi över en redan bebyggd tomt, men fastnade direkt för läget och utsikten som tomten bjöd på. Det gamla huset låg längst ner på tomten, så för att utnyttja utsikten på bästa möjliga mån behövde huset flyttas längre upp. Det tog ungefär två år att få alla papper i ordning och att få huset ritat precis så som vi vill ha det. Vi har verkligen sett framemot att få använda den stora takterrassen, där utsikten verkligen kommer till sin fulla potential.

Ljusgrå Duette gardin hos Nordic Kids Living i badrummetLjusgrå Luxaflex® Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up i badrummet.

Hur tänker du inredning?

Basen i vårt hem är skandinavisk. Vi föredrar dansk design och klassiska ting med lång hållbarhet. När vi började med att inreda vårt hem, trodde vi först att vit var en genomgående färg – även när det gällde gardinerna. Men här kom vi att tänka om och gick mer på den varma och ombonade färgskalan. Att välja färg, annan än vit, på gardinerna gav en mycket större effekt än vad vi kunnat föreställa oss. Det allra viktigaste är att det finns plats och utrymme för oss alla – så vi tänker barnvänlig inredning och är inte rädda för att sakerna blir använda. Huset blev precis som vi drömt om.

Rosa Duette gardin hos Nordic Kids Living i sovrummetRosa Luxaflex® Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up i sovrummet.

Vad är det egentligen med dig och ljusrosa?

Jag älskar ljusrosa! Det är min favoritfärg. Och självklart har det påverkat barnen, men faktiskt även Michael! Trots det, var det jag som blev osäker på om vi verkligen skulle välja ljusrosa gardiner till flickornas rum. Här var Michael mer säker – för det är ju våra flickor! Och det blev helt fantastiskt och flickorna älskar dem.

Den ljusrosa färgen smyger sig även in i andra rum, bland annat på en vägg i badrummet och i flera inredningselement i vardagsrummet. Ljusrosa fungerar riktigt fint tillsammans med de ljusa skandinaviska färgerna och är därför enkelt att förälska sig i, säger Mette.

Ljusrosa Duette gardin hos Nordic Kids Living i flickrumLjusrosa Luxaflex® Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up i ena flickrummet.

Ljusrosa Duette gardin hos Nordic Kids Living i barnrummetLjusrosa Luxaflex® Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up i det andra flickrummet.

Varför fastnade du för Duette® gardinen?

Michael är en IT-människa ut i fingerspetsarna och i stort sett hela huset styrs från mobiltelefonen. Därför fastnade vi båda för manövreringen med PowerView® tillsammans med Duette® gardinen. Särskilt funktionen med att gardinen även kan sänkas från toppen. Det smarta är att vi kan skärma av sol och insyn samtidigt som vi fortsatt kan njuta av utsikten.

Precis som så många andra, lägger vi stor vikt vid att inbrottssäkra vårt hem med ljus som kan tändas och släckas ”on remote” och med gardiner som är i rörelse – vilket gör att huset alltid ser bebott ut.

Ljusgrå Duette gardin hos Nordic Kids Living i vardagsrummetLjusgrå Luxaflex® Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up i panorama fönster.

Vad skulle du säga är den främsta fördelen med PowerView® systemet?

Vi visste om att det skulle vara smart med en motoriserad lösning. Ändå är vi överraskade över hur praktiskt vi faktiskt finner systemet. Det är riktigt smart att gardinerna justerar sig själva – det ger extra ro i sinnet när vi åker på semester. Trots att vi inte är hemma så är vårt hem i rörelse. På de ställen där solen står på under dagen har vi valt att koppla in tidsstyrning, så att gardinerna dras för helt automatiskt. På så sätt undviker vi bländning samtidigt som vi skyddar våra möbler från att solblekas. Och flickorna använder sina gardiner som väckarklockor. Man kan säga att gardinerna har många funktioner hemma hos oss. En annan fördel är enkelheten med att justera tidsinställningen, t.ex. till sommarsemestern, när vår dygnsrytm plötsligt förändrar sig. När vi behöver justera gardinerna under dagen, använder vi antingen fjärrkontrollen eller appen.

Pebble fjärrkontroll hemma hos Nordic Kids LivingLuxaflex® Pebble® fjärrkontroll.

Om du är en fena på det danska språket kan du läsa Mettes egna upplevelse med att välja motoriserade gardiner (annars nöjer du dig kanske med att se på bilderna 😉 ) >

Dela

Share on Twitter Share on Facebook Pin it Email to a friend

Hitta en återförsäljare

Vi finns representerade landet över hos våra olika återförsäljare. Varmt välkommen att titta förbi något av våra showrooms.

Hitta återförsäljare

Våra produkter

Med över 60 års erfarenhet, inspirerande design, nytänkande betjäningsmetoder och kvalitet kan vi erbjuda komplett sortiment av måttbeställda gardiner och solavskärmning till dina fönster.

Läs mer
Välkommen till vår värld

Välkommen till vår värld

Följ oss i någon av våra sociala kanaler för mer tips och idéer. Vi finns på:

Facebook   Instagram

Luxaflex® Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev med produktinformation, tips och inredningsinspiration.

Genom din anmälan till nyhetsbrevet, godkänner du även vår sekretess policy.

The Art of Window Styling