Wild Wonder™ – årets färg 2023

  • 20 december 2022
  • Maja Lind
  • Trender

Varje år utser Nordsjö årets färg, så även denna gång. Möt Wild Wonder™, en positiv, glödande ton inspirerad av naturen. Den mjuka gula tonen förbinder oss med naturen och för in lite av utomhuslivet i våra hem.

Idén bakom Wild Wonder™

Genom att förstå vart världen är på väg svarar Nordsjö med en kulör som de menar matchar tidens stämning, och till sin hjälp tar de en panel av internationella designexperter. Med naturen som en del av den globala agendan, på de sätt den stödjer och inspirerar oss, har Wild Wonder™ växt fram med dess glödande, naturliga nyans fram. En blandning av vetegul med en ljusgrön underton där "Wild" refererar till frihetskänslan som naturen ger och "Wonder" som refererar till den naturliga magin som finns runt omkring oss.

Mer färginspiration och vår tolkning av årets färg hittar du i broschyren.

Bild från Flexa/Nordsjö, årets färg 2023 Bild från Flexa/Nordsjö, årets färg 2023

Naturens underverk

Wild Wonder™ är en naturlig nyans som bjuder in, och låter oss komma närmre, naturen. Med denna naturliga bas kan du enkelt skapa en mjuk inredning genom att kombinera Wild Wonder™ med annan inredning gjord av naturmaterial.

Tänk till exempel på träpersienner, linnegardiner, rotting och träfärgade skåp. Väv in ännu mer natur i ditt hem genom att addera växter – som en frihetens oas.

Årets färg från Nordsjö i kombination med Luxaflex® träpersienner
Färginspiration 2023 Färginspiration 2023

Låt din inredning stå ut

Så, du har valt en färg och är redo med både pensel och roller?

Varför inte välja samma färg, eller en närliggande nyans, på väggarna som på dina platsbyggda möbler eller golvlister?

Eller är du modig nog att låta väggarna stå för den vita basen medan tak och fönsterbänkar får färg? Det om något skapar personlighet!

Bild från Flexa/Nordsjö, årets färg 2023 Bild från Flexa/Nordsjö, årets färg 2023

Kompletterande färgpaletter

Det finns ännu mer att upptäcka från Nordsjö. Vid sidan av Wild Wonder™ kommer fyra kompletterande färgpaletter; Lush, Buzz, Raw och Flow – var och en framhäver olika sätt som naturen inspirerar oss på och inspirerar till lite ny färg i hemmet 2023.

Besök din lokala Luxaflex® återförsäljare och botanisera i våra breda färgkollektioner.