Om barnsäkerhet

Allt eftersom barnen växer ökar deras nyfikenhet på omvärlden. Vanliga hushållsartiklar, inklusive gardiner, kan förvandlas till potentiella faror. För oss på Luxaflex® har barnsäkerhet högsta prioritet. Att göra produkter säkrare för hem med spädbarn och små barn är en viktig del i vår designfilosofi.

Säker och enkel användning

Luxaflex® följer den europeiska standarden SS-EN 13120 (Invändiga solskydd – Funktions- och säkerhetskrav) som ett minsta säkerhetskrav. Vi utvecklar kontinuerligt nya produkter för att bidra till minskade olycksrisker. Den europeiska standarden har förändrats, och det har gjort att även dina gardiner har förändrats, vilket du kanske har lagt märke till.

För att minimera risken att ett litet barn kommer till skada får en kedja eller lina i de flesta fall inte hänga längre ner än 150 cm över golvet.

Allmänna råd

De som köper och använder gardiner och solavskärmning bör vara medvetna om riskerna som kan uppstå på grund av löst hängande linor, band, ändlösa kedjor och kablar, som kan vara farliga för små barn. Följande riktlinjer ska alltid följas:

  1. Små barn kan strypas av öglor i linor, kedjor, remmar och liknande som används för att hantera produkten. Barn kan också linda linor runt halsen.
  2. För att undvika att barn riskerar att strypas eller fastna ska linor placeras utom räckhåll för små barn.
  3. Flytta bort sängar, spjälsängar och andra möbler från gardinlinor.
  4. Bind inte ihop linor. Se till att linorna inte tvinnas och skapar en ögla.
  5. Montera och använd de medföljande säkerhetsanordningarna i enlighet med monteringsanvisningarna, för att minska risken för en olycka.

Luxaflex® olika lösningar

Alla våra innovativa betjäningssystem – inklusive linfria och motoriserade alternativ – är utformade att erbjuda det allra bästa inom säkerhet och bekvämlighet.

Vilket betjäningssystem passar bäst i ditt hem?

PowerView® Automation
PowerView® Automation
Persienner med LiteRise®
Persienner med LiteRise®

Det rätta valet för ditt hem

Hos din lokala Luxaflex® återförsäljare får du hjälp med att välja rätt produkt, funktion och betjäningsmetod för just dig och ditt hem. Vi har ett brett sortiment av färger och mönster, perfekta för barn- och lekrum.

Ta del av vår kostnadsfria broschyr med detaljerad information över vilka säkerhetsanordningar som finns för våra olika produkter.