Isolerande gardiner

Spara energi kring dina fönster

Med isolerande gardiner kan du halvera värmeförlusten kring dina fönster, likaså spara energi på nedkylning av ditt hem på sommaren. Vad är då en energieffektiv isolerande gardin och hur ska den användas? Här får du våra bästa tips på isolerande gardiner.

Duette® gardiner, verkar isolerande sommar som vinter

Top 4 energispartips vid fönster och glaspartier:

 1. Se till att alla fönster och dörrar är ordentligt tätade.
 2. Håll fönstren stängda när värme eller luftkonditionering är på.
 3. Öppna upp gardinerna under soliga vinterdagar för att fånga upp solvärmen och dra sedan för dem på kvällen för att hålla kvar värmen inomhus.
 4. Dra för gardinerna under sommarens varma soliga dagar för att hålla värmen ute.

Genom att välja en motoriserad lösning öppnas och stängs gardinerna automatiskt, efter dina förinställda preferenser.

Beställ en digital broschyr

Utforska möjligheterna och bli inspirerad till någon av Luxaflex® energieffektiva och isolerande gardiner.

Den här webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google, där Sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Tack för din beställning!

Inom kort har du din digitala broschyr, fylld till bredden med inspiration.

Luxaflex® gardiner bidrar till att spara energi vid fönstren på tre viktiga sätt:

1. Isolering

Vintertid släpps hemmets värme ut genom fönstren. Samma fönster släpper in värmen under sommaren. Med isolerande gardiner kan du sänka energiförbrukningen, spara på kostnaderna för värme och kyla och dessutom skapa en behagligare inomhusmiljö.

2. Reglera solvärmen

Den värme som solen avger, solenergin, må vara ett trevligt bidrag till uppvärmningen under vintern, men under sommaren kan den göra ett rum väldigt varmt, rent utav obehagligt att uppehålla sig i. Många av Luxaflex® isolerande gardiner kan hjälpa dig att reglera solinsläppet för maximal solvärme på vintern och minimal solvärme på sommaren. Man pratar här om g-värde, ju lägre tal desto bättre.

3. Dagsljus

Dagsljus är ett behagligt alternativ för att lysa upp ett rum med naturligt ljus i stället för lampor. Många av våra gardiner är perfekta för att släppa in lagom mycket dagsljus i rummen och därigenom minska energiförbrukningen eftersom inga lampor behövs.

Vilka är då Luxaflex® mest isolerande gardiner?

Inomhusklimatet gynnas av att använda gardiner, sommar som vinter Inomhusklimatet gynnas av att använda gardiner, sommar som vinter

Våra mest isolerande gardiner är:

 • Duette® gardiner
 • Rullgardiner
 • Outdoor Screens
 • Gardinlängder

Vad är det som gör gardinerna speciellt lämpliga när det kommer till att spara på energiförbrukningen då? Läs om gardinernas olika egenskaper:

Duette® Architella® med trippla isolerande luftfickor Duette® Architella® med trippla isolerande luftfickor

Energieffektiva Duette® gardiner

Luxaflex® är branschledande när det gäller att spara energi vid fönstren.

Redan 1985 uppfann vi de mycket energieffektiva Duette® gardinerna, i mångt och mycket som en reaktion på energikrisen i slutet av 1970-talet.

Ledande i kollektionen, när det gäller energibesparing och energieffektivitet, är modellen Architella®. Till skillnad från en vanlig Duette® gardin, med dubbel väv och en luftficka, har Architella® modellen fyra lager väv och därmed tre isolerande luftfickor. Den dubbla vaxkakestrukturen ger alltså en ännu mer isolerande gardin som resultat.

Våra vävar i kollektionen är energiklassificerade och bland Duette® vävarna (beroende på kvalitet) finns vävar med toppbetyget A++ avseende värmereduktion och isoleringsförmåga.

Låt oss se på ett exempel i siffror: Ett lågenergi tvåglasfönster med u-värde 1,2* tillsammans med en mörkläggande Duette® Architella® 32 mm ger ett förbättrat u-värde på 0,77. Totalt ett förbättrat isoleringsvärde med 36%.

*referensglas klass C enligt EU-standard EN14501

Ett isolerande och värmereducerande toppval helt enkelt!

Isolerande gardiner
Luxaflex® isolerande gardiner

Sänk din energiförbrukning och håll kylan ute

Upp till 50% av värmen i ditt hem försvinner ut genom fönstren vintertid. Men med Luxaflex® gardiner kan du halvera detta.

Screen rullgardin med energieffektiva egenskaper Screen rullgardin med energieffektiva egenskaper

Funktionella rullgardiner

Vävarna i vår rullgardinskollektion går från transparent, halvtransparent, tät till mörkläggande. Täthet i kombination med färgen på vävens baksida gör att rullgardinen ger olika bra isoleringsvärden. Men oavsett vad så hjälper rullgardinen till att hålla kvar värmen inomhus (och tvärtom på sommaren!).

En av vävarna, som kan ses lite som en uppstickare i privata hem, är Screen rullgardinen.

Screen rullgardinens primära uppgift är att motverka oönskad värme i rummet (ett energieffektivt tips i stället för air-condition) och att dagtid motverka bländning samtidigt som det livsviktiga dagsljuset når rummet.

Det man kanske inte tänker på är att en screen rullgardin med metalliserad baksida även fungerar som en isolerande rullgardin och hjälper till att hålla värmen inomhus en kall dag (ett lågt u-värde = bättre isoleringseffekt).

Och det bästa av allt – rummet fylls fortsatt av dagsljus, du kan se vad som händer utanför fönstret och du är energieffektiv, året runt!

Outdoor Screens som effektivt reglerar ljus och värme Outdoor Screens som effektivt reglerar ljus och värme

Effektiva Outdoor Screens

Precis som våra invändiga rullgardiner med screenväv erbjuder våra utvändiga screens en energieffektiv lösning med egenskaper likt rullgardinens. Du får ett bibehållet behagligt inomhusklimat, kan fortsatt se ut, slippa bländning och samtidigt njuta av dagsljuset.

Med Outdoor Screens blockeras upp till 90% av solens värme – vilket verkligen märks en redan varm dag och du slipper kyla ner bostaden med air-condition eller liknande. Och omvänt ger de ett bra skydd mot fönstrets energiförlust årets kallare dagar.

 • Behagligt inomhusklimat
 • Bibehållen utsikt
 • Förhindrar bländning
Tätvävd gardin i kombination med Duette® gardin Tätvävd gardin i kombination med Duette® gardin

Gardinlängder med goda egenskaper

Ett fönster med gardiner ger ett mer isolerande skydd än ett fönster utan gardiner.

Inom kategorin gardinlängder finns det utvalda vävserier som är bättre på att isolera än andra. Tjocka gardiner, d.v.s en tätvävd gardin, har en mer isolerande effekt än en skir gardin till exempel.

Ett effektivt och dekorativt skydd mot kallras är t.ex. ullgardiner, sammetsgardiner och mörkläggande vävar. Du hittar dessa isolerande draperi och många fler gardinkvaliteter i vår kollektion.

Precis som i vår rullgardinskollektion har vi gardinlängder med screenväv – som reflekterar solens strålar, undviker bländning och håller hemmet svalare på sommaren. Dra bara för i tid! Och precis som vilken annan screenväv som helst bibehåller du både dagsljus och utsikt.

Dubbla gardiner, eller gardinlängder i kombination med t.ex. en rullgardin eller Duette® gardin ger av naturliga själ ett ännu mer energieffektivt resultat.

Hitta en butik

Få hjälp med isolerande gardiner till ditt hem.

Ange din ort för att se vilken återförsäljare som finns i din närhet.

Vanliga frågor