Mörkläggningsgardiner

Bara mörkt, eller beckmörkt?

Det finns mängder av skäl till att välja mörkläggningsgardiner. Kanske sover du bättre när det är mörkare (i synnerhet under sommarmånaderna). Kanske har du ett fönster som släpper in ljus som i sin tur skapar irriterande reflexer på TV:n. Oavsett vilket problem du vill lösa har Luxaflex® tagit fram ett sortiment med vackra mörkläggande gardiner där du med säkerhet hittar något som passar dig och din inredning.

Många av våra kollektioner innehåller mörkläggande vävar och nedan har vi lyft fram de gardiner som, utifrån ett mörkläggningsperspektiv, är de absolut bästa med minimalt oönskat ljusinsläpp.Flera anledningar till att välja en mörkläggningsgardin

Vetenskap säger att den bästa sömnen sker i mörker. Därför har Luxaflex® flera olika mörkläggningsgardiner med 100% tät väv. Du väljer alltså med fördel en mörkläggningsgardin från Luxaflex® till de rum du önskar få helt mörkt.

Mörkläggningsgardin i vit, rosa, beige, svart eller grå – har färgen någon betydelse?

Det bästa med en ordentligt tät mörkläggningsgardin är att färgen inte spelar någon roll. En beige mörkläggningsgardin, eller vit mörkläggningsgardin för den delen, gör jobbet precis lika bra som svarta mörkläggningsgardiner. Du väljer alltså fritt ur hela vår mörkläggande kollektion – helt utifrån smak och vad som passar med din övriga inredning.

Bästa mörkläggningsgardinerna som stänger ute kvälls- och morgonsol

Står kvällssolen på i rum som t.ex. sovrum och barnrum är mörkläggningsgardiner en praktisk lösning. Och om de små liven dessutom ska få en möjlighet till att sova lite längre en ljus sommarmorgon, är Luxaflex® mörkläggningsgardiner en varm rekommendation. En sovrumsgardin gör dessutom så att temperaturen i rummet bibehålls på en behaglig nivå – under förutsättning att den dras för i tid!

Nedan har vi valt ut de bästa mörkläggningsgardinerna:

Rullgardiner som mörkläggningsgardiner

Luxaflex® rullgardiner med mörkläggande väv finns till exempel med lister i sidorna. Denna unika sammansättning kan ge 100% mörkläggning i sovrummet, barnrummet eller vart du nu har behov för det. Denna typ av mörkläggningsgardin är enkel att betjäna för alla och säkrar också en behaglig nattsömn, även sommartid då solen går ner sent på kvällen och upp tidigt på morgonen.

Läs mer om Luxaflex® rullgardiner.

Duette® gardiner som mörkläggningsgardiner

En annan riktigt bra mörkläggningsgardin är Duette® gardin; detta eftersom den dubbla plisséväven har dolda snörhål så att inget onödigt ljus strilar in genom väven och vidare in i rummet. En smakfull och praktisk mörkläggningsgardin med andra ord.

Duette® finns dessutom i olika modeller där en utmärker sig särskilt när det handlar om att mörklägga, nämligen modellen Dag/Natt. Denna modell har två vävar i en och samma gardin; en mörkläggande väv om natten och en transparent väv som släpper in dagsljus om dagen samtidigt som den begränsar direkt insyn. Samtliga Duette® mörkläggningsgardiner har även en isolerande effekt som håller rummet svalt om sommaren och varmt om vintern.

Läs mer om Luxaflex® Duette®.

Hissgardiner som mörkläggningsgardiner

Bland våra mörkläggningsgardiner räknar vi även in våra hissgardiner med fodrad baksida. Denna produkt ger dig en vacker mörkläggningsgardin som har både stil och kvalité. Du kan dessutom välja om du vill ha din mörkläggande hissgardin motoriserad så att du med ett enkelt knapptryck från sängen kan höja eller sänka din gardin.

Läs mer om Luxaflex® hissgardiner.

Passande mörkläggningsgardiner till barn och barnrum

De två viktigaste sakerna att tänka på när du väljer mörkläggningsgardiner till barn och deras rum är att de 1) är barnsäkra och 2) ordentligt mörkläggande för en optimal och god sömn. Samtliga gardiner i våra kollektioner är barnsäkra och det finns modeller helt utan lina och kedja, som dessutom ger ett stilrent uttryck i fönstret. Genom att välja någon av våra ovan utvalda mörkläggningsgardiner till barn, tryggar du inte bara dig själv utan även ditt barns säkerhet.

Måttbeställt och skräddarsytt

Du har mängder av fina mörkläggningsalternativ att välja mellan när det kommer till vävar och foder. Du kan se alla alternativ och bläddra i våra många kollektioner hos din lokala Luxaflex® återförsäljare. Här hittar du våra experter som gärna hjälper dig att hitta en gardin som passar dina behov och ditt fönster.

Breda mörkläggningsgardiner 300 cm, större eller mindre

Samtliga Luxaflex® gardiner skräddarsys efter dina föntermått, så oavsett om du behöver breda mörkläggningsgardiner på 300 cm eller ännu bredare så har vi en modell för dig. Fördelen med en bred mörkläggningsgardin, till dig med stora fönsterpartier, är att du slipper glipor där ljuset strilar igenom. Självklart innehåller vår kollektion även mörkläggningsgardiner till små och smala fönster.

Fler sätt att reglera ljusinsläppet

Luxaflex® gardiner erbjuder vackra möjligheter till ljusreglering och kombinerat med ett smart linfritt eller motoriserat betjäningssystem ökar du både säkerheten och bekvämligheten. Se hur våra innovativa betjäningssystem fungerar.

Skapa rummet precis så som du vill ha det

Alla våra produkter är perfekta för att ta kontroll över ljusinsläppet. Somliga släpper in ett milt och mjukt filtrerat dagsljus, medan våra täta och mörkläggande vävar effektivt stänger ute ljuset. Du kan med andra ord själv bestämma hur mycket ljus du vill släppa in för att skapa exakt den stämning du är ute efter.