Mörkläggningsgardiner

Bara mörkt, eller beckmörkt?

Det finns mängder av skäl till att välja mörkläggningsgardiner. Kanske sover du bättre när det är mörkare (i synnerhet under sommarmånaderna). Kanske har du ett fönster som släpper in ljus som i sin tur skapar irriterande reflexer på TV:n. Oavsett vilket problem du vill lösa har Luxaflex® tagit fram ett sortiment med vackra mörkläggningsvävar där du med säkerhet hittar något som passar dig och din inredning.Flera anledningar till att välja en mörkläggningsgardin

Vetenskap säger att den bästa sömnen sker i mörker. Därför har Luxaflex® flera olika mörkläggningsgardiner med 100% tät väv. Du väljer alltså med fördel en mörkläggningsgardin från Luxaflex® till de rum du önskar få helt mörkt.

Mörkläggningsgardiner som stänger ute kvälls- och morgonsol

Står kvällssolen på i rum som t.ex. sovrum och barnrum är mörkläggningsgardiner en praktisk lösning. Och om de små liven dessutom ska få en möjlighet till att sova lite längre en ljus sommarmorgon, är Luxaflex® mörkläggningsgardiner en varm rekommendation.

Rullgardiner som mörkläggningsgardiner

Luxaflex® rullgardiner med mörkläggande väv finns till exempel med lister i sidorna. Denna unika sammansättning kan ge 100% mörkläggning i sovrummet, barnrummet eller vart du nu har behov för det. Denna typ av mörkläggningsgardin är enkel att betjäna för alla och säkrar också en behaglig nattsömn, även sommartid då solen går ner sent på kvällen och upp tidigt på morgonen.

Läs mer om Luxaflex® rullgardiner.

Duette® gardiner som mörkläggningsgardiner

En annan riktigt bra mörkläggningsgardin är Duette® gardin; detta eftersom den dubbla plisséväven har dolda snörhål så att inget onödigt ljus strilar in genom väven och vidare in i rummet. En smakfull och praktisk mörkläggningsgardin med andra ord.

Duette® finns dessutom i olika modeller där en utmärker sig särskilt när det handlar om att mörklägga, nämligen modellen Dag/Natt. Denna modell har två vävar i en och samma gardin; en mörkläggande väv om natten och en transparent väv som släpper in dagsljus om dagen samtidigt som den begränsar direkt insyn. Samtliga Duette® mörkläggningsgardiner har även en isolerande effekt som håller rummet svalt om sommaren och varmt om vintern.

Läs mer om Luxaflex® Duette®.

Hissgardiner som mörkläggningsgardiner

Bland våra mörkläggningsgardiner räknar vi även in våra hissgardiner med fodrad baksida. Denna produkt ger dig en vacker mörkläggningsgardin som har både stil och kvalité. Du kan dessutom välja om du vill ha din mörkläggande hissgardin motoriserad så att du med ett enkelt knapptryck från sängen kan höja eller sänka din gardin.

Läs mer om Luxaflex® hissgardiner.

Måttbeställt och skräddarsytt

Du har mängder av fina mörkläggningsalternativ att välja mellan när det kommer till vävar och foder. Du kan se alla alternativ och bläddra i våra många kollektioner hos din lokala Luxaflex® återförsäljare. Här hittar du våra experter som gärna hjälper dig att hitta en gardin som passar dina behov och ditt fönster.

Fler sätt att reglera ljusinsläppet

Luxaflex® gardiner erbjuder vackra möjligheter till ljusreglering och kombinerat med ett smart linfritt eller motoriserat betjäningssystem ökar du både säkerheten och bekvämligheten. Se hur våra innovativa betjäningssystem fungerar.

Skapa rummet precis så som du vill ha det

Alla våra produkter är perfekta för att ta kontroll över ljusinsläppet. Somliga släpper in ett milt och mjukt filtrerat dagsljus, medan våra täta och mörkläggande vävar effektivt stänger ute ljuset. Du kan med andra ord själv bestämma hur mycket ljus du vill släppa in för att skapa exakt den stämning du är ute efter.