Få ett stilfullt kök med gardiner till hjälp

  • 7 april 2024
  • Maja Lind
  • Tips, Komfort

Även om köket är ett praktiskt rum behöver det inte se ut som ett sådant. De rätta gardinerna kan vara lika eleganta som en målning och samtidigt ha flera smarta funktioner.

Vissa menar att köket är det viktigaste rummet i hemmet, och det är faktiskt inte helt fel. Vi tillbringar vanligtvis många av veckans timmar här, så inredningen är viktig.

Ändå hamnar de dyra designlamporna och favoritmålningarna oftast i vardagsrummet istället för i köket. Misströsta inte, det är möjligt att ge ditt kök en estetisk förbättring som också har en praktisk funktion. Här är gardinerna en bra startpunkt.

Speciellt tåliga köksgardiner

När du ser dig om efter nya köksgardiner, välj en väv som är fukt- och smutsavvisande och som därmed håller sig fräsch längre. Dessutom, en gardin som är lätt att torka av med en lätt fuktad svamp eller trasa får en stor tumme upp från oss.

Sobert grön Duette® gardin i köksfönster Sobert grön Duette® gardin i köksfönster

Gör skillnad med rätt ljusinsläpp

De vackra Duette® gardinerna kan göra en enorm skillnad för ditt kök. Designen och färgerna ger rummet en personlig touch, och med intelligenta PowerView® automation kan du automatiskt justera ljusinsläppet så det passar perfekt för dina behov.

Vi tillbringar ofta mycket tid just i köket, så rummet ska inte bara vara praktiskt utan även ljust och inbjudande. Något du enkelt säkerställer med Duette® gardiner, eftersom de kombinerar två lager väv i en och samma gardin som låter dig justera ljusinsläppet efter dina behov, både när du sysslar med matlagningen och när du sitter ner vid bordet med familj och vänner.

Vävarnas olika tätheter gör det möjligt att skapa den perfekta stämningen.

Skräddarsydda gardinlängder lyfter köket en extra nivå Skräddarsydda gardinlängder lyfter köket en extra nivå

Att tänka på vid valet av köksgardiner

  • Svårt att nå fönstret? Överväg automatiserade gardiner med t.ex. röststyrning.
  • Problem med insyn? Persienner tillåter avskildhet genom att tilta de horisontella lamellerna en aning.
  • Fuktigt rum? Leta efter fuktavvisande material som är lätta att rengöra.
  • Vill du släppa in mer naturligt ljus? Överväg då en skir väv som mjukar upp och sprider ett naturligt ljus i rummet.
  • Begränsat platsutrymme? Rullgardiner, Duette® och plisségardiner är nätta gardinmodeller som tar minimalt med plats i fönsternischen.
Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up

Ljusinsläpp vs. avskärmning

Köket är vårt centrala rum i hemmet och har ofta fönster som vetter mot antingen gatan, husets uppfart eller grannar. Därför kan det vara en utmaning att hitta den helt rätta gardinlösningen som både säkerställer ett behagligt och funktionellt ljusinsläpp och ger dig avskärmning. Med gardinmodellen Top Down/Bottom Up råder du bot på båda – du får rätt ljusinsläpp och skärmar samtidigt av för nyfikna blickar.

När de rätta gardinerna är installerade i köket kan du skapa visuell harmoni genom att matcha själva köket och accessoarerna med gardinernas färg. På så vis får det praktiska köket en personlig prägel som kan lyfta vardagen på ett stilfullt sätt.

Effektiva köksgardiner som förhöjer inredningen Effektiva köksgardiner som förhöjer inredningen

Beställ en digital broschyr

Utforska möjligheterna och bli inspirerad av våra skräddarsydda gardiner.

Den här webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google, där Sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Tack för din beställning!

Inom kort har du din digitala broschyr, fylld till bredden med inspiration.