Gardiner till hemmakontor

Konsten att inreda hemmakontor

Bäst förutsättningar till att arbeta ostört är självklart ett separat rum, men det är långt ifrån alla som har det där extra utrymmet. Försök att hitta en plats i huset där du kan imitera ditt kontor och när du har arbetat klart för dagen kan du enkelt städa bort platsen. På så sätt kan du fortfarande skilja ditt arbete från ditt privatliv.

Jobba hemma, och hemmakontor, blir alltmer vanligt Jobba hemma, och hemmakontor, blir alltmer vanligt

Förutom att du behöver tillräckligt med avskildhet för att i lugn och ro kunna koncentrera dig medan du studerar eller jobbar hemifrån, vill du också kunna arbeta ostört utan irriterande solljus som bländar skärmen, samtidigt som du behöver tillräckligt med dagsljus för att hålla koncentrationen på topp. Valet av gardin är därför av stor vikt på ditt hemmakontor.

Enkel och effektiv ljusreglering är särskilt viktigt om du arbetar mycket vid skärmen, har onlinemöten eller deltar i föreläsningar. Vilka gardiner är bäst till hemmakontor?

Beställ en digital broschyr

Utforska möjligheterna och bli inspirerad av våra skräddarsydda gardiner.

Den här webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google, där Sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Tack för din beställning!

Inom kort har du din digitala broschyr, fylld till bredden med inspiration.

Vår Dag & Natt modell kombinerar två gardiner i en Vår Dag & Natt modell kombinerar två gardiner i en

Dag & Natt modell

Duette® och plisségardiner är bra val till ditt hemmakontor. Förutom att du kan välja fritt ur en bred färgkollektion väljer du också hur tät väven ska vara. Tumregeln lyder; ju tätare väv, desto mindre ljusinsläpp.

En perfekt lösning, särskilt om ditt hemmakontor delar yta med någon annan funktion i hemmet, är Luxaflex® Dag & Natt modell. Som namnet avslöjar kombinerar den två gardiner i en – den vanligaste kombination är en mörkläggande Duette® väv ihop med en mer genomsiktlig Duette® eller plisséväv.

Välj olika färger, vävar och transparens och arbeta bekvämt 24/7.

Top Down/Bottom Up, ett populärt val även till hemmakontoret Top Down/Bottom Up, ett populärt val även till hemmakontoret

Top Down/Bottom Up modell

Vill du kombinera avskildhet med dagsljus? Då är det en Top Down/Bottom Up modell du ska spana in när du vill inreda hemmakontor.

Modellen finns till Duette®, plisségardin och persienn.

Du placerar gardinmodellen där du har behov för det; upptill, nertill eller mitt på fönstret och på så sätt låter du det livsviktiga och naturliga dagsljuset fylla rummet utan att det stör.

Ditt hemmakontor fylls av både rymd och ljus.

Lamellgardiner erbjuder flexibilitet till hemmakontor Lamellgardiner erbjuder flexibilitet till hemmakontor

Flexibla lamellgardiner

Större fönster eller fönsterpartier intill din arbetsplats hemma är en ynnest, men starkt solljus kan ställa till besvär. Här kan en lamellgardin vara ett bra alternativ eftersom de erbjuder en utomordentlig flexibilitet med lameller som kan placeras precist så att du kan njuta av naturligt dagsljus, reducera bländning och värna om avskildheten.

Vill du öppna upp till förmån för utsikten drar du bara undan lamellerna till en nätt kompakt stapel.

En praktiskt lösning till ditt hemmakontor.

Skräddarsydda fördelar och tips

Den absoluta fördelen med våra skräddarsydda gardiner är den perfekta passformen, som minimerar oönskat ljusinsläpp så att du kan arbeta ostört och mer effektivt. Tycker du att traditionella gardiner är tråkigt? Kombinera dem med gardinlängder för den där extra personliga touchen. Väljer du dessutom att styra dem med vårt smarta hem-system PowerView® Automation så får du en helautomatisk gardinlösning som du både kan styra från hemmet och på språng.

Gardinen utan borrhål

Tips ett! Har du vippfönster på ditt hemmakontor? Ta då en närmare titt på Trufit® som fästs utan åverkan på fönsterramen och som finns till persienn, Duette® och plisségardin.

Ditt hemmakontor behöver också friskt luft

Tips två! Öppna fönstret kontinuerligt för att få in frisk luft, något som är bra för både koncentration och välmående. Och skulle du bekymra dig för spindlar eller andra insekter så överväg skräddarsydda insektsnät, ett enkelt sätt att jobba hemifrån och samtidigt behålla komforten.

Filtrera utsikt och ljusinsläpp med Silhouette® Filtrera utsikt och ljusinsläpp med Silhouette®

Sofistikerade Silhouette®

Att arbeta hemifrån vid en kontorsplats med utsikt och massor av naturligt ljus är definitivt en stämningshöjare. Men aktivitet direkt utanför fönstret kan också distrahera, som t.ex. förbipasserande eller dina barn som leker i trädgården.

Lösningen? Semitransparenta vävar.

Vår Silhouette® gardin har två lager transparent väv och tygklädda lameller som du enkelt vinklar för att inte distraheras samtidigt som rummet fylls av ett mjukt filtrerat dagsljus.

Luxaflex® har en lösning till de flesta fönsterformer Luxaflex® har en lösning till de flesta fönsterformer

Gardiner oavsett fönstertyp

Ännu en fördel med skräddarsydda gardiner är att de går att göra till i princip all världens fönster – oavsett form.

Att inreda hemmakontor med ett välvt, vinklat eller runt fönster är inte ett bekymmer i vår värld, vi har gardinmodeller även till dessa fönsterformer.

Luxaflex® shop-in-shop Luxaflex® shop-in-shop

Här får du goda råd till dina gardiner till hemmakontor

Att inreda hemmakontor och att utföra sitt arbete hemifrån ställer kanske lite andra krav på gardinerna. Hos din lokala återförsäljare hittar du mångårig kunskap, både gällande gardiner till arbetsplatsen som hemma – en perfekt kombination för alla med hemmakontor.