Uterum

Njut av uterummets extra boyta året runt

Somliga uterum är rena bakugnen på sommaren och kylskåpskalla vintertid. Men har du rätt gardiner kan du ta udden av dessa extrema temperaturer och avnjuta ditt tempererade uterum precis när du känner för det.

Duette® i uterum
Duette® i uterum

Energibesparande gardiner för tempererade uterum

Duette® gardinerna uppfanns av Hunter Douglas och har förmågan att erbjuda dig det bästa av två världar: att hålla värmen borta under sommaren och behålla den under de kalla vintermånaderna. Faktum är att en Duette® gardin är så pass effektiv på att hålla kvar värmen att du förmodligen inte behöver vrida på elementen lika högt – och därmed kan du sänka dina elräkningar. Naturligtvis gäller detta inte bara i isolerade uterum, utan även i husets övriga rum.

Så här fungerar en Duette® gardin i ditt uterum

Duette® gardinen har en unik vaxkakestruktur som är särskilt utformad för att hålla luften kvar innanför och erbjuda utmärkt isolering när den behövs som mest. Duette® väven kan också förses med en särskild ytbeläggning som kan reflektera upp till 78% av värmen så att den hålls utanför ditt hem, vilket gör att du får det svalt och skönt under sommaren.

64 mm Duette® Architella®
64 mm Duette® Architella®
64 mm Duette® Architella®
64 mm Duette® Architella®

Plisségardiner för tempererade uterum

Ta full kontroll över ljusinsläpp, temperatur och avskildhet med en elegant plisserad gardin som kan öppnas och stängas, snabbt och enkelt. En plisségardin är dessutom diskret och kompakt för att inte skymma utsikten.

En plisserad väv med det där lilla extra

Topar® Plus är en särskild ytbeläggning för vävar som effektivt reflekterar värme och solljus, utan att färgen på väven påverkas utan bibehåller sin styrka. Den är med andra ord perfekt för plisségardiner i uterum och andra rum med stora glasytor.

Särskilda ytbehandlingar

Vävar som har behandlats med Luxaflex® DustBlock® blir antistatiska, och därmed fukt- och smutsavstötande. Det gör att de är mycket enkla att hålla rena och i bra skick. Med andra ord får man vackra gardiner som håller i många år.

Rullgardiner
Rullgardiner
Lamellgardiner
Lamellgardiner

Screen – väven för bibehållen utsikt och bättre inomhusklimat

Ett optimalt val för uterum, där utsikten klassas högt, är att se närmare på våra tekniska och tåliga screenvävar. En screenväv bibehåller nämligen utsikten samtidigt som den bryter solens skarpa strålar effektivt. Detta gör att uterummet bibehåller sin behagliga temperatur samtidigt som du slipper bländas och få solljuset i ögonen.

Screenvävar till uterum finns både som rullgardin och lamellgardin.

Läckra mönster och sköna färger

Gardiner till uterum behöver inte alls vara tråkiga. Våra gardiner finns i en mängd läckra mönster, spännande strukturer och olika transparensnivåer. Du har alla möjligheter att själv hitta en perfekt balans mellan ljus, avskildhet och härlig design.

Läs mer om hur Luxaflex® Duette® gardiner, plisségardiner, rullgardiner och lamellgardiner kan göra ditt uterum till en behaglig plats att avnjuta året runt.

Skräddarsydda former och takfönster

Glasväggar och fönster mäts av en fackman och skräddarsys därefter. Det innebär att inte ens märkliga former, lutande fönster eller varierande storlekar utgör något hinder. Din lokala Luxaflex® återförsäljare ger dig all hjälp du behöver.

Besök din lokala Luxaflex® återförsäljare för att få veta mer om betjäning, former, vävar och modeller.