Unika vävegenskaper

Luxaflex® exklusiva vävar & egenskaper

Vi tar fram vävar och material till våra produkter med design, funktion, kvalité och hållbarhet i åtanke. Detta ger dig möjligheten att fritt kunna välja en väv ur Luxaflex® många kollektioner som både är exklusiv och som har en funktionell (och problemlösande) effekt.

Duette® gardiner, modell Top Down/Bottom Up Duette® gardiner, modell Top Down/Bottom Up

Vad söker du?

Luxaflex® vävar är framtagna och utformade för att klara vardagens alla olika utmaningar och skyddar t.ex. ditt hem från att överhettas, låter dig sova mörkt och svalt, har ett smutsavvisande skydd och hjälper till att isolera årets kalla dagar.

Mest populära egenskaperna:

 • Miljömässigt hållbara vävar
 • Energieffektiva lösningar
 • Intelligenta gardiner
 • Smarta hem-kompatibelt
 • Smutsavvisande skydd
 • Fuktavvisande material
 • UV-skydd (skyddar t.ex. möbler och golv)
 • Värmeavvisande vävar
 • Ljudabsorberande akustikvävar
 • Ljusfiltrerande vävar
 • Kvalitetsmässigt hållbara val
 • Expertrådgivning
Måttbeställda rullgardiner Måttbeställda rullgardiner

1) Ett medvetet och hållbart val

I över 70 år har Luxaflex® varit banbrytande för hållbar design genom att utveckla produkter med innovativa egenskaper som att kontrollera ljus, isolera rum och spara energi.

För att säkerställa bra materialval har vi antagit den internationella produktstandarden Cradle to Cradle Certified™. Detta garanterar att produktens olika komponenter är fria från ämnen som är skadliga för människor eller miljön och som är värda att återvinna, vilket i sin tur minimerar och eliminerar avfall.

Vi är stolta över hur långt vi kommit i vårt arbete och att hela eller delar av våra kollektioner och vävar är Cradle to Cradle Certified™ i bronsnivån, som t.ex Duette® gardiner, plisségardiner, rull- och lamellgardinsvävar samt aluminiumpersienner. För mer detaljerad information om vilka vävar det gäller, hör med din lokala återförsäljare.

Här kan du också se och höra mer om allt från den återvunna havsplasten i våra rullgardiner, till energieffektiva vävar.

Duette® gardiner, möjligheternas gardin Duette® gardiner, möjligheternas gardin

2) Isolering + Energibesparing till ditt hem

Visste du att upp emot hela 50% av all värme går förlorad genom fönstren, även tvåglasfönster? Den smarta designen av vår prisbelönta Duette® Architella® kan hjälpa till att reducera detta, samtidigt som gardinen hjälper till att reglera värme, ljusinsläpp och ljudnivån i ett rum.

Smart Home PowerView® automation Smart Home PowerView® automation

3) Fördelar med Smarta hem

Ytterligare ett steg i att maximera energieffektiviteten i ditt hem är att kombinera Duette® gardiner med PowerView® automation. Det smarta systemet kontrollerar dina Luxaflex® gardiner dag som natt.

Du ställer enkelt in dina personliga scenarier då du vill att gardinerna antingen ska dras för, upp eller ställas i din förinställda favoritposition – rum för rum eller i hela hemmet. Dina Duette® gardiner håller dig svalare på sommaren, varmare på vintern och håller hemmet isolerat året runt.

Stilren rullgardin till köket Stilren rullgardin till köket

4) Smutsavvisande vävar

När du överväger nya gardiner till kök, badrum eller lekrum, är en kombination av vacker design och hållbarhet viktigt eftersom dessa utrymmen ofta är lite extra utsatta av vardagens bestyr.

För att dina gardiner ska förbli vackra under en längre tid har vi tagit fram en ytbehandling vid namnet StainStop®. Denna unika behandling ger extra skydd åt väven och du torkar enkelt bort stänk och fläckar från t.ex. läsk, juice, te, kaffe, mjölk och vinäger.

Prata med din Luxaflex® återförsäljare för att få veta mer om vilken lösning som är den bästa för just dina behov.

Persienner av konstträ i badrum Persienner av konstträ i badrum

5) Bekymrad över fukt?

Är du på jakt efter en tålig gardinlösning som kan motstå fukt till ditt badrum, kök eller tvättstuga? Ett tips är då att våra persienner i konstträ – stilrent och ett utmärkt val för fuktiga utrymmen.

inspirationsbroschyr

Beställ en digital broschyr

Utforska möjligheterna och bli inspirerad av våra skräddarsydda gardiner.

Den här webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google, där Sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Tack för din beställning!

Inom kort har du din digitala broschyr, fylld till bredden med inspiration.

Exklusiva Silhouette® gardiner Exklusiva Silhouette® gardiner

6) Skydd mot UV-strålning

När du valt att investera i ny heminredning är det viktigt att ge den det skydd den behöver. Starkt solljus kan få färgen att falna på t.ex. mattor, tavlor, soffa och golv. Rätt gardin från Luxaflex® ger inte bara UV-skydd åt din inredning, den kan också öka energieffektiviteten och skapa den perfekta atmosfären i ditt hem.

Vår favorit på ämnet är Silhouette® gardinen!

Screenrullgardiner Screenrullgardiner

Solskydd åt dina golv och möbler

Ett annat bra val när det gäller UV-skydd, som även gör att din utsikt bibehålls, är en rullgardin med screenväv. Perfekt för stora fönster där utsikten är en del av inredningen. Screenrullgardinen kontrollerar även ljus och värme på ett utomordentligt effektivt sätt.

Lägger du dessutom till PowerView® automation uppgraderas gardinerna till att bli smarta gardiner, som du enkelt kopplar till ditt befintliga Smarta Hem-system. Du behöver inte ens vara hemma för att kunna styra dina gardiner!

Hemmakontor med plisségardiner, modell Top Down/Bottom Up Hemmakontor med plisségardiner, modell Top Down/Bottom Up

7) Värmereducerande vävar

Inomhustemperaturen i rum med söderläge stiger ofta snabbt över gränsen för vad som är behagligt, och till dessa rum vill vi rekommendera plisségardiner med ytbehandlingen Topar® Plus. Denna ljusreflekterande beläggning hjälper till att reflektera upp till 65% av solvärmen. Detta bidrar i sin tur till att skapa ett mer behagligt inomhusklimat.

Duette® Architella® gardiner Duette® Architella® gardiner

8) Akustisk komfort

En av utmaningarna i hem med öppen planlösning, stora glaspartier och hårda ytor är eko och rumsklang. Hur pass behagligt ett rum upplevs, påverkas i hög grad av rummets akustik. Dålig rumsakustik gör konversationerna svårare och det är inte helt enkelt att skapa ett lugnt och mysigt rum. Många av våra skräddarsydda gardiner har speciella ljudabsorberande vävar, utformade just för att förbättra ditt hems akustiska komfort.

Lameller i akustikväv som absorberar 60% av ljudet Lameller i akustikväv som absorberar 60% av ljudet

Njut av lugn och ro

De mjuka vävarna och luftfickorna som utgör grunden i en Duette® gardin hjälper till att reducera störande eko från hårda material som glas, väggar och golv med upp till 60%. Likaså lamellvävarna Riff och Sedna hjälper till att förbättra rumsakustiken genom att absorbera omgivande ljud och efterklang.

Hos din lokala Luxaflex® återförsäljare får du fler goda råd gällande rätt val av gardin utifrån ditt hem och dina behov.

9) Bäst på ljusfiltrering

Många Luxaflex® gardiner har innovativa modeller och vävar för att filtrera ljuset. För i ärlighetens namn, dagtid vill man ju kunna njuta av solljuset – utan att det stör eller irriterar. Vår mest exklusiva gardin, Silhouette® gardinen, klarar detta med bravur. Mellan två lager transparent väv omvandlas det starka solljuset och skänker rummet ett vackert och behagligt ljus. Gardinens vågräta tyglameller låter dig dessutom reglera hur mycket, eller lite, ljus som är lagom just för stunden.

Allt detta utan att kompromissa med utsikten.

Silhouette® gardinen, bäst på ljusfiltrering Silhouette® gardinen, bäst på ljusfiltrering

Betydelsen av transparens

De transparenta vävarna, som du hittar i många av våra kollektioner, är speciellt konstruerade att bryta solens hårda strålar och istället låta ett behagligare ljus nå rummet så att du kan få naturligt ljus i ditt hem och därmed minska behovet av artificellt ljus. En gardinvariant som både filtrerar ljuset och ger dig en ökad flexibilitet när det kommer till ljusreglering är Twist® gardinen, med sina två lager randig väv som löper omlott.

Våra täta och mörkläggande vävar gör sig bäst i rum du önskar minimalt med ljus. Ett innovativt alternativ är Luxaflex® Dag & Natt gardin som kombinerar två vävar; en transparent och en mörkläggande, som därmed ger dig ökad flexibilitet när det gäller avskärmning och ljusreglering. Utmärkt i multifunktionella rum.

Luxaflex® Dag & Natt gardin Luxaflex® Dag & Natt gardin

10) Kvalitetsvävar, med lång hållbarhet

De unika vävarna i våra olika kollektioner är inte bara vackra utan också designade utifrån ett hållbart perspektiv. Från de skira men tåliga vävarna i Silhouette® gardinen, till den isolerande konstruktionen i vår energieffektiva Duette® Architella® gardin – oavsett val garanteras du en kvalitetsväv som kommer att skänka glädje under många år framöver.

Få inspiration och expertråd

Oavsett vilken utmaning eller praktiska behov du har, får du goda råd och guidning till att hitta rätt gardinlösning till ditt hem och din inredning. Våra duktiga och utbildade återförsäljare tar dig igenom de olika alternativen, erbjuder måttagning och montering för att garantera att du kan njuta av din skräddarsydda gardin under många år framöver.

Boka rådgivning idag!

Vanliga frågor