Alla som kommer hem till oss tror att vi har renoverat lägenheten – men vi har ju egentligen bara fått nya gardiner

Jeanette Ottesen

”Jag kan inte uttrycka mig annorlunda; det känns precis som om vi har fått en ny lägenhet, som både är yngre och charmigare. Många nedprioriterar gardiner, och det borde folk verkligen sluta med! Det är min lägenhet ett bevis på.”

Vi är hemma hos danska simmerskan Jeanette Ottesen, som bor i hjärtat av Köpenhamn med sin man och deras dotter Billie på 16 månader. Läs Jeanettes berättelse om hur hon har fått upp ögonen för gardiners roll i inredningen och inte minst hur de har förvandlat den gamla lägenheten till en färgrik pärla.

 • Duette gardiner, modell Top Down/Bottom Up, med sammetsgardiner

  Nya gardiner gav nytt liv till en gammal lägenhet

  Jag älskar att vara omgiven av stadslivet och stämningen på gatorna, men med tiden blev det svårt att känna av den äkta Köpenhamnscharmen i vår lägenhet. Och våra gardiner hjälpte inte till. I alla rum, förutom sovrummet, hade vi vita linnegardiner som med tiden blivit helt gulaktiga.

  Normalt nedprioriterar man gardiner galet mycket! Det gjorde jag ju själv också. Alltså, man köper hellre en ny soffa än att investera i nya gardiner. Men nu, efter att ha fått nya gardiner, ser vår lägenhet både yngre och bättre ut än vad den någonsin tidigare gjort. Den gamla stilen som lägenheten har, kombinerat med moderna Duette® gardiner och långa sammetsgardinerna som vi valde, lyfter det hela till en helt ny nivå.

 • Duette gardiner, modell Top Down/Bottom Up, med sammetsgardiner

  Med expertrådgivning blev jag modigare i mina val

  Jag är kanske lite konservativ på vissa punkter när det gäller inredning och möbler. Jag vill helst inte vara för modig när det handlar om saker man ska ha i många år. Dock kände jag mig otroligt trygg med att ha en expert i mitt hem, som kunde hjälpa oss med de rätta färgsammansättningarna och harmonin. Det öppnade mina ögon för att våga experimentera med färgvalen.

  I vårt sovrum har vi nu sammetsgardiner i en ljus pastellgrön. Det tyckte jag var lite av en satsning, men det ger faktiskt ett mer exklusivt utseende, tycker jag. Vi valde att kombinera dessa med mörkläggande Duette® gardiner, som faktiskt blev valet i de övriga rummen också. Till köket och vardagsrummet föll valet dock på en ljusgrå nyans.

 • Luxaflex Duette gardin, modell Top Down/Bottom Up

  Ett färgval som visade sig ge en fantastisk effekt

  I gästrummet, som ska bli Billies rum när hon blir lite större, valde vi slutligen en mörkläggande Duette® i bordeaux, vilket jag själv tyckte var väldigt modigt. Och den visar sig ha en fantastisk effekt och gör verkligen skillnad i rummet. Min man, Marco, var snabbast med att uttrycka hur snygg han tyckte att gardinen var. Själv sa jag ”ja, den är snygg, men vågar vi det?”. Jag gav efter, och det är jag så lycklig för idag.

 • Luxaflex Duette gardin, modell Top Down/Bottom Up

  Mitt hem är min bas, och inredningen är bara för oss

  Jag har faktiskt alltid varit mycket intresserad av heminredning. Eftersom jag reser mycket, är det viktigt för mig att min bas är en härlig och lugn plats, där jag blir glad när jag går inom dörren. Jag bjuder sällan hem folk, helt enkelt därför att det här är min oas. Inredningen är därför också bara för min egen och Marcos skull. Jag gör det verkligen inte för någon annan.

  Vi har också behov av ett privatliv, vilket annars kan vara svårt när man bor så här i hjärtat av Köpehamn. Från vårt vardagsrum och sovrum kan vi se rakt in i lägenheten mittemot och det betyder ju då att de också kan se in i vår. Därför är jag uppriktigt tacksam för modellen Top Down/Bottom Up! På dagen har vi alltid gardinen på ”street view mode”, det vill säga i mitten av fönstret. På så sätt kan inte folk se vad vi gör och vi går inte miste om det härliga dagsljuset.

 • Duette gardin, modell Top Down/Bottom Up, med gardinlängder

  Förut hade vi bara fönster – nu har vi mer än så

  Vi är riktigt nöjda med valet av betjäning – vi använder motoriseringen på lite olika sätt. Hos Billie kör vi ner toppen av gardinen lite grann, så att hon vaknar naturligt och skonsamt till morgonens ljus.

  Jag får även själv möjligheten att känna av det! För när Marco tycker att det är dags för mig att stiga upp, höjer han sovrumsgardinerna från vardagsrummet – och då är det ju liksom bestämt, att min stund under täcket är över. Men det är faktiskt ett väldigt skönt sätt att vakna på. Jag slipper alarm eller att någon står och drar i mig, vilket ger mig en helt klart mer harmonisk morgonrutin.

 • Luxaflex Duette gardin, modell Top Down/Bottom Up i kök

  Motorisering är inte bara ren lyx, det förändrar sättet att tänka gardiners funktionalitet

  Jag förstår mycket väl att vissa bara ser det som ren lyx, något som man kanske inte har behov av. Och passande nog tackade jag själv nej till motorisering första gången vi blev tillfrågade. Jag tänkte, det behöver vi väl ändå inte? Den tanken hade jag faktiskt också gällande nya gardiner generellt. Men nu kan jag inte leva utan dem!

Dela

Share on Twitter Share on Facebook Pin it Email to a friend

Hitta en återförsäljare

Vi finns representerade landet över hos våra olika återförsäljare. Varmt välkommen att titta förbi något av våra showrooms.

Hitta återförsäljare

Våra produkter

Med över 60 års erfarenhet, inspirerande design, nytänkande betjäningsmetoder och kvalitet kan vi erbjuda komplett sortiment av måttbeställda gardiner och solavskärmning till dina fönster.

Läs mer
Välkommen till vår värld

Välkommen till vår värld

Följ oss i någon av våra sociala kanaler för mer tips och idéer. Vi finns på:

Facebook   Instagram

Luxaflex® Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev med produktinformation, tips och inredningsinspiration.

Genom din anmälan till nyhetsbrevet, godkänner du även vår sekretess policy.

The Art of Window Styling