Rengöring Lamellgardiner

Vid rengöring av Luxaflex® lamellgardiner är det viktigt att du följer nedanstående anvisningar, för att undvika att förstöra den skyddande beläggningen som ger väven dess styvhet och hållbarhet.

Rengöringsanvisning är beroende av vävens material och i vissa tillfällen kan du använda en hårt urvriden svamp eller en mjuk borste. Om du är osäker på vilket material dina lamellvävar har, om de kan tvättas eller ej, ombeds du kontakta din återförsäljare.

Vi råder dig till att endast tvätta dina lameller när det är högst nödvändigt så att det skyddande lagret inte påverkas.

Väv som kan handtvättas (ej tvättmaskin)

Klicka ur lamellerna från överlisten. Ta bort bottenkedja och tyngd och rulla därefter ihop lamellerna till en rulle. Fäst ett gummiband runt rullen och lägg dem i en tvättpåse. Fyll en balja med ljummet vatten (inte varmare än 30°) och häll i ett flytande icke syntetiskt tvättmedel (för t.ex. ulltvätt). Skölj med kallt vatten och häng tillbaka lamellerna i överlisten, sätt tillbaka bottentyngd och kedja – låt torka.

Väv som kan rengöras med en mjuk borste eller svamp (ej handtvätt)

Fyll en balja med ljummet vatten (inte varmare än 30°) och häll i ett flytande icke syntetiskt tvättmedel (för t.ex. ulltvätt). Rengör lamellerna försiktigt med en mjuk lätt fuktad borste eller svamp utan att ta bort lamellerna från överlisten.

Obs! Om du skrubbar för länge, eller för hårt, kommer du att skada den skyddande beläggningen på lamellerna.

Du kan självklart lämna lamellerna för professionell rengöring – då rekommenderar vi ultraljudstvätt.

Ovan rengöring och skötselråd är framtagna med yttersta noggrannhet. Däremot åtar vi oss inte något ansvar för resultatet av respektive rengöring, vilket istället sker på eget ansvar.