Historien om Luxaflex®

The Art of Window Styling

Det är nu 70 år sedan Joe Hunter och Henry Sonnenberg startade sitt företag Hunter Douglas Machinery Corporation. Deras affärsidé var att utveckla en innovativ gjut- och produktionsprocess för den lätta aluminiummetallen.

Deras mål var att åstadkomma något alldeles nytt och annorlunda. En produkt som skulle förändra sättet att skärma av våra fönster fullständigt: aluminiumpersiennen.

Aluminiumpersiennen, mer än 70 år gammal Aluminiumpersiennen, mer än 70 år gammal

1950-talet

I snabb takt anammade konsumenten de exceptionella fördelarna med flexibel ljuskontroll, avskildhet och komfort, och därmed ökade också efterfrågan på våra persienner i aluminium. Detta gjorde att vi kunde expandera verksamheten, och 1951 hade aluminiumpersiennen premiär i Europa.

Vår aluminiumpersienn lanserades under varumärket Luxaflex®. Med sin unika design fångade vår måttbeställda persienn snabbt konsumentens hjärta, tack vare funktion, utseende och kvalitet.

Luxaflex® Dag- och Nattgardiner Luxaflex® Dag- och Nattgardiner

Enastående produkter börjar med enastående design

Från denna tidiga start, och än idag, har vi hållit kvar tanken av vad våra produkter kan bidra med till ditt hem.

När du investerar i en skräddarsydd Luxaflex® gardin, garanteras du kvalitet, unik design och enastående hantverk.

Luxaflex® Architella, en energieffektiv och innovativ lösning Luxaflex® Architella, en energieffektiv och innovativ lösning

Storartade tankar föder storartade produkter

Våra duktiga medarbetare, produktdesigners och produktspecialister inräknade, ser till att våra produkter både är väl genomtänkta och varaktiga.

Vi tillverkar varje enskild Luxaflex® produkt efter dina specifika önskemål utav de bästa materialen och med en utomordentlig noggrannhet i varje detalj. Det är just precis detta som särskiljer Luxaflex®.

Luxaflex® Top Down/Bottom Up Luxaflex® Top Down/Bottom Up

Ett tillförlitligt varumärke

Vårt långsiktiga engagemang till kvalitet och innovation betyder att du får svårslagna valmöjligheter hos Luxaflex®.

Det är tack vare våra banbrytande och skräddarsydda gardinlösningar som t.ex. Duette® och Silhouette®, tillsammans med vår senaste innovation PowerView® Automation, som gjort Luxaflex® till ett efterfrågat och tillförlitligt varumärke.

Handplockade textilier

Vackra, innovativa vävar är avgörande för vår design av exklusiv fönsterinredning. De ger nämligen liv till rummet – och låter ditt hem glänsa i naturligt dagsljus och förvandlar vardagen till en luxuös, ljusfylld upplevelse.

Luxaflex® gardiner adderar värme och stil till ditt hem. Vänd dig till våra experter för råd, produktkunskap och problemfri montering.

Luxaflex® Duette® gardin Luxaflex® Duette® gardin

Hållbar design

I 70 år har Luxaflex® banbrytande design, genom innovativa gardiner och smarta betjäningssystem, utvecklat marknaden.

Våra gardinlösningar kan hjälpa till att reducera energiförbrukningen och skapa ett mer energieffektivt och sunt hem. Att producera produkter via ansvarsfull tillverkning och noga utvalda material är en av hörnstenarna i Luxaflex® hållbarhetsstrategi.

Luxaflex® Silhouette® gardin Luxaflex® Silhouette® gardin

Skräddarsydd inredning

Idag erbjuder Luxaflex® den mest omfattande portfolion av skräddarsydda gardinlösningar som t.ex. persienner, plisségardiner, lamellgardiner, rullgardiner och unika Duette® och Silhouette® – samtliga med unikt framtagna modeller och alterntiv till betjäning.

Inspireras till Luxaflex gardiner, klicka hem vår inspirationsbroschyr.

Luxaflex® Silhouette® gardiner Luxaflex® Silhouette® gardiner
Luxaflex® PowerView® Automation Luxaflex® PowerView® Automation

Intelligent betjäning

Luxaflex® har förvandlat branschen med unika gardinlösningar som gör våra produkter funktionella och enkla att använda.

Från våra prisbelönta SmartCord® och LiteRise® system till vårt smarta hem-system: PowerView® Automation, har du ett komplett val av betjäningssystem att välja bland.

Hos en Luxaflex® återförsäljare Hos en Luxaflex® återförsäljare

Vår unika service – från start till mål

Vackra gardiner, energieffektivt och bekvämligheten med motorisering är bara några av Luxaflex® innovationer som kommer att förhöja känslan i varje rum i ditt hem, varje dag.

För att trygga processen säljs våra produkter endast av oberoende återförsäljare med mångårig kunskap. Hos någon av våra många återförsäljare får du råd och hjälp – du guidas igenom varje steg för att förstå just dina behov, allt för att säkerställa ett perfekt inredning.

Socialt ansvarstagande

Vi är fast beslutna att producera miljömässigt sunda produkter på ett hållbart sätt och samtidigt, efter bästa förmåga, hjälpa våra kunder att spara energi på ett naturligt sätt.

”Keen on Green” är vårt initiativ för att främja och sprida kunskapen om våra produkters energibesparande egenskaper och fördelar.