Gardiner förvandlade rummet

Vi blev överraskade av hur stor effekt det gav att få upp gardiner!

Louise och David Guldager bor i ett häftigt och mysigt funkishus i Hellerup. För två år sedan gjorde de en större renovering, men det är bara nu – två år senare som gardiner har kommit upp! “Vi är väldigt förvånade över hur stor effekt gardinerna gav för hela känslan i rummet. Det har skapat en mysig atmosfär!”

Läs om deras tankar när det gäller valet av gardiner och vad som var avgörande för paret.

Luxaflex GuldlogLouise och David Guldager, fotograf Thomas Dahl @tdahl.dk

Utsikt och flexibel avskärmning

För två år sedan utfördes en grundlig renovering som innebar rivningsarbete av både väggar och sågspånstapet. När vi kom till fönstren kunde vi inte se någon uppenbar lösning som vi föll för. Vi har ett stort fönster, vilket är av stor betydelse för rummets uttryck, och vi visste att vi behövde en flexibel gardin. Köket är husets hjärta och används till det mesta. Det dagliga familjelivet, mysiga middagsfester med familj och vänner och att arbeta. Vi arbetar ofta hemifrån och håller också möten i rummet. Därför har vi letat efter en flexibel lösning så att vi kan avskärma ljuset utan att dra för utsikten eller känna att vi stänger in oss i en grotta.

Luxaflex Guldlog Flexibla gardiner
Luxaflex Guldlog transparent gardin

Flexibel avskärmning med transparenta Luxaflex® gardiner och Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up. Fotograf Thomas Dahl @tdahl.dk.

Teknik och estetik i samhörighet

Tiden bara gick. En dag såg jag kombinationen med gardinlängder och Duette®-lösningen i fönstret med motorstyrning. Och där fanns något meningsfullt. Gardinerna skulle inte bara uppfylla en estetisk roll, eftersom tekniken också skulle tilltala David enormt (David är danska TV2: s regelbundna expert på prylar och teknik). Det är viktigt för oss båda att gardinerna är estetiskt vackra, även om de är smarta och intelligenta. Och det får vi med PowerView®, där tekniken är dold bakom gardinen. Det är supersmart att gardinerna styrs automatiskt så att vi inte behöver tänka så mycket på dem. De går upp av sig själva när vår morgon börjar, eller när solen stiger upp.

Luxaflex Goldlog PowerViewTill höger: Pebble® fjärrkontroll. Fotograf Thomas Dahl @tdahl.dk.

Vågat färgschema satte sista touchen

Vi hade äntligen hittat vår lösning med gardinlängder och Duette® i fönstret. Men så kom vi till färgvalet. Det var väldigt roligt då det fanns så många alternativ av färger och kompositioner, men det gjorde det också svårt att välja. Jag gick på den goda magkänslan och en touch av att vara modig. Därefter är jag väldigt nöjd med resultatet. Det har blivit riktigt bra, och jag är verkligen glad att jag gick lite utanför komfortzonen. Beslutet känns väldigt stort när du står med så många möjligheter – både för att gardinen i fönstret har stor betydelse för rummet som helhet och för att det inte är något du bara byter ut efter en kort tid.

Att få upp gardiner i det här rummet har gett en riktigt bra effekt. Rummet har fått mer karaktär och gardinerna samverkar riktigt bra med husets funkisstil.

Luxaflex Guldlog vågat färgschemaBruna Luxaflex® gardiner och Duette® i grön nyans. Fotograf Thomas Dahl @tdahl.dk.

Om du är en fena på det danska språket kan du läsa Louises egna upplevelse här > (annars kan bilderna tala för sig självt 🙌 )

Eller kika på videon nedan (dansk text) 👇

Dela

Share on Twitter Share on Facebook Pin it Email to a friend

Hitta en återförsäljare

Vi finns representerade landet över hos våra olika återförsäljare. Varmt välkommen att titta förbi något av våra showrooms.

Hitta återförsäljare

Våra produkter

Med över 60 års erfarenhet, inspirerande design, nytänkande betjäningsmetoder och kvalitet kan vi erbjuda komplett sortiment av måttbeställda gardiner och solavskärmning till dina fönster.

Läs mer
Välkommen till vår värld

Välkommen till vår värld

Följ oss i någon av våra sociala kanaler för mer tips och idéer. Vi finns på:

Facebook   Instagram

Luxaflex® Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev med produktinformation, tips och inredningsinspiration.

Genom din anmälan till nyhetsbrevet, godkänner du även vår sekretess policy.

The Art of Window Styling