Flexibel betjäning med motor

Drömmer du om att styra din gardin från soffan? Det är länge sedan en gardin endast var till utsmyckning och all betjäning var manuell. Idag kan du få nästintill alla gardiner med motorbetjäning och till det smarta hemmet styr du gardinerna med hjälp av din mobiltelefon. Du behöver inte ens vara hemma!

PowerView® motorisering

Det absolut senaste inom motoriserade gardiner styrs med PowerView® - ett nytt smart system som gör livet lite enklare, helt enkelt! Med PowerView® skapar du olika scenarier så att du kan styra hemmets alla gardiner, en och en eller alla på en gång – det är upp till dig och varje unikt tillfälle. Allt detta gör du på din mobiltelefon eller surfplatta – du behöver inte ens vara hemma! Du kan dessutom automatisera dina gardiner genom förinställda tidsangivelser eller genom att låta dem följa lokal soluppgång och nedgång.

Timer

Utöver PowerView®, finns andra motorer med timer som kör dina gardiner automatiskt upp och ner, vilket i sin tur hjälper till att göra så att hemmet ser bebott ut när du egentligen är på semester.

Ljus- och temperatursensor

En annan funktion är att styra gardinen med ljus- och temperatursensor; gardinen körs ner när solen står på fönstret och på så sätt skyddas dina möbler från UV-strålarnas solblekning. Smart och helt i enighet med den digitala åldern.

På dina villkor

Hur gardinen ska styras är en smaksak. Det finns fjärrbetjäningar som ser olika ut och som kan styra gardinerna var och en och/eller i grupper. Du kan också välja en väggmonterad kontakt eller välja att koppla till ett system, så att du via en app kan styra hela huset från soffan.

Hur får då gardinen ström? Det vanligaste är att motorn är eldriven, men alltmer vanligt är batteridrivna alternativ – helt fria från elkablar över tak och vägg. Utmärkt i äldre hus där man kanske inte vill ge sig i kast med att fräsa in ledningar i tak och vägg för att dölja dem. Batterimotorerna använder vanliga batterier, så det är enkelt att byta dem själv.

Följande Luxaflex® gardiner finns med motorbetjäning:

  • Duette® gardiner
  • Silhouette® gardiner
  • Plisségardiner
  • Lamellgardiner
  • Hissgardiner
  • Persienner
  • Träpersienner
  • Twist® gardiner
  • Rullgardiner


Ta Luxaflex® Gardinguide i 3 enkla steg >

Duette® gardin i kombination med motoriserad gardinskena
Duette® gardin i kombination med motoriserad gardinskena
Smarta motoriserade persienner
Smarta motoriserade persienner