Top Down/Bottom Up

Avskärmning på dina villkor

Top Down/Bottom Up är en innovativ utveckling av den traditionella gardinen. Funktionen gör det möjligt för dig att placera gardinen där du behöver den – längst upp, i mitten eller längst ner i fönstret.

Duette® Top Down/Bottom Up

Precis avskärmning för stunden

Top Down/Bottom Up finns bl.a. automatiserad, till smarta hem.

Plissegardin Top Down/Bottom Up Plissegardin Top Down/Bottom Up

Flexibilitet för dina gardiner

Alla gardiner från Luxaflex® är skräddarsydda efter dina önskemål och behov beträffande färg, material, transparens och storlek. Du har möjlighet att välja Top Down/Bottom Up till tre Luxaflex® gardinmodeller:

  • Duette® gardiner
  • Plisségardiner
  • Persienner
None

Beställ en digital broschyr

Utforska möjligheterna och bli inspirerad av våra skräddarsydda gardiner.

Den här webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google, där Sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Tack för din beställning!

Inom kort har du din digitala broschyr, fylld till bredden med inspiration.

Duette® Top Down/Bottom Up i badrum Duette® Top Down/Bottom Up i badrum

Skärma av där det behövs

Ljus och utsikt är med och skapar ett bra inomhusklimat och välbefinnande i hemmet. Samtidigt ska hemmet vara en fristad och här spelar gardiner en avgörande roll för privatlivet.

Gardiner med Top Down/Bottom Up är populära eftersom du kan skärma av ljuset och skydda från insyn utan att kompromissa med utsikten och ljusinsläppet.

Plisségardin Top Down/Bottom Up i hall Plisségardin Top Down/Bottom Up i hall

Håll nyfikna blickar borta

Top Down/Bottom Up löser ett vanligt problem för lägenheter och radhus på markplan eller i nybyggda hus med stora fönster och låga häckar där förbipasserande har fri insyn till ditt privata hem.

Funktionen är också smart om du har ett fönster vid ytterdörren som släpper in mycket ljus men där du ändå vill undvika att folk som knackar på ser direkt in.

Luxaflex® Top Down/Bottom Up i köksfönster Luxaflex® Top Down/Bottom Up i köksfönster

Få mer glädje av dina stora fönster

Stora fönster öppnar upp hemmet och säkerställer massor av ljus. Med Top Down/Bottom Up kan du njuta av ljuset från de stora fönstren genom att helt enkelt skärma av där det behövs och låta ljuset flöda in från resten av fönstret.

Det är också en praktisk lösning för att skydda möblerna från att bli solblekta, för att slippa besvärande ljus eller undvika att det blir för varmt i hemmet.

Persienner Top Down/Bottom Up i tiltande fönster Persienner Top Down/Bottom Up i tiltande fönster

Gardiner skräddarsydda efter ditt hem

Alla Luxaflex® gardiner skräddarsys för att passa perfekt i ditt hem. Om du behöver gardiner med Top Down/Bottom Up för stora fönster kan Duette® tillverkas i dimensioner upp till 3 x 3 meter, persienner i dimensioner upp till 150 x 230 cm och plisségardiner i upp till 260 cm på höjden. Den maximala bredden beror på vilken väv du väljer.

Få rådgivning av en gardinexpert och hitta helt rätt gardiner för just ditt hem!

PowerView® fjärrkontroll PowerView® fjärrkontroll

Låt dina gardiner bli automatiska

Uppgradera vardagen med PowerView® Automation som säkerställer rätt ljusförhållanden i hemmet dygnet runt.

Du kan välja PowerView® till Duette® och plisségardiner med Top Down/Bottom Up och styra dem med timer och röststyrning eller med fjärrkontroll eller app. På så sätt kan du få gardinerna att synkroniseras med solen istället för att behöva gå runt och justera varje gardin.

LiteRise® betjäning

Slipp gardinsnören med LiteRise®

Om du vill att dina gardiner ska ha ett stilrent uttryck kan du välja det smarta alternativet LiteRise®. Justera gardinernas placering i fönstret genom ett lätt tag i listens handtag.

SmartCord® betjäning

Styr med SmartCord®

Ett annat alternativ till Top Down/Bottom Up är SmartCord® som i motsats till ett klassiskt gardinsnöre förblir kort, oavsett hur du justerar gardinen. Du slipper därmed de långa traditionella gardinsnörena som kan ge ett rörigt intryck och får istället en säker lösning.

TruFit® plisségardin

Innovativ och diskret montering

TruFit® är en innovativ lösning som gör att du kan montera dina Luxaflex® gardiner helt utan skruvhål. Gardinen monteras på två smala lister som limmas på glaset eller fönsterkarmen. Det är den perfekta lösningen om du har vipp- eller vridfönster eller bor i en bostad där du inte får borra i fönstren. TruFit® passar till Duette®, plisségardiner och persienner som du kan få Top Down/Bottom Up till.

Hitta närmaste återförsäljare

Få hjälp att lyckas med ditt gardinprojekt tillsammans med någon av våra duktiga gardinexperter.

Vi kan hjälpa dig att hitta rätt gardinmodell, färg, väv, mått- och montering.

Vanliga frågor