När gardiner förvandlar hemmet och skapar trivsel

Vi har haft förmånen att följa med när en kvinna med unik känsla för heminredning förvandlar en nybyggd lägenhet till ett riktigt mysigt hem. Det är ju inte bara att ställa in möbler och attiraljer och så sköter sig resten själv. Mer ska till för att få till känslan av ett ombonat hem att trivas i.

Danska bloggaren LilleLy

Följ med oss hem till danska Christina Hansen Rompanen, kvinnan bakom de otroligt vackra bilderna på Instagramprofilen @lillely_. Christina har inrett ett helt nytt hem till sig själv och dottern Ly (som är inspirationen till profilnamnet ”lillely”; lilla Ly på svenska). Nedan får du en inblick i hur Christina arbetar med inredning.

Att ha inredning som sin hobby

Christina älskar att inreda och har det som en av sina hobbyer. ”Jag älskar att ändra om och gör det hela tiden. Jag skulle kunna ändra om stup i kvarten och på så sätt se sakerna i nya perspektiv. Jag tar bilder med min kamera – och att ta den perfekta bilden, är en del av min hobby när det gäller inredning.”

LilleLy matplats med Silhouette gardiner

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Jag använder naturen som inspiration när jag inreder. Jag väljer ofta material som sten, marmor, trä och keramik. Det är viktigt för mig att inredningen inger lugn och harmoni, så jag arbetar alltid med noga avvägda färgskalor i lugna kulörer som matchar varandra.

LilleLy fönsterkarm med gardiner

Vår bas är det kombinerade vardagsrummet och köket

Vår lägenhet är inte så stor – vardagsrum, kök och matplats hänger ihop i ett och samma rum. När jag skulle välja gardiner till vårt hem föll jag ganska snabbt för Silhouette® gardinen. Jag ville ha ett lätt och luftigt uttryck eftersom rummet inte är så stort. Samtidigt är Silhouette® superelegant och exklusiv i sitt utseende. Däremot var det svårt att välja färg eftersom det fanns olika vägar att gå – både ljusa, varma och kalla nyanser – men jag följde min första intuition och bestämde mig för en varm färgskala i vardagsrummet. Valet föll på en väv som inte blev för mörk och som samtidigt skulle fungera tillsammans med min nya soffa.

LilleLy vardagsrum med Silhouette gardiner

Mörkläggning till barnrummet

Det var viktigt att valet av gardin kunde mörklägga Lys rum, särskilt viktigt på sommaren med de långa ljusa kvällarna och morgnarna. Duette® gardinen är effektiv till mörkläggning samtidigt som den är en vacker lösning, där färgvalen är både många och fina. Just på grund av de fina färgerna och gardinens stilrena uttryck var det enkelt att välja just den till rummet. Och jag hittade den perfekta färgen som matchade Lys tapetvägg med vackra svanar!

LilleLy barnrum med mörkläggande Duette gardin

Hotellkänsla i sovrummet

I sovrummet ville jag skapa en härlig hotellkänsla. Därför var jag helt säker på att jag ville ha långa gardinlängder, från tak till golv. Det vackra sammetstyget i kombination med en Duette® gardin i fönstret blev det perfekta paret att skapa stämning och mörkläggning på en och samma gång.

LilleLy sovrum med mörkläggande Duette och gardiner

Det är överraskande hur stor effekt gardiner har. Förutom att de har en praktisk funktion med ljusreglering och avskärmning så ger de en vacker personlig känsla och bidrar enormt mycket till inredningen, avslutar Christina.

Läs mer om vår Duette® kollektion >
Läs mer om vår Silhouette® kollektion >
Läs mer om möjligheterna med långa gardinlängder >

Just nu – 20% rabatt på gardinlängder

Rama in våren med vackra gardiner – skräddarsytt för dina fönster. Under mars månad får du 20% på måttbeställda gardinlängder, hissgardiner, skenor och stänger. Läs mer om erbjudandet här >

Dela

Share on Twitter Share on Facebook Pin it Email to a friend

Hitta en återförsäljare

Vi finns representerade landet över hos våra olika återförsäljare. Varmt välkommen att titta förbi något av våra showrooms.

Hitta återförsäljare

Våra produkter

Med över 60 års erfarenhet, inspirerande design, nytänkande betjäningsmetoder och kvalitet kan vi erbjuda komplett sortiment av måttbeställda gardiner och solavskärmning till dina fönster.

Läs mer
Välkommen till vår värld

Välkommen till vår värld

Följ oss i någon av våra sociala kanaler för mer tips och idéer. Vi finns på:

Facebook   Instagram

Luxaflex® Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev med produktinformation, tips och inredningsinspiration.

Genom din anmälan till nyhetsbrevet, godkänner du även vår sekretess policy.

The Art of Window Styling