Rengöring Duette® gardiner

Väven på Duette® gardiner kan inte tas bort från sin över- och underlist. För att undvika att väven på din Duette® gardin blir smutsig bör gardinen rengöras regelbundet med dammvippa eller dammsugare på låg effekt.

Småfläckar skall omgående tas bort med en fuktig svamp och ljummet vatten. Om nödvändigt, häll ett icke syntetiskt rengöringsmedel i vattnet (för t.ex. ulltvätt).

Följ nedanstående anvisning om behov för att tvätta hela gardinen finns (observera att detta inte är möjligt på samtliga metalliserade vävar, däribland t.ex. mörkläggande Duette® med metalliserad insida).

Tvättanvisning

  1. Dra upp gardinen (så att fönstret inte är fördraget) innan du klickar ur gardinen från beslagen.
  2. Fyll ett kar (t.ex. badkar eller diskho) med ljummet grader vatten (30°). Tillsätt en matsked icke syntetiskt tvättmedel (t.ex. för ulltvätt).
  3. Lägg produkten, fortsatt hopdragen, i vattnet.* Låt den ligga i blöt cirka 15 minuter.
  4. Efter 15 minuter öppnar du gardinen och tvättar försiktigt.
  5. Ta produkten ur vattnet och skölj med kallt vatten. Tänk på att ta tag under väven med båda händerna och låt väven vila på armarna när du lyfter upp den ur vattnet. Vattnet rinner då ur luftfickorna. Skölj även luftfickorna invändigt.
  6. Pressa försiktigt ihop gardinen till ett paket (som när gardinen är helt uppdragen) och tryck på så sätt ut resterande vatten. Torka av över- och underlist.
  7. Sätt tillbaka gardinen i beslagen och sänk gardinen till sitt nedersta läge (som när gardinen är helt fördragen). Du kan nu prova att ta bort eventuella kvarvarande märken och smuts med en lätt fuktad svamp.
  8. Därefter drar du upp gardinen helt (till ett paket) och låter den torka i 12 timmar eller till det att den är helt torr. Får inte strykas!

Du kan också låta en kemtvätt rengöra gardinen åt dig.

*Överlisten på gardiner med LiteRise®, SmartCord®, EasyRise®, PowerView® eller annan motor får inte komma i kontakt med vatten, då detta kommer att skada manövreringsdelarna. Är du osäker på gardinmodell ombeds du kontakta din återförsäljare innan rengöring utförs.

Ovan rengöring och skötselråd är framtagna med yttersta noggrannhet. Däremot åtar vi oss inte något ansvar för resultatet av respektive rengöring, vilket istället sker på eget ansvar.