Jag blev osäker på om jag hade valt för många olika gardinlösningar…

Maria de Pineda

…men varje rum blev helt perfekt i färg och utseende!

”Kan man välja för många olika gardinlösningar till ett hem? Jag var osäker på om jag visste svaret, men varje rum och fönster i vårt nya hem kallade på olika lösningar. Efter det att gardinerna kommit på plats är jag inte längre osäker. Varje rum blev helt perfekt och hemmet har fortfarande den röda tråden som håller ihop det.”

Följ med hem till danska Maria De Pineda och hennes dotter Clara. Här får vi följa Marias tankar om gardiner; vilken funktion de ska fylla i hemmets olika rum och varför hon valt som hon gjort. Det ligger noggrann eftertanke i varje val, men så blev ju också resultatet väldigt vackert – inte sant?!

Luxaflex Duette gardin modell Top Down/Bottom Up

Att bo nära inpå andra

Jag håller på att skapa ett hem för mig och min dotter Clara och vi har fått en massa kvadratmeter att bre ut oss på, men också stora fönster som gör det nödvändigt att kunna skärma av ljus, värme och nyfikna blickar. När jag skulle inreda vårt hem var det viktigt att få tillfört mys och personlighet. Och gardinerna fick stor betydelse just precis där.

Vi flyttade från en lägenhet på tredje våningen där ingen kunde titta in, så därför hade jag rätt och slätt inga gardiner. Därför var det nu helt nytt för mig att ta ställning till olika fönsterlösningar. Men, det var viktigt att ta tag i uppgiften eftersom vi bor nära inpå andra.

Mina gardiner skulle stå för mysstunder, det personliga och avskärmning. Därför slutade det med att varje rum fick sin unika gardinlösning.

Luxaflex Duette gardin modell Top Down/Bottom Up

Jag kunde direkt märka att rådgivning var viktigt, särskilt eftersom jag hade behov av olika lösningar och funktioner. Som ett exempel: man går rakt in i vårt hem, det finns ingen avskild hall, och huvuddörren är i glas. Goda råd från erfarna gardinexperter har gjort att vi nu fått gardinlösningar i de olika fönstren som passar perfekt till vårt nya hem!

Olika gardinlösningar och behov från rum till rum

Luxaflex Duette gardin modell Top Down/Bottom Up i köksfönster

Fantastiskt flexibelt i köket

Till köket föll valet på Duette® gardinen. Duette® har ett elegant utseende och så kan gardinen även spännas upp (perfekt till ytterdörren). Nu har jag då alltså Duette® i alla tre köksfönstren. Det riktigt smarta är att gardinerna också kan sänkas från toppen – nu kan jag släppa in ljus och se ut, samtidigt som den skärmar av så pass mycket att vi kan röra oss fritt i hemmet utan att någon ser in.

Luxaflex Silhouette gardiner i vardagsrumsfönster

Otroligt vacker och något alldeles särskilt till vardagsrummet

I vardagsrummet valde jag Silhouette® gardiner. Jag tycker att detta är den absolut vackraste gardinen, så den var jag bara tvungen att ha! Den är lätt, elegant och skärmar av direkt insyn samtidigt som jag behåller ljus och utsikt. Det är enkelt att stänga gardinen, så att jag får total avskärmning.

Mörkläggande Duette gardin modell Top Down/Bottom Up med gardinlängder i sovrum

Mörkläggning, mys och stämning var ledorden till sovrummet

I sovrummet var det viktigast att få till en mysfaktor. Jag ville inte alls ha en klinisk look. Sovrummet ska vara det stället där jag får lust att krypa ner under täcket och stanna kvar där timme ut och timme in, för att bara vara. Därför valde jag mer färg i sovrummet. En vacker mörkgrå färg på Duette® gardinerna och en petroleumblå till de långa gardinlängderna. Det har gett rummet en härlig och varm stämning.

Luxaflex mörkläggande rullgardin i barnrum, modell LiteRise

Ljust och nordiskt till barnrummet

Inne hos Clara inreder jag mycket i ljusa nordiska toner. Så lösningen till Claras rum blev en mörkläggande rullgardin i naturfärg. Det harmoniserar så fint med den övriga inredningen. Gardinen höjs och sänks med ett lätt tag i underlisten. Enkelt och lätt!

Luxaflex Pebble fjärrkontroll till motoriserade gardiner

Motoriserade gardiner i vardagsrum och sovrum

Vi är stora fan av de motoriserade gardinerna i vardagsrummet och sovrummet. I vardagsrummet har vi valt automatisk tidstyrning, som jag ställt in i PowerView® app. Det betyder att jag i stort sett aldrig rör fjärrkontrollen. I sovrummet, där dygnsrytmen inte är lika fast, njuts det istället av att ligga kvar i sängen och styra gardinerna därifrån, utan att behöva stiga upp. På så sätt släpps morgonljuset in i lagom sakta tempo, för en lugn start på dagen!

Läs mer om PowerView® Motorisering >
Läs mer om Silhouette® gardiner >
Läs mer om Duette® gardiner >
Läs mer om gardinlängder >
Hitta din närmaste Luxaflex® återförsäljare >

Dela

Share on Twitter Share on Facebook Pin it Email to a friend

Hitta en återförsäljare

Vi finns representerade landet över hos våra olika återförsäljare. Varmt välkommen att titta förbi något av våra showrooms.

Hitta återförsäljare

Våra produkter

Med över 60 års erfarenhet, inspirerande design, nytänkande betjäningsmetoder och kvalitet kan vi erbjuda komplett sortiment av måttbeställda gardiner och solavskärmning till dina fönster.

Läs mer
Välkommen till vår värld

Välkommen till vår värld

Följ oss i någon av våra sociala kanaler för mer tips och idéer. Vi finns på:

Facebook   Instagram

Luxaflex® Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev med produktinformation, tips och inredningsinspiration.

Genom din anmälan till nyhetsbrevet, godkänner du även vår sekretess policy.

The Art of Window Styling