Rum & Funktioner

En gardins funktion och egenskaper varierar beroende på vilket rum och vilken modell det gäller. I ett barnrum prioriteras t.ex. säkerhet och mörkläggning medan en gardin i köket fokuserar mer på smuts- och fuktavvisande vävar.

Olika betjäningar

Förutom att din Luxaflex® gardin är skräddarsydd efter dina mått lägger vi stor vikt vid valet av betjäning. Du kan välja om gardinen ska ha motordriven eller manuell betjäning. Här har vi listat våra mest populära alternativ tillsammans med betjäningsvideos som visar hur respektive lösning fungerar.

Olika betjäningar

Mörkläggningsgardiner

Mörkläggningsgardiner är ett utmärkt val till sovrum, särskilt om du sover bäst i beckmörker. Med mörkläggande gardiner bibehålls temperaturen på en skön nivå.

Mörkläggningsgardiner

Unika vävegenskaper

Vi tar fram vävar och material till våra produkter med design, funktion, kvalité och hållbarhet i åtanke. Detta ger dig möjligheten att fritt kunna välja en väv ur Luxaflex® många kollektioner som både är exklusiv och som har en funktionell (och problemlösande) effekt.

Unika vävegenskaper

Ljuddämpande gardiner

Öppen planlösning, högt i tak, hårda golv och stora fönsterpartier gör rumsakustiken till en utmaning i våra hem, något vi tidigare inte behövt tänka på i samma utsträckning.

Ljuddämpande gardiner

Gardiner till hemmakontor

Att jobba hemma har blivit rutin för en del av oss. Men det ställer också högre krav på allt från koncentration till att inreda hemmakontor. Läs om gardiners betydelse för oss med hemkontor.

Gardiner till hemmakontor

Gardiner till kök

Köket är hemmets hjärta. Här umgås vi men det är också här som matlagning och disk tar plats – något som bidrar till temperaturskillnader, stänk och matos. Detta ställer krav på dina gardiner.

Gardiner till kök

Gardiner till barnrum

Barnens rum är hemmets multifunktionella rum där både lek och återhämtning tar plats. Detta sätter krav på gardinerna, både gällande funktion och säkerhet. Vi har samlat våra bästa alternativ till gardiner i barnrum.

Gardiner till barnrum

Gardiner till badrum

Gardiner till badrum är kanske inte det första man tänker på, men varför inte? Det ger ditt badrum det lilla extra och kollektionen innehåller ett speciellt anpassat sortiment för just badrum, som skiftar från torr till fuktig luft och kondens.

Gardiner till badrum

Top Down/Bottom Up

Funktionen Top Down/Bottom Up säkerställer ett perfekt ljusinsläpp, utsikt och avskärmning. Upplev funktionen.

Top Down/Bottom Up

Dag & Natt gardin

Söker du en gardin som mörklägger om natten och förhindrar direkt insyn på dagen? Då är Luxaflex® Dag & Natt gardin något för dig. I en och samma gardin har du två vävar; en mörkläggande och en transparent.

Dag & Natt gardin

Scandinavian Design Collection

Scandinavian Design Collection är en unik rullgardinskollektion från Luxaflex®, där vävarna har mönster från kända formgivare. Du känner igen många av mönstren, vid namn eller design – därför att i vårt urval är bara det bästa bra nog!

Scandinavian Design Collection

Panelgardiner

Panelgardiner på skena är en optimal solavskärmingsprodukt. Under dagen förändras ljusinsläppet och därmed också behovet - då flyttar du enkelt på en eller flera paneler.

Panelgardiner