Skapa ditt alldeles egna Sparum

 • 22 april 2024
 • Maja Lind
 • Tips

Förvandla ditt eget badrum till ett fridfullt spa. Upptäck på vilka olika sätt du kan uppdatera badrummet för att skapa en fristad i ditt hem och få ditt alldeles egna och privata ”sparum” (spa och badrum, ett nytt ord att lägga på minnet – kom ihåg vart du hörde det först!).

Vi strävar alla efter att föra in en touch av zen i våra liv, något som kan vara svårt att hitta bland vardagens stress och jäkt... men inte längre! Förvandla ditt badrum till ditt alldeles egna fridfulla spa, som snart kommer att bli det mest älskade rummet i ditt hem. Här får du våra tips:

Skärma av badrumsfönstret med gardiner Skärma av badrumsfönstret med gardiner

Ju fluffigare desto bättre

Vi börjar enkelt. Unna dig själv och investera i några mjuka bomullshanddukar och ansiktshanddukar av hög kvalitet för en omedelbar lyx så snart du kliver ur duschen.

Lyft nivån ännu lite extra och skäm bort dig med en rejäl morgonrock och glöm inte att hänga den på handdukstorken och få känslan av den varma kramen och lyxiga hotellkänslan på ett ögonblick.

Färgtoner

Planerar du en helrenovering av badrummet? Välj kakel noggrant och ha "sparummet" i åtanke. Det finns ingen anledning att hålla det kliniskt och helt vitt.

Välj istället jordiga toner eller satsa på en pastellfärg för att sätta en twist på det typiska spa-temat. Det allra bästa är, att det är just ditt badrum och att du bestämmer vilka färger du trivs bäst i.

Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up Duette® gardin, modell Top Down/Bottom Up

Walk in shower eller badkar?

Vad föredrar du om du får drömma dig bort? En s.k. walk in shower med sömlös övergång från badrum till duschrum, inredd med regnskogsdusch eller att kliva ner i ett omfamnande varmt vattenbad och känna hur kroppen slappnar av?

Båda valen bjuder på den där härliga spa-känslan.

Top Down/Bottom Up i badrumsfönster Top Down/Bottom Up i badrumsfönster

Uttrycksfulla detaljer

Kanske räcker inte din budget till att förnya badrummet helt. Satsa då istället på att byta ut belysning, kranar och detaljer som krokar och handtag som även det är ett bra sätt att introducera den där sparum-känslan.

Låt detaljerna stå i kontrast med övrig inredning, genom att t.ex. välja mattsvart på blandare och övriga detaljer, eller fläta samman dem med badrummets övriga färgnyanser.

Välj inredningsdetaljer med omsorg Välj inredningsdetaljer med omsorg

Ja till suckulenter

Växter och grönt är en självklarhet när det kommer till att förbättra vårt välmående, och därmed ett måste när du skapar ditt alldeles egna sparum. Inte bara kommer de hjälpa dig att uppnå en fantastisk badrumsestetik, växter hjälper också till att förbättra luftkvaliteten inomhus.

Litar du inte på din förmåga att hålla växter vid liv? Satsa på suckulenter, ett enkelt växtval som kommer trivas i den fuktiga miljön.

Nej till oorganiserad röra

Tomma tandkrämstubbar, utspillt schampo, barnens badleksaker – allt detta är förbjudet i ditt nya sparum. Säg hejdå till oorganiserad röra och ägna lite tid åt att rensa ut och ordna de mest använda föremålen i lättillgängliga förvaringskorgar och lådor.

Ett prydligt badrum ger en lugn sinnesstämning, vilket betyder att du verkligen kommer att dra full nytta av din zen-tid.

Checklista för ditt sparum

 • Nya fluffiga badlakan
 • Tänk över färgvalen och helheten
 • Låt detaljerna göra skillnaden
 • Skärma av med hjälp av fuktavvisande gardiner till badrum
 • Gör sparummet levande med gröna växter
 • Håll ordning och välj noggrant ut de övriga inredningsdetaljerna
Skräddarsydda badrumsgardiner Skräddarsydda badrumsgardiner

Avskärmning är A och O

Precis som på spa, önskar du dig lugn och ro för att kunna koppla av – det gäller även att koppla bort omvärlden, om så för en liten stund. Här spelar avskärmning, som badrumsgardiner, en väsentlig roll.

När du väljer persienner eller badrumsgardiner, se till att de är utformade i ett fuktavvisande material. I Luxaflex® kollektioner har vi rikligt med speciellt anpassade vävar och material som både står emot fukt och fläckar. Några utvalda alternativ:

 • Välj t.ex. en träpersienn i konstträ, ett val som kommer att stå ut i ditt sparum och ge dig precis rätt mängd ljus och avskärmning.
 • Eller varför inte en Top Down/Bottom Up-modell för flexibel avskärmning och hög inredningskänsla.
 • Ett kanske otippat val, men som verkligen förhöjer inredningskänslan i ett sparum, är skräddarsydda gardinlängder.
Träpersienner i konsträ, speciellt anpassade till fuktiga utrymmen Träpersienner i konsträ, speciellt anpassade till fuktiga utrymmen

Beställ en digital broschyr

Utforska möjligheterna och bli inspirerad av våra skräddarsydda gardiner.

Den här webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google, där Sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Tack för din beställning!

Inom kort har du din digitala broschyr, fylld till bredden med inspiration.