Ge ditt nybyggda hem personlighet med gardiner

  • 14 april 2023
  • Maja Lind
  • Tips

Ditt nybyggda hem står äntligen färdigt och du är så redo att till slut få packa upp alla flyttkartonger och börja inreda. Nu ska det gå från nybygge till ett ombonat hem. Vilket är då det snabbaste, och kanske enklaste, sättet att ge hemmet karaktär? Inred med gardiner! Följ med och se förvandlingen, före och efter gardiner.

Före & Efter gardiner

Det absolut enklaste sättet att visa vad gardiner gör med ett hem är genom bilder, före och efter. Förvandlingen är slående. Ändå är gardiner något som många gånger kommer ganska långt ner på prioriteringslistan vid inflyttning – är inte det konstigt?

Före & Efter gardiner i nybyggda Lisbeth Beck Mortensens hus utanför Århus
Före & Efter gardiner, hos Sidsel Kolind och deras nybyggda villa i danska Hinnerup
Före & Efter – gardiner i små vinklar och vrår

Hur kan gardiner ha så stor betydelse för helheten?

När man tänker efter är det inte så märkligt. Nyproducerade hem har allt som oftast stora fönsterpartier, vilket gör att gardiner har en alltmer viktigare och framträdande roll. Ett stort härligt ljusinsläpp ställer krav på insyn, temperaturreglering, bländning och den härligt ombonade känslan. Rama in fönstret med gardiner och låt dem ta plats – använd väggarna och låt gardinerna gå från tak till golv.

LÄS OCKSÅ: Gardinerna skapar harmoni

"Det är en otrolig skillnad! Vi älskar verkligen gardinerna. Våra gäster hyllar till och med gardinerna och menar att de hjälper till att göra huset mysigt och ger det mer själ än ett vanligt nybygge och det råder ingen tvekan om att de också hjälper akustiken, vilket är bra med så pass stora fönsterytor som vi har.”

– Sidsel Kolind, nybygge i danska Hinnerup

Före & Efter – gardiner i olika nivåer hemma hos Sidsel Kolind

Ett nybyggt hem behöver verkligen inte vara sterilt och tråkigt. Genom att välja och hänga upp gardiner tidigt i inredningsresan går hemmet snabbt från opersonligt till ett charmigt, ombonat hem med massor av personlighet oavsett vilken inredningsstil du föredrar. Det handlar om att skapa värme och djup, mjuka upp och runda av.

LÄS OCKSÅ: Inred sovrummet med färg

Skräddarsytt för en perfekt passform

Det är detaljerna som gör helheten. En skräddarsydd gardinupphängning kan göra all skillnad i världen. Du tillåts enkelt leka med t.ex. draperingsdjup och nivåskillnader, vinklar och vrår – och resultatet är alltid lika perfekt. Nyfiken på vad någon av Luxaflex® återförsäljare kan göra för dig?

  • Många olika gardinserier
  • Från skirt till mörkläggande
  • Komplett med gardinskena/stång
  • Skräddarsydd lösning
  • Måttat & monterat