Villa Nordrevik – där detaljerna får avgöra

  • 24 augusti 2022
  • Maja Lind
  • Komfort

Hemma hos Jakob och Helena lämnas inget åt slumpen. Varje inredningsbeslut övervägs noga och detaljer – de spelar en viktig roll för helheten.

Välkommen hem till familjen i Billdal strax utanför Göteborg och deras nybyggda ladhus, bland klippor och hav. Inspireras ända ner i detaljnivå, för att maximera helhetsintrycket! Via Instagramkontot @villanordrevik kan du fortsätta följa familjens inredningsresa och njuta av vacker interiör och exteriör. Och det här, det är deras resa genom gardinernas värld!

Målet för varje rum, fönster och gardin är att smälta in så mycket det går – inget ska sticka ut, varken färgval eller gardinmodell – man ska knappt skönja att fönstret har en gardin. Familjen lägger mycket vikt vid funktion och estetik och när gardinerna används ska de förstärka den övriga interiören utan att de tar över. Detaljer och färgval blir därför av högsta vikt.

Hemma hos Jakob och Helena med familj Hemma hos Jakob och Helena med familj

Varje rum har sina unika förutsättningar vilket gör att gardinbesluten viktas olika i hemmets olika fönster, det är också här som skräddarsydda gardiner gör all skillnad!

Duette® gardin i familjens badrum på ovanvåningen Duette® gardin i familjens badrum på ovanvåningen

Gardin i badrummet

”En för tät väv kan upplevas ”platt” och vårt mål var att avskärma insyn samtidigt som dagsljus når rummet och att man från insidan kan notera detaljer på utsidan, som skuggor av vår vackra fönsterspröjs.”

Den ljusa och jordnära färgpaletten som genomsyrar husets interiör gäller även i hemmets badrum. Därför föll vävvalet på en nyans av vitt och övriga detaljer i svart för att smälta in och göra gardinen knappt märkbar när den inte används. Väven är tillräckligt tät för att endast avslöja silhuetter utifrån samtidigt som dagsljus fortsatt når rummet.

LÄS OCKSÅ: Så får du ett hem i naturlig och nordisk inredning

Vit mörkläggande Duette® gardin i takfönster Vit mörkläggande Duette® gardin i takfönster

Gardiner i master bedroom

”Mörkt och svalt, det var prio ett i vårt sovrum. Eftersom sovrummet har takfönster så är inte insyn den största utmaningen i dessa fönster, däremot är värmeinsläppet något vi verkligen ville begränsa. Det hör till att takfönstret är relativt stort på 150x150 cm.”

Duette® gardinen har utmärkta egenskaper för att reducera värme (och kallras) och i kombination med en mörkläggande väv blir gardinen en perfekt sovrumsgardin, även i takfönster. Tak och fönster är vita, vilket gör färgvalet på väv och övriga detaljer enkelt – vitt för att smälta in så mycket det bara går.

LÄS OCKSÅ: Sov bättre genom att hålla ljus och värme borta

Automatiserade Duette® gardiner i familjens ena tonårsrum Automatiserade Duette® gardiner i familjens ena tonårsrum

Gardiner i tonåringarnas rum

”Våra barns rum på bottenplan har samma planlösning, bara spegelvända, och båda har ganska dominerande hörnfönster. Precis som i hemmets övriga rum ska gardinerna vara funktionella och göra jobbet utan att ta över – därför föll valet till slut på Duette® gardiner även här.”

Den mörkläggande väven har samma nyans som väggfärgen – en läcker effekt för den som värdesätter detaljer. Likaså matchar gardinernas övriga detaljer de svarta fönsterramarna.

Svart väv och svarta detaljer på Duette® gardin i sovrum Svart väv och svarta detaljer på Duette® gardin i sovrum

Gardiner i tonårsrum en trappa upp

”I ett av barnens rum valde vi att avvika lite. Istället för att matcha väv med väggfärg valde vi att satsa allt på svart – svart mörkläggande väv inåt rummet (utåt är alla gardiner vita för att hålla fasad och exteriör enhetligt) och svarta detaljer. Det fräna med detta färgval är att gardinen i uppdraget läge smälter in helt mot den svarta fönsterramen. Man ser knappt att fönstret har en gardin!”

Fördelarna med skräddarsydda gardiner är långt fler än bara måttanpassning. Du ges möjligheten att välja färg, utförande och vävkvalitet ner i minsta detalj. Du väljer dessutom mellan en rad olika betjäningsmöjligheter beroende på dina preferenser.

Duette® gardin med PowerView® Duette® gardin med PowerView®

Hemmet styrs med PowerView®

”När vi säger att detaljer är viktiga, så betyder det inte bara de kosmetiska detaljerna utan även sådant som inte är lika synligt – som motoriserad betjäning. Vi styr hemmets alla gardiner med PowerView®, både via fjärrkontroller och våra mobiler.”

I ett hem där varje detalj blir avgörande är det enkelt att förstå att valet av betjäning föll på automatiserade gardiner som inte har nedhängande linor och annat. När man därtill lägger till de höga kraven på funktion – ja då blir PowerView® en självklarhet.

I PowerView® app har hemmets olika rum sina individuellt inställda scenarier och gardinerna sköter sig i stort sett själva utifrån familjens förinställda preferenser.

LÄS OCKSÅ: Gardiner för dig som älskar elektriska prylar

Gör dina gardindrömmar till verklighet

Är du själv nyfiken på mer om våra skräddarsydda gardiner och hur de kan göra skillnad i ditt hem? Hör av dig till någon av våra många återförsäljare med showrooms – de finns landet över och erbjuder hembesök, rådgivning, mått- och monteringsservice.