Barnsäkerhet

Barnsäkra gardiner och betjäningsalternativ

Allt eftersom barnen växer ökar deras nyfikenhet på omvärlden. Vanliga hushållsartiklar, inklusive gardiner, kan förvandlas till potentiella faror.

För oss på Luxaflex® har barnsäkerhet högsta prioritet. Att göra produkter säkrare för hem med spädbarn och små barn är en viktig del i vår designfilosofi.

Din lokala Luxaflex® återförsäljare guidar dig fram till bästa lösningen för dig och din familj, men redan här kan du få några goda råd på vägen.

Duette® gardin med PowerView® automation Duette® gardin med PowerView® automation

Säker och enkel användning

Luxaflex® följer den europeiska standarden SS-EN 13120 (Invändiga solskydd – Funktions- och säkerhetskrav) som ett minsta säkerhetskrav. Vi utvecklar kontinuerligt nya produkter för att bidra till minskade olycksrisker.

Den europeiska standarden har förändrats, och det har gjort att även dina gardiner har förändrats, vilket du kanske har lagt märke till. För att minimera risken att ett litet barn kommer till skada får en kedja eller lina i de flesta fall inte hänga längre ner än 150 cm över golvet.

Luxaflex® rullgardiner Luxaflex® rullgardiner

Allmänna råd

De som köper och använder gardiner och solavskärmning bör vara medvetna om riskerna som kan uppstå på grund av löst hängande linor, band, ändlösa kedjor och kablar, som kan vara farliga för små barn. Följande riktlinjer ska alltid följas:

  1. Små barn kan strypas av öglor i linor, kedjor, remmar och liknande som används för att hantera produkten. Barn kan också linda linor runt halsen.
  2. För att undvika att barn riskerar att strypas eller fastna ska linor placeras utom räckhåll för små barn.
  3. Flytta bort sängar, spjälsängar och andra möbler från gardinlinor.
  4. Bind inte ihop linor. Se till att linorna inte tvinnas och skapar en ögla.
  5. Montera och använd de medföljande säkerhetsanordningarna i enlighet med monteringsanvisningarna, för att minska risken för en olycka.
Inspirationsbroschyr

Beställ en digital broschyr

Utforska möjligheterna och bli inspirerad av våra skräddarsydda gardiner.

Den här webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google, där Sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Tack för din beställning!

Inom kort har du din digitala broschyr, fylld till bredden med inspiration.

Inspireras till gardiner i barnrummet

PowerView® automation PowerView® automation

Luxaflex® olika lösningar

Det finns många olika sätt att betjäna en Luxaflex® gardin med inbyggd barnsäkerhetsfunktion.

Alla våra innovativa betjäningssystem – inklusive linfria och motoriserade alternativ – är utformade att erbjuda det allra bästa inom säkerhet och bekvämlighet.

Vilket betjäningssystem passar bäst i ditt hem?

Vart kan jag köpa Luxaflex® gardiner?

Hos din lokala Luxaflex® återförsäljare får du goda råd och hjälp att hitta den gardin som motsvarar de funktioner som passar dig, ditt hem och dina fönster bäst.

I våra kollektioner hittar du vackra vävar, färger och modeller – det finns något för envar smak, till både stor och liten!