Mörkläggningsgardiner

Vikten av att sova gott

Både kvälls- och morgonsol kan vara störande och påverka sömnen negativt. Mörkläggningsgardiner är därför en viktig del av inredningen i ett sovrum. De stänger ute både ljus och värme och du är garanterad optimala sovförhållanden i ett mörkt sovrum med rätt temperatur.

Duette® mörkläggande gardiner i sovrum Duette® mörkläggande gardiner i sovrum

Gardintyper som mörklägger

Det finns ingen anledning att behöva göra kompromisser med inredningen när du väljer mörkläggningsgardiner. Även en mörkläggande gardin i ljusa nyanser ger effektiv mörkläggning. Den mörkläggande effekten har nämligen ingenting med färgen på väven att göra. Luxaflex® har flera olika typer av mörkläggningsgardiner och här har vi lyft fram de allra bästa. Välj mellan:

Beställ en digital broschyr

Utforska möjligheterna och bli inspirerad av våra skräddarsydda gardiner.

Den här webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google, där Sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Tack för din beställning!

Inom kort har du din digitala broschyr, fylld till bredden med inspiration.

Mörkläggning rullgardin Mörkläggning rullgardin

Rullgardiner med mörkläggning

Rullgardinen är en klassiker i sovrummet, och det är inte utan anledning. Gardinens enkla design är fin i sig självt men kan också kombineras med långa, böljande gardinlängder. Rullgardinerna finns i många vackra färger och är dessutom ett prisvärt val.

Den mörkläggande väven i rullgardiner ser till så att ljuset utifrån dämpas. Det kan dock alltid komma in lite ljus från sidorna av rullgardinen. Är du mycket ljuskänslig kan du välja en kassettmodell med sidolister som minskar ljusspringorna.

Duette® mörkläggande gardiner, modell Top Down/Bottom Up Duette® mörkläggande gardiner, modell Top Down/Bottom Up

Duette® stänger ute ljuset

De vackra Duette® gardinerna med mörkläggning är ett populärt val. Modellen stänger ute ljuset effektivt och är utformad för att ge ett minimalt ljusinsläpp i sidorna. Duette® finns även i modellen Dag & Natt där gardinen har två olika vävar; en mörkläggande väv du kan använda till natten och en transparent väv som filtrerar ljuset och skyddar mot insyn under dagen. För att få den absoluta och ultimata mörkläggningsgardinen, välj till LightLock™ – en finess med diskreta sidolister som stänger ute sidoljus. LightLock™ finns både till Duette® och plisségardiner.

En annan fördel med Duette® är att gardinen har en isolerande effekt som håller rummet svalt på sommaren och varmt på vintern.

Välj Top Down/Bottom Up

Väljer du Top Down/Bottom Up till dina Duette® gardiner får du en fantastiskt flexibel mörkläggningsgardin som kan justeras både upptill och nedtill. När väckarklockan ringer kan du släppa in ljuset i den övre delen av fönstret och långsamt vakna med ljuset på morgontimmarna men fortfarande ha avskildhet och skydd mot insyn.

Dubbla gardiner i sovrummet, en mörkläggande och en genomsiktlig Dubbla gardiner i sovrummet, en mörkläggande och en genomsiktlig

Gardinlängder ger vacker mörkläggning

Gardinlängder fulländar sovrummet – både visuellt och praktiskt. De långa gardinerna skapar stämning och ger sovrummet en avkopplande hotellstil samtidigt som de stänger ute ljuset. Att placera gardinerna ovanför fönstret gör så att det skapas en känsla av rymd i rummet (det känns högre till tak) och samtidigt blir ljusinsläppet från fönstret minimalt.

Välj bland ett brett utbud av vävar i olika texturer och färger som ramar in fönstren i sovrummet. Du kan bland annat välja vävserien Goodnight som är helt ljustätt eller Solid som är ett dim out-tyg med samma mjuka yta både på fram- och baksidan.

Måttbeställda mörkläggande hissgardiner Måttbeställda mörkläggande hissgardiner

Hissgardiner med mörkläggning

I våra hissgardiner är det mörkläggande tyget integrerat i själva gardinen då gardinen är sydd med foder på baksidan som är 100 % mörkläggande. Gardinen är skräddarsydd så att den fyller hela fönsterramen och minimerar ljusspringor på sidorna.

Hissgardinerna kan kombineras utifrån en oändlig palett av färger och kvaliteter så att du kan få precis den stil du vill ha.

Kombinera flera gardiner

Du kanske inte alltid vill ha total mörkläggning i ditt sovrum. Ibland kanske du bara vill skärma av eller skapa en speciell stämning. Genom att kombinera dina gardinlängder med Duette®, rullgardiner eller hissgardiner får du en otroligt stor flexibilitet och du kan skärma av efter dina behov.

Drömmer du om en hemmabio är det ett självklart val att även tänka på mörkläggande gardiner till det rummet. Då kan du stänga ute starkt solljus och dagsljus och skapa de där fantastiska filmupplevelserna hemma.

Duette® i kombination med ljustäta gardinlängder Duette® i kombination med ljustäta gardinlängder

Vakna med ljuset

Tycker du också att det är svårt att komma upp på morgonen? Med PowerView® automation kan du ställa in dina mörkläggningsgardiner efter din dygnsrytm och de släpper då gradvis in ljuset på morgonen så att du vaknar på ett skönt och behagligt sätt.

Du kan ställa in olika scenarier anpassade efter din dygnsrytm och livsstil så att du alltid får rätt förhållanden beträffande ljusinsläpp och avskärmning i ditt hem.

Mörkläggningsgardin i vit, rosa, beige, svart eller grå – har färgen någon betydelse?

Det bästa med en ordentligt tät mörkläggningsgardin är att färgen inte spelar någon roll. En beige mörkläggningsgardin, eller vit mörkläggningsgardin för den delen, gör jobbet precis lika bra som svarta mörkläggningsgardiner. Du väljer alltså fritt ur hela vår mörkläggande kollektion – helt utifrån smak och vad som passar med din övriga inredning.

Passande mörkläggande gardiner till barn och barnrum

De två viktigaste sakerna att tänka på när du väljer mörkläggningsgardiner till barn och deras rum är att de 1) är barnsäkra och 2) ordentligt mörkläggande för en optimal och god sömn. Samtliga gardiner i våra kollektioner är barnsäkra och det finns modeller helt utan lina och kedja, som dessutom ger ett stilrent uttryck i fönstret. Genom att välja någon av våra ovan utvalda mörkläggningsgardiner till barn, tryggar du inte bara dig själv utan även ditt barns säkerhet.

Breda mörkläggningsgardiner 300 cm, större eller mindre

Samtliga Luxaflex® gardiner skräddarsys efter dina föntermått, så oavsett om du behöver breda mörkläggningsgardiner på 300 cm eller ännu bredare så har vi en modell för dig. Fördelen med en bred mörkläggningsgardin, till dig med stora fönsterpartier, är att du slipper glipor där ljuset strilar igenom. Självklart innehåller vår kollektion även mörkläggningsgardiner till små och smala fönster.

Mörkläggningsgardiner efter mått

Luxaflex® gardiner tillverkas enligt specialmått för just dina fönster. Se och känn på det stora utbudet av mörkläggningsgardiner hos din närmaste Luxaflex® återförsäljare och bli guidad av kompetenta gardinexperter som hjälper dig att hitta de produkter som matchar just dina behov, önskemål och fönster.

Vanliga frågor