De bästa gardinerna för stora fönster

 • Tips

Stora fönster öppnar upp hemmet och släpper in massor av naturligt ljus som skapar välmående i vardagen. Samtidigt bjuder de även på nyfikna blickar utifrån, och på soliga dagar kan rummet bli alldeles för varmt. Med de rätta gardinerna kan du slippa nackdelarna med stora fönsterpartier och njuta av ännu fler fördelar.

5 tips till att hitta rätt gardiner för stora fönster

Gardiner till stora fönster täcker stora ytor som kräver både stil och funktionalitet. Gardinerna ska matcha dina helt unika estetiska och praktiska behov. Det är i synnerhet fem saker du ska tänka på när du väljer dina gardiner:

 1. Omgivningen: Om du har grannar eller bor intill en stor väg, står insynsskydd och privatliv antagligen högt på listan. Om du har en vacker utsikt över skog och mark, och inte några grannar, då kommer behovet att se annorlunda ut.
 2. Sol och dagsljus: Dagsljus är viktigt för välmåendet, men solen kan hetta upp rummet och göra det obehagligt att vara i. Om dina stora fönster sitter i söderläge, är det en bra idé att ha gardiner med isolerande egenskaper som håller värmen ute.
 3. Dina behov: Dina behov spelar roll för gardinens täthet. Behöver du t.ex. total mörkläggning? Eller vill du kunna dra för i vardagsrummet på kvällen men ha öppen på dagen? Du kan välja mellan transparent och tät eller mörkläggande väv.
 4. Din stil: Du kan påverka stämningen och uttrycket i rummet och på gardinerna genom att justera olika designvariabler som gardintyp, färg, täthet och material. Välj mellan allt från rena och enkla naturfärger till eleganta mönster och färger.
 5. Styrning: Styrningen spelar en stor roll i hur och hur mycket du använder dina gardiner. Om du väljer PowerView®, som automatiskt styr gardinerna, får du en bekväm lösning som förenklar vardagen.

De tre bästa gardinerna för stora fönster

Stora fönster innebär stora ytor som ställer krav på estetik och funktion som gardinerna måste kunna lösa. Våra tre utvalda gardiner är:

 • Duette®: Tillverkas i mått upp till 10 kvm.
 • Rullgardiner: Tillverkas i mått upp till 16 kvm.
 • Silhouette®: Tillverkas i mått upp till 9 kvm eller 3 x 3 meter.
Duette® gardiner i stora fönster Duette® gardiner i stora fönster

Energieffektiva Duette® gardiner

Duette® gardiner löser flera av utmaningarna med stora fönster samtidigt som de är eleganta och ger ett stilfullt uttryck. Du kan välja mellan en rad olika färger och tätheter, och få exakt det som passar just dina behov och ditt hem.

Gardinens unika uppbyggnad har ljudabsorberande och isolerande egenskaper som håller värmen ute på sommaren och minimerar värmeförlusten vid fönstren under de kalla månaderna. Med tillvalet Top Down/Bottom Up kan du dessutom placera gardinen i mitten, längst upp eller längst ner av fönstret och få avskärmning utan att stänga ljuset ute.

Rullgardiner för stora fönster Rullgardiner för stora fönster

Enkla och klassiska rullgardiner

Rullgardinens enkla uttryck passar perfekt till stora fönsterpartier. Du kan välja mellan en värld av färger, tätheter och uttryck, helt efter just din stil och dina behov. Dessutom är det en gardinlösning där du får mycket för pengarna.

Rullgardinerna kan kopplas samman i grupper om tre, som sedan kan styras med en gemensam kedja.

Silhouette® gardiner stora fönster Silhouette® gardiner stora fönster

Silhouette® förändrar stämningen i hemmet

Inred dina panoramafönster med Silhouette®. Gardinens mjuka tyglameller kan enkelt justeras efter dina behov av ljusinsläpp, utsikt och insynsskydd.

Gardinens transparanta lager filtrerar bort det skarpa solljuset och skyddar din bostad mot UV-strålar och blekning. Samtidigt får hemmet ett mjukt och diffust ljus som skapar en behaglig stämning.

Smart styrning med PowerView® Smart styrning med PowerView®

Få ut mer av automatiska gardiner

PowerView® Automation är en styrningslösning till alla Luxaflex® gardiner som gör det möjligt att styra gardinerna via fjärrkontroll, app, automatiskt med röststyrning eller tidsinställning.

När du inte är hemma fortsätter PowerView® gardinerna att följa det schema du har ställt in, så att de inte står stilla i samma position. På så sätt undviker du både att hemmet blir för varmt och att det ser obebott ut.

Fler dekorativa gardiner för stora fönster

Står inredning och en genomtänkt look överst på din lista över prioriteringar? Det finns massor av möjligheter att uppfylla dina önskemål om stilfulla och dekorativa gardiner som ger hemmet precis rätt stämning och uttryck.

 • Långa gardiner: Få en avslappnad hotellstämning med långa gardiner som skapar en elegant inramning av dina stora fönster. Välj bland ett stort utbud av färger, tätheter och tyger som alla har sina unika uttryck.
 • Lamellgardiner: Du får mycket för pengarna när du väljer lamellgardiner, då de både garanterar en elegant look och hög funktionalitet med lameller som kan justeras efter hur mycket ljusinsläpp och insyn du vill ha.
 • Träpersienner: Bjud in lite av naturen med träpersienner som passar elegant in i den skandinaviska inredningsstilen och skapar ett härligt skuggspel i rummet.
Lamellgardiner för stora fönster och skråfönster Lamellgardiner för stora fönster och skråfönster
Gardiner för stora fönster Gardiner för stora fönster

Vi hjälper dig på vägen

Få hjälp med att välja, mäta och montera gardinerna till dina stora fönsterpartier hos din närmaste Luxaflex® återförsäljare. Våra gardinexperter har koll på alla de bästa tipsen och tricksen till att inreda med gardiner som skapar komfort i vardagen.