Inred ett avslappnande hem i hotellstil

  • Trender

Det är något speciellt med att bo på hotell. Även om en hotellvistelse i sig är ett avbrott från vardagens rutiner, har själva inredningen på hotell en hemtrevlig atmosfär full av avslappning och välmående. Få tips på hur du kan få den kompromisslösa inredningsstilen hemma hos dig.

3 huvudingredienser i hotellkänslan

Hotellstilen är ofta lyxig, där böljande gardiner och mjuka textilier garanterar en mysig och inbäddad känsla. Därför har hotellstilen blivit en inspirationskälla för inredningen i många privata hem.

Uttrycket i hotellstilen finns i detaljerna, och dessa kan du bland annat påverka genom att leka med material, färger och texturer. Du kan enkelt sätta din egen prägel på inredningen genom valet av färger och konst, men det är i synnerhet tre saker som kännetecknar hotellinredningen:

  1. Massor av mjuka textilier
    Mjuka textilier i hemmet skapar en härlig och mysig stämning. Inred därför med långa hotellgardiner, mattor, kuddar, filtar och överkast.
  2. Rätt belysning
    Belysningen spelar stor roll för ditt välmående. Prioritera flera lösningar för att skapa olika stämningar och ljus under dagens lopp.
  3. Myshörna och hemkänsla
    Se till att ditt hem bjuder in till avslappning och lugn med små myshörnor. Det kan vara en liten läshörna i en skön fåtölj eller en mysigt inredd fönsterbänk med sittplats.

LÄS OCKSÅ: Gör så här för att få känslan av lyx i din inredning

Dubbla gardiner Dubbla gardiner

Hotellgardiner knyter ihop rummet

Om du vill få en lyxig hotellstämning ska du vända blicken mot fönstren. Det är nämligen de långa, böljande gardinerna som knyter ihop rummet och har stor effekt på stämningen och känslan.

Kombinera funktion och elegans genom att inreda med dubbla gardiner i fönstret: en luftig och skir gardin på en skena närmast fönstret och en mörkläggande, ljusdämpande eller tät gardin in mot rummet.

Du kan påverka uttrycket med hjälp av färgval, tygkvalitet och modell, helt efter eget tycke och smak.

Inred med hotellgardiner i sovrummet

Sovrummet och en god natts sömn står i fokus på ett hotellrum, och här finns många tips att hämta till ditt eget hem.

En sänggavel är ett måste när du vill ha en elegant look. Dekorera sängen med ett överkast och kuddar i olika storlekar, färger och texturer för att framhäva den glamorösa hotellstilen. Bäst resultat får du när du är noga med detaljerna och lägger ner tid på att inreda en överdådig säng.

För att sova gott behövs ett mörkt rum med rätt temperatur. Därför är mörkläggningsgardiner ett måste i sovrummet.

LÄS OCKSÅ: Sov bättre genom att hålla ljus och värme borta

Hotellgardiner i sovrum Hotellgardiner i sovrum

Ge extra glamour till hemmet

Mässing är bland de största inredningstrenderna just nu, och den gyllene metallen ger inredningen både värme och elegans.

Ge därför de långa gardinerna lite extra glans med en elegant gardinstång i mässing. Det är en liten detalj som passar perfekt till hotellstilen. Skapa en röd tråd genom att lägga till mässingsdetaljer i resten av hemmet. Det kan till exempel vara handtag på dörrar och skåp eller andra små detaljer.

Ljuset påverkar ditt välmående

Stämning och känsla är en stor del av hotellinredningen. Här spelar både det naturliga dagsljuset från solen och belysningen i ditt hem in.

När du får massor av dagsljus påverkas både din energinivå och ditt humör. När mörkret faller är det viktigt med en bra arbetsbelysning till praktiska uppgifter, men planera även in varmare och mjukare ljus i hotellinredningen. Det kan till exempel vara lampor i rispapper och bambu, eller små bordslampor. Lägg även till levande ljus för mysstunderna.

LÄS OCKSÅ: Inred dig till bättre dagsljus och ökat välbefinnande

Vita hotellgardiner i kontrast till mörkläggande Vita hotellgardiner i kontrast till mörkläggande

Hotellstil med nordisk inredning

Det kan vara svårt att kombinera den ljusa, nordiska inredningen med den internationella och voluminösa hotellstilen, men det är som tur är långt ifrån omöjligt. Nyckelordet är kontraster.

Ge rummet ett djup genom att måla eller tapetsera en vägg i mörka toner eller med en blommig eller mönstrad tapet. Om du vill hålla kvar vid den nordiska stilen, kan du få samma effekt genom att inreda en vägg eller till och med taket med akustikpaneler i en varm, brun nyans.

LÄS OCKSÅ: Skapa kontraster mellan råa ramar och luxuösa gardiner

Dubbla gardiner och hotellinspirerad stil Dubbla gardiner och hotellinspirerad stil

Hitta dina hotellgardiner

Om du har fallit för hotellstilen kan du få hjälp av våra gardinexperter med att hitta rätt gardiner till att rama in just dina fönster.