Gardiner till unika fönsterformer

Inget fönster är för udda för Luxaflex®

3-, 5- eller 6-kantigt, halvmåne, skeva vinklar eller specialmått? Oavsett vilken form och storlek dina fönster har, kan du hitta en vacker och flexibel gardinlösning hos Luxaflex®.

Plisségardiner och gardinmodellen Duette® kan anpassas till praktiskt taget alla fönsterformer. Du kan även få skräddarsydda lamellgardiner, persienner och gardinlängder i många specialformer. Få våra gardinrekommendationer för fem speciella fönstertyper som många av oss har därhemma.

Skräddarsytt till dina fönster

Inget fönster är för speciellt för en skräddarsydd gardinlösning från Luxaflex®. I kollektionerna hittar du ett stort sortiment vävar, tätheter och färger, så att design och funktion kan gå hand i hand. Här kan du läsa om de bästa gardinerna för:

  • Skråfönster
  • 3-,5- och 6-kantiga fönster
  • Runda och halvrunda fönster
  • Burspråk och fönster med rundad ovansida
  • Vippfönster

Beställ en digital broschyr

Utforska möjligheterna och bli inspirerad av våra skräddarsydda gardiner.

Den här webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google, där Sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Tack för din beställning!

Inom kort har du din digitala broschyr, fylld till bredden med inspiration.

Gardiner till sneda fönster Gardiner till sneda fönster

Gardiner till skråfönster

Skråfönster med snedställd överkarm har blivit ett allt vanligare fönster i många hem. Det hänger samman med drömmen om att ha ett luftigt hem med stora fönsterpartier som bjuder in ljus och natur. Till den här formen av fönster rekommenderar vi lamellgardiner, Duette®, plisségardiner och persienner.

Lamellgardiner är den vanligaste typen av gardin, då den kan tillverkas i mycket stora storlekar. Det ger dig en enkel och stilren lösning som täcker hela fönsterpartiet. De justerbara lamellerna ger dig stor flexibilitet när det kommer till att skärma av privatlivet och justera ljusinsläpp och utsikt. Om gardinen ska täcka ett mycket stort fönster, rekommenderar vi att du väljer motordrivna gardiner. Det gör det enkelt och bekvämt att styra gardinen.

Solskydd trekantiga fönster, och femkantiga Solskydd trekantiga fönster, och femkantiga

3-,5- och 6-kantiga fönster

Om du har fönster med avvikande former, som 3-, 5- eller 6-kantiga, är Duette® eller plisségardiner den bästa lösningen för dig. Båda modellerna har små lister som kan skräddarsys till allt från riktigt små fönster till relativt stora.

Oavsett om du väljer plisségardiner eller Duette® kan du vara säker på att du får en elegant gardinlösning som sitter optimalt i fönstret. Du väljer själv om gardinerna ska ha handtag, lina eller till och med styras med motor som kan kontrolleras via fjärrkontroll, app eller tidsstyrning.

Gardiner till runda fönster Gardiner till runda fönster

Avskärmning för runda och halvrunda fönster

Runda eller halvmåneformade fönster är ett vackert inslag i fasaden, och ses oftast på äldre byggnader där den traditionella stilen har bevarats. Till den här typen av fönster är plisségardiner och Duette® en bra lösning. Gardinerna till denna form av fönster sitter fast, vilket innebär att de inte kan styras, och gardinen kommer hela tiden att täcka fönstret. Därför är det en bra idé att tänka igenom dina behov ordentligt innan du väljer väv.

Om fönstret sitter i sovrummet, får du störst glädje av en mörkläggningsgardin. Om fönstret sitter i vardagsrummet eller i hallen, kan du välja bland ett stort utbud av halvtransparenta vävar, som filtrerar bort solljuset utan att helt stänga ute ljus.

Gardin hörnfönster Gardin hörnfönster
Gardiner burspråk Gardiner burspråk

Perfekt passande gardiner för burspråk

Ett burspråk öppnar upp rummet och ger hemmet extra ljus och utsikt. På kvällen kan det dock vara skönt att stänga ute omvärlden. De bästa gardinerna för burspråk är plisségardiner, Duette®, lamellgardiner eller gardinlängder som monteras på en gardinskena som är formad efter burspråket.

Om du väljer gardinlängder, kan du välja bland ett stort utbud vävar och tätheter precis som i våra övriga kollektioner, och på så sätt får du möjlighet att sätta din egen prägel på uttrycket.

Du kan även välja lamellgardiner om du har ett fönster med rundad ovansida, eftersom skenan formas efter fönstret precis som till ett burspråk. Du får stor flexibilitet med lamellerna som kan vinklas, öppnas och stängas efter behov.

Gardiner i vippfönster Gardiner i vippfönster

Smarta gardiner till vippfönster

Vippfönster, eller tiltande fönster, har två användningsområden och monteras antingen på en rak vertikal vägg eller som takfönster i snedtak. Gemensamt är att de bjuder på en massa ljus i hemmet. Det finns många smarta lösningar till den här typen av fönster, där lättmanövrerade gardiner monteras inuti själva fönstret. Du kan välja bland plisségardiner, Duette® eller persienner, och med lösningen TruFit® får du gardinen monterad helt utan skruvhål, så att du undviker att borra i fönsterkarmen.

Det kan vara en praktisk lösning att välja Top Down/Bottom Up till vippfönster, då de gör att du kan placera gardinen efter behov – längst upp, i mitten eller längst ner på fönstret.

Gardiner i snedtak Gardiner i snedtak

Få hjälp med dina gardiner

Luxaflex® gardiner tillverkas enligt specialmått för varje fönsterform. Få hjälp av en gardinexpert som har koll på alla lösningar och vävar samt hur man mäter och monterar.