Den verkliga skillnaden på gardiner och GARDINER…

  • 16 februari 2024
  • Maja Lind
  • Tips

I ett vackert gammalt hus i Rungsted, norr om Köpenhamn, där neutral inredning, fiskbensparkett, spröjsade fönster, stuckatur och andra vackra detaljer tar plats, bor danska Christine Egholm med sin familj – och det här, det är hennes gardinresa, med fokus på skräddarsydda detaljer!

Christine har många strängar på sin lyra. Med en gedigen skara utbildningar i ryggen, chefsroll innan 30, husägare och mamma till två, har hon format sitt liv – från anställd till ett liv som egen företagare. Idag lever Christine av sin blogg acie.dk där allt från mammaliv, karriärsambitioner, shopping, hem, inredning, resor och ekonomi tar plats.

Välkommen hem till Christine!

Men först, det här med skräddarsydda detaljer – spelar det verkligen så stor roll och vad betyder det egentligen? Jo, skräddarsydda detaljer, gardinlängder i detta fall, innebär:

  • Högkvalitativa vävar som sys efter dina önskade mått
  • Vacker upphängning som består, oavsett hur mycket du drar i gardinerna
  • Och sist, men definitivt inte minst: vikten av professionell hjälp som kan visualisera slutresultatet och hjälpa dig i din beslutsprocess
Före förvandlingen; gardiner som bara hänger och slänger

Att skräddarsydda detaljer gör all skillnad i världen, det är något som Christine kan skriva under på! Vi kom i kontakt med varandra under våren 2023, då Christine var trött på sina gamla gardinlängder som hängde och slängde. Tillsammans med en sakkunnig Luxaflex® återförsäljare fick hon hjälp med att ge fönstren nytt liv, först i vardagsrummet, därefter på kontoret. Återförsäljaren hjälpte till med allt från rådgivning, måttagning till montering. Och vilken skillnad det blev!

”De nya gardinlängderna från Luxaflex® har gjort en stor skillnad på hela stämningen och känslan av kvalitet i rummen. Jag ler lite för mig själv varje gång jag ser dem.”

Luxaflex® gardinlängder i det vackraste ljuset Luxaflex® gardinlängder i det vackraste ljuset

Christines val av gardiner

Vardagsrum och matplats

Att valet av gardiner i vardagsrummet föll på gardinserien 6938 nr. 09, en nyans av beige gardiner, var ingen slump. Christines hem andas ljusa sobra nyanser, med accenter i svart. 6938 är en semitransparent gardin som filtrerar ljuset, från skarpt till omfamnande, samtidigt som insyn från förbipasserande begränsas.

”Det tog mig tre år innan det att vi ens fick upp något i fönstren. Och när vi väl fick det så valde jag först ett billigare alternativ i standardmått som jag själv försökte lägga upp till rätt längd med medföljande påstrykningsbara fållband. Snabbt kom gardinerna bara att hänga och slänga och se tråkiga ut. Jag skulle ha gjort det ordentligt från början. Men men… så lärde jag mig det!

När jag sen kom i kontakt med Luxaflex® fick jag dem utbytta. Nu har jag inte bara vackra gardiner, de hänger med ett otroligt vackert fall, skräddarsydda efter mina fönster.”

Christines vardagsrum, utan skräddarsydda gardinlängder Christines vardagsrum, utan skräddarsydda gardinlängder
Efter, skräddarsydda Luxaflex® gardiner till vardagsrum

Snyggt hemmakontor

Till hemmakontoret valde Christine inte bara en nyans – hon satsade vågat på fyra samspelande nyanser (gardinserie 6938 nr. 01, 05, 07 och 09). Ett modigt val, och så läckert det blev! Hennes hemmakontor fylls nu av varierande stämningar tack vare de olika färgerna, och när solen ligger på kliver ännu en dimension av färgnyanser fram. Ett lekfullt sätt att hålla kreativiteten på topp, med gardiner till takskena!

”Mitt lilla hemmakontor behövde en kärleksfull uppdatering – inte minst gardinerna som höll på att falla ner! Jag valde samma gardinserie som i vardagsrummet (jag tycker om när det går en röd tråd genom inredningen och sakerna hänger ihop) och gardinskenan har bockats och följer hela vägen längs ena väggen, förbi fönstren, bort till andra hörnet. En liten inredningsdetalj jag verkligen tycker om!

Bakom gardinväggen har jag nu gömt ett stort inbyggt skåp med stora vita skjutdörrar – extremt praktiskt. Nu får rummet lite mer värme, textur och färg – för valet föll ju på hela fyra nyanser ur samma gardinserie.”

Före och efter Luxaflex® skräddarsydda gardinlängder

Om gardinserie 6938

Denna gardinserie har snabbt kommit att bli mångas favorit och finns i 14 olika nyanser. Tyget består av polyester, modal och ull – en kombination som gör tyget lättskött, mjukt och följsamt. Dessutom har gardinserien ljudabsorberande fördelar.

Inspirerad till nya gardiner?

Är du inspirerad nog att börja din egna gardinresa? Allt du behöver göra är att leta upp Luxaflex® återförsäljare i ditt område – resten sköter sig självt, nästan i alla fall!