Takfönster

Total kontroll över ljusinsläpp och värme

Ett takfönster är många gånger ett bra sätt att göra ett rum ljusare och luftigare.

Men det man ska tänka på är att det oftast, för att inte säga alltid, blir en värmekälla och här kan en Luxaflex® gardin till takfönster verkligen göra skillnad. Sitter takfönstret dessutom i ett sovrum, blir det nästintill oumbärligt utan gardin.

För mer information om våra gardiner till takfönster – besök någon av våra många Luxaflex® återförsäljare, men här följer några idéer som kan inspirera dig.

Inspiration: Takfönster med solskydd

Luxaflex® mörkläggningsgardin takfönster Luxaflex® mörkläggningsgardin takfönster

Mörklägga takfönster i sovrum

Släpper takfönstret i sovrummet in för mycket morgonsol? Välj en mörkläggande väv som passar till rummets övriga inredning så att du kan njuta av en välförtjänt sömn.

Optimalt val att mörklägga takfönster med är t.ex. Duette® gardiner eller rullgardiner.

I båda kollektionerna väljer du bland ett stort urval färger, så att du kan matcha din övriga inredning. Din lokala Luxaflex® återförsäljare guidar dig fram till den bästa gardinen till ditt takfönster och dina behov.

En bonus är att din mörkläggningsgardin också hjälper till att hålla rummet svalt.

Takfönster Solskydd - Luxaflex® Duette® gardin

Passande produkter till takfönster

Kontrollera ljus och värme

Även uterum, som såväl andra rum, kan ha takfönster. Har du ett rum med takfönster vet du redan hur de släpper in värmen under sommaren. Men visste du att det finns en enkel lösning på problemet? Välj en vacker och energieffektiv Duette® gardin och du får en skön värmereglering året runt, plus den avskildhet du vill ha.

Reglera ljuset optimalt med en flexibel persienn till takfönster. Precis som på en traditionellt placerad persienn, bestämmer du själv hur mycket ljus du önskar släppa in genom ditt takfönster. Du justerar persiennen enkelt och steglöst i underlisten medan du vinklar persiennerna på en diskret vridknapp. I kollektionen finns dessutom ett speciellt anpassat alternativ när det kommer till värme och isolering. Thermostop® reflekterar nämligen solljus och hjälper till att hålla rummet lagom tempererat.

Måttanpassad rullgardin med insektsnät för takfönster Måttanpassad rullgardin med insektsnät för takfönster

Svalt och skyddat

Gardiner till takfönster ger dig möjligheten att göra rummet mörkare, eller tvärt om, njuta av naturligt dagsljus samtidigt som du skapar avskildhet – allt beroende på vilken gardinmodell du väljer. Ett tips är att kombinera dem med ett insektsnät så att du kan njuta av frisk luft till fullo, utan att besväras av insekter.

Välj till exempel vår Dag & Natt gardin med två alternativ i ett – en kombination av både mörkläggande väv och insektsnät, eller rullgardinen SuperNova med insektsnät som ger dig komfort och håller myggor och andra insekter borta hela natten.

Fjärrkontroll till automatiserade gardiner i takfönster Fjärrkontroll till automatiserade gardiner i takfönster

Enkel betjäning för svåråtkomliga takfönster

Funderar du på hur du ska kunna betjäna gardinen till ditt takfönster? Förutom att ett takfönster lätt ska kunna öppnas och stängas, utan att gardinen kommer i vägen, är dess funktion viktig. Gardiner i nåbara fönster betjänas oftast genom att ta tag i underlisten och dra den till önskad position. Till fönster på högre höjder har vi två alternativ, så att du slipper stå på en pall eller liknande: betjäningsstång eller automatiserat.

Våra motordrivna betjäningssystem förenklar verkligen tillvaron, där PowerView® automation är ett av dem. Du styr enkelt dina gardiner med en fjärrkontroll eller en väggmonterad strömbrytare.

Önskar du manuell betjäning väljer du till en dragstång som gör att du enkelt når din gardin.

Beställ en digital broschyr

Utforska möjligheterna och bli inspirerad av våra skräddarsydda gardiner.

Den här webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google, där Sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Tack för din beställning!

Inom kort har du din digitala broschyr, fylld till bredden med inspiration.

Dag & Natt modell med insektsnät
Luxaflex® rullgardiner till takfönster

Höjden av elegans

Vackra strukturer, moderna och tidlösa färger och mönster, olika transparensnivåer – vårt kompletta utbud av gardiner till takfönster gör det möjligt att skapa den perfekta kombinationen för varje hem.

Besök din lokala Luxaflex® återförsäljare för att se och bläddra i kollektionen med härliga vävar.

Är du i behov av en alldeles unik lösning?

Vi är fullt medvetna om att takfönster kan anta de mest märkliga former och storlekar. Alla våra gardiner måttbeställs, skräddarsys och monteras därför av proffs, vilket innebär att du kan känna dig trygg – allt kommer att passa perfekt.

Börja med att utröna vilka olika alternativ du har genom att boka rådgivning hos din lokala Luxaflex® återförsäljare.