Rumsavdelare

Gardin som rumsavdelare

Det är inte alla gånger som en stationär vägg är den bästa rumsavdelaren – särskilt inte om man söker en mer flexibel lösning. Här är en gardin som rumsavdelare optimal! När du önskar dela av rummet drar du bara för gardinen och tvärtom när du önskar öppna upp.

Gardin som rumsavdelare i multifunktionellt rum Gardin som rumsavdelare i multifunktionellt rum

Hur skärmar man av ett rum?

Det är hur enkelt som helst! Allt som behövs är en takmonterad gardinskena och en skräddarsydd gardinlängd sen är din rumsavdelare klar. Hos någon av våra många återförsäljare får du hjälp med både gardinskena och gardinlängd.

5 fördelar med en gardin som rumsavdelare:

  • Flexibelt
  • Luftig känsla
  • Hjälper rumsakustiken
  • Hög inredningskänsla
  • Lätt att få till
En gardin som rumsavdelare hjälper till att förbättra akustiken En gardin som rumsavdelare hjälper till att förbättra akustiken

Hur används rumsavdelare?

En gardin som rumsavdelare är enkel att använda. Du drar bara för gardinen när du önskar dela av rummet, men det kan lika gärna gälla en del av rummet som du önskar skärma av.

Beroende på vad ditt behov av rumsavdelare är bör du tänka över gardinens tjocklek. En tunnare gardin ger ett luftigare intryck, men du ser också vad som döljer sig på andra sidan medan en tjockare gardin begränsar genomsikt samtidigt som den också gör något för rumsakustiken.

Visste du förresten att vi i vår gardinkollektion har speciellt anpassade vävar med uppmätta akustikvärden – perfekt i de tillfällen då behovet av en rumsavdelare är lika stort som behovet av ljudabsorbering.

Gardiner från tak till golv Gardiner från tak till golv

Hur kan jag inreda med rumsavdelare?

Med en gardin som rumsavdelare har du stor flexibilitet och det är enkelt att byta färg och transparens/täthet vartefter behovet förändras.

Att inreda med gardiner, tillför ju så mycket mer än bara en funktion – det vet vi sedan tidigare.

En gardin från tak till golv kan verkligen förändra hela känslan i ett rum. Från att ”bara” vara inrett, känns rummet med gardiner mer planerat och färdigt på något sätt.

Komplettera dina glasdörrar med en gardin som skärmar av Komplettera dina glasdörrar med en gardin som skärmar av

I vilka rum kan man använda rumsavdelare?

Rumsavdelare är optimalt i multifunktionella rum som t.ex. moderna vardagsrum/allrum där det både äts och tittas på TV.

En, eller flera, rumsavdelare används med fördel också i rum med öppen yta, för att skapa mindre rum i rummen – det kan t.ex. vara en öppen planlösning som behöver lite hjälp på traven eller en sovalkov i den lilla lägenheten som önskas skärmas av.

Endast fantasin sätter gränser!

Gardin som rumsavdelare ton-i-ton Gardin som rumsavdelare ton-i-ton

Hur ska jag tänka när det kommer till färgvalet?

Välj att gå ton-i-ton med rummets övriga inredning om du vill skapa känslan av avskärmning, utan att den är så iögonfallande.

Vill du däremot göra en tydligare och mer markant uppdelning av rummet så satsa på en kontrasterande färg.

Valet av färg gör stor skillnad på upplevelsen och rummet.

Hitta en butik

Ange din ort för att se vilken återförsäljare som finns i din närhet.