Design med fokus på miljön

Miljön är vårt gemensamma ansvar och ett centralt fokusområde i produktionen av Luxaflex® produkter – både vad gäller val av material, produktionsmetoder och underleverantörer.

Återvinning av polyester

Luxaflex® plisséväv Revival är tillverkat av 100% återanvänd polyester, vilket inte bara reducerar CO2-utsläppen från vår vävproduktion med 6%, utan också minskar vattenförbrukningen. Härutöver tillverkas vår Duette®-väv Eternity av 40% återvunnen polyester, som t.ex. kommer från vävrester i produktionen och/eller från plastflaskor. Polyester är tillverkat av råolja och genom att återanvända det, sparar vi på världens begränsade oljeresurser.

Återvunnen plast från haven

I Luxaflex® kollektion finns numera både rullgardinsvävar och gardinlängder i återvunnen plast som samlats in från stränder och kustsamhällen världen över. Vävarna består till ca 50 % av återvunnen plast som samlats med hjälp av passionerade volontärer via Waterkeeper Alliance™, vars övergripande syfte är att hålla stränderna rena och främja havens ekosystem. De två kollektionerna går under namnen Sea-Tex och Sea.

Återvunnen aluminium

Sedan 1970-talet har Luxaflex® tillverkat persienner av återvunnet aluminium och idag består våra persienner av hela 98% återvunnen aluminium. Våra aluminiumpersienner är Cradle to Cradle™-certifierade och uppnår Bronze-nivå. Det innebär att alla komponenter och ytbeläggningar är fria från ämnen som är skadliga för människor och miljö. Därutöver intygar det ansvarsfull användning av vatten och energi samt hänsyn mot människor och vår jord.

FSC-certifierat trä

Hela 70% av Luxaflex® träpersiennkollektion är tillverkad av FSC-certifierat trä. I en FSC-skog fälls inte fler träd än vad skogen hinner med att återproducera. Samtidigt säkrar FSC att djur- och växtliv skyddas, samt att människor som arbetar i skogen är säkrad utbildning, säkerhetsutrustning och ordentlig lön.

GreenScreen

En rad av Luxaflex® olika screenvävar är tillverkade av återvunna plastflaskor. Vi kallar dessa vävar GreenScreen Eco och Revive. Två plastflaskor är tillräckligt för 1 m2 tyg.

Isolering

En rad Luxaflex® gardiner har utvecklats med en isolerande effekt, för att kunna bibehålla värme. Resultatet är att din värmeförbrukning minskar.Ta Luxaflex® Gardinguide i 3 enkla steg >

Luxaflex® Träpersienner
Luxaflex® Träpersienner
Luxaflex® Sea gardinlängd i återvunnen plast
Luxaflex® Sea gardinlängd i återvunnen plast