Energieffektiva gardiner

Spara energi kring dina fönster

Luxaflex® är branschledande när det gäller att spara energi vid fönstren. 1985 uppfann vi de mycket energieffektiva Duette® gardinerna, i mångt och mycket som en reaktion på energikrisen i slutet av 1970-talet.

Architella®, ännu effektivare

Vi fortsätter än idag att fokusera på våra gardiners energibesparande effekt. Utan en effektiv gardin kan upp till 50% av den energi som går åt för att värma eller kyla en bostad läcka ut genom dina fönster.

Vår senaste innovation till Duette® familjen är Architella®. Väven har utformats som dubbla vaxkakestrukturer för att kunna erbjuda ännu bättre energieffektivitet.

Duette® Architella®, med dubbel vaxkakestruktur Duette® Architella®, med dubbel vaxkakestruktur

Energispartips för fönster

  1. Se till att alla fönster och dörrar är ordentligt tätade.
  2. Håll fönstren stängda när värme eller luftkonditionering är på.
  3. Öppna upp gardinerna under soliga vinterdagar för att fånga upp solvärmen och dra sedan för dem på kvällen för att hålla kvar värmen inomhus.
  4. Dra för gardinerna under sommaren för att hålla värmen ute.

Luxaflex® produkter bidrar till att spara energi vid fönstren på tre viktiga sätt:

1. Isolering

Vintertid släpps hemmets värme ut genom fönstren. Samma fönster släpper in värmen under sommaren. Med isolerande gardiner kan du sänka energiförbrukningen, spara på kostnaderna för värme och kyla och dessutom skapa en behagligare inomhusmiljö.

2. Reglera solvärmen

Den värme som solen avger, solenergin, må vara ett trevligt bidrag till uppvärmningen under vintern, men under sommaren kan den göra ett rum väldigt varmt, rent utav obehagligt att uppehålla sig i. Många av Luxaflex® gardiner hjälper dig att reglera solinsläppet för maximal solvärme på vintern och minimal solvärme på sommaren.

3. Dagsljus

Dagsljus är ett behagligt alternativ för att lysa upp ett rum med naturligt ljus i stället för lampor. Många av våra gardiner är perfekta för att släppa in lagom mycket dagsljus i rummen och därigenom minska energiförbrukningen eftersom inga lampor behövs.

Hitta en butik

Få hjälp med energieffektiva gardiner till ditt hem.

Ange din ort för att se vilken återförsäljare som finns i din närhet.

Vanliga frågor