Med nya vackra utsikter, titta in hos Björken i Åre

  • 15 december 2022
  • Maja Lind
  • Komfort

I augusti packade Martin ”Björken” Björk, programledare i både TV och radio som såväl Youtube, med familj flyttbilen och styrde kosan dryga 60 mil norröver.

I jämtländska Åre börjar vardagarna för familjen att ta form. Även om det har varit en stor omställning så känns beslutet rätt, och med naturen inpå knuten drar familjen nytta av allt som Åre har att erbjuda så snart det ges tid och tillfälle. Faktum är att Åre kommun har haft en stadig tillväxt sedan millennieskiftet och man satsar stort på att bli en året runt destination med visionen om en hållbar framtid för alla i storslagen fjällmiljö.

Därför är det lite extra kul att vi, tillsammans med vår lokala återförsäljare i trakten, fått vara med i inredningsprocessen av familjens nya hem – det här, det är Martin Björks och familjens gardinresa!

Gardiner – det måste man väl ha, eller…?

Vi är glada över att svaret blev ett samstämmigt ”ja”!

Familjen har valt att inreda med gardinlängder från tak till golv, energieffektiva och mörkläggande Duette® gardiner och avskärmande plisségardin. Med återförsäljarens goda råd var det en enkel match att välja gardinmodell till respektive rum. Även om färgpaletten är bred, och det finns mycket att välja på, så var siktet redan inställt på den ljusa jordnära färgpaletten.

Gardin Sea 09, på formbockad gardinskena Gardin Sea 09, på formbockad gardinskena

Vardagsrum med vy

Utanför familjens vardagsrumsfönster bjuder Åre på en vacker landskapsvy, numera inramad av vackra hållbara gardinlängder.

"Vi är inte så vågade av oss, utan jobbar mycket ton i ton och neutrala färger”, säger Martin.

Valet föll på Sea, en gardin som till 50% är återvunnen av havsplast, som löper från tak till golv på en bockad gardinskena.

Gardinens beigea nyans kompletterar den jordnära färgpaletten som genomsyrar hemmet.

LÄS OCKSÅ: Återvunnen plast från haven blir till gardiner

Uppsänd plisségardin, modell Top Down/Bottom Up Uppsänd plisségardin, modell Top Down/Bottom Up

Perfekt avskärmning i badrummet

”Vi älskar att man kan ställa gardinen i olika lägen så att man kan få in en massa ljus men samtidigt få bort den omedelbara insynen.”

Gardinmodellen Top Down/Bottom Up kommer väl tillpass i familjens badrum, som erbjuder avskärmning och dagsljus på en och samma gång.

Dubbla veckbandsgardiner; 6938 009 och Goodnight 18 Dubbla veckbandsgardiner; 6938 009 och Goodnight 18

Som på hotell, fast hemma

”I sovrummet föll valet på dubbla gardiner, en skir gardin som släpper igenom ljus men tar bort insyn i kombination med en otroligt fin mörkläggande gardin”.

Master bedroom ligger i söderläge och gardiner blir därför ett måste, men också för att det ger rummet en både ombonad, varm och lyxig känsla.

LÄS OCKSÅ: Öst, väst – vilken gardin passar bäst?

Mörkläggande Duette® gardin, ton i ton med väggfärgen Mörkläggande Duette® gardin, ton i ton med väggfärgen

Stilrent med ton i ton

”Duette® gardiner passar utmärkt i barnens rum då de kan leka och busa hur vilt (nästan!) som helst utan att gardinerna är i vägen”.

I de båda barnrummen på ovanvåningen mörklägger populära Duette® gardiner för att ge barnen bästa förutsättningen för en god natts sömn. De båda barnrummen ligger i norr- respektive söderläge så utmaningarna skiljer sig åt lite, men Duette® gardinen gör jobbet oavsett. Med gardinen kommer nämligen utmärkta isolerande möjligheter, året runt!

Den valda väven, Elan Duo Tone, är tvåfärgad med valfri färg inåt rummet och vit baksida för att ge utsidan en enhetlig ton men också för att väven inte ska dra till sig onödig värme en varm sommardag.

Mer om Martin

Nyfiken på mer om Martin och livet i Åre? Följ honom och livets stora och små höjdpunkter via @martinbjork på Instagram.