Gör så här för att få känslan av lyx i din inredning

  • Tips

Läs en av Danmarks främsta inredare, Malene Marie Møllers, bästa tips på hur du enkelt kan skapa känslan av lyx i hemmet – även om vi inte bor i en stor penthouselägenhet eller en ståtlig villa.

Många av oss eftersträvar det: känslan av lyx i hemmet – ett hem som bara är... läckert!

Lyckligtvis behöver man inte äga en penthouselägenhet eller en stor, ståtlig villa med stuckatur i alla hörn och hög bröstpanel för att uppnå känslan av lyx. Det menar i alla fall danska inredaren och skaparen bakom Boligcious.dk Malene Marie Møller, som själv bor en lägenhet i området Frederiksberg i Köpenhamn tillsammans med Wilfred, Olivia, Thomas, Lukas och hunden Rita. Här är hemmet fyllt med gardiner från tak till golv i florstunt linne och maffig sammet, mjuka mattor och en medveten färgfull palett.

Långa gardiner tillför en känsla av lyx

För att skapa känslan av lyx handlar det nämligen inte nödvändigtvis om att inredningen ska ha ett överdådigt intryck, förklarar Malene Marie Møller:

  • Den luxuösa känslan i inredningen har varit densamma nu ett tag, med en dekadent stil där mässing, stoppade möbler och liknande, gett uttryck för det eleganta.
  • Stoppade möbler är fortsatt populärt, men just nu börjar trenden gå mot en något lättare inredning, ljusare färger och florstunna textilier som t.ex. gardiner, där linne och andra halvtransparenta kvaliteter vinner mark.

Behind the scenes

Följ med bakom kulisserna och se hur inredaren själv skapar känslan av lyx i sin inredning.

Lättillgänglig lyx: Så här gör du

Häng gardinerna så nära taket som möjligt för att få känslan av rymd i rummet.

Och våga ta ut svängarna; gardiner tjänar inte längre bara ett inredningssyfte, de har i hög utstreckning fått en ny funktion – att skärma av för insyn och ljus. I vardagsrummet har Malene gardiner från tak till golv i en varm gul nyans.

Låt sovrummet gå i en ton där väggar och gardiner talar samma färgspråk.

Det ger ett lugnt intryck och får den där hotellkänslan vi tycker om, men med en tydligare känsla av lyx. Ljus, och möjligheten för att stänga ute det, är viktigt och Malene har valt två lager gardin som går ton i ton; en transparent gardin närmast fönstret och en sammetsgardin för mörkläggning inåt rummet.

Snittblommor är ett enkelt, effektivt och snabbt sätt att ge inredningen en känsla av lyx.

I fönstret har Malene Duette® gardiner med PowerView®, det vill säga intelligenta gardiner som kan betjänas med fjärrkontroll och som automatiskt skärmar av olika delar av fönstret utifrån ens personliga dygnsrytm och behov. Framför hänger långa loungegardiner i fasta vågor.

I kort: 3 enkla tips på hur du skapar känslan av lyx i din inredning

  1. Gardiner från tak till golv, gärna hängande på takmonterad gardinskena, ger känslan av ett ståtligt rum med högt i tak. För maximal lyx, välj automatiserade gardiner.
  2. Inred en myshörna med konst, mjuka textilier och en favoritfåtölj.
  3. Använd färger för att skapa varierande stämningar i hemmets olika rum.

Skräddarsydda gardin till alla fönster och inredningsstilar

Samtliga Luxaflex® gardiner måttbeställs efter önskemål och behov. I Sveriges drygt 100 shop-in-shops kan du uppleva de många möjligheter som finns med måttbeställda gardiner och få kompetent rådgivning. Här kan du också uppleva PowerView® Automation – intelligenta gardiner där du med hjälp av fjärrkontroll, app eller rösten kan justera gardinerna – automatiskt efter din dygnsrytm eller på kommando.