Screenväv, effektiv året runt

En screenväv stänger effektivt ute solvärme och motverkar bländning samtidigt som du bibehåller utsikt och det livsviktiga dagsljuset. I vårt sortiment hittar du högpresterande screenvävar, både till invändig solavskärmning och utvändig, som reducerar upp till 90% av solens värme. Så till dig med fönster i söderläge och stora fönsterpartier – här är lösningen för dig! Och du – en screenväv isolerar sommar som vinter.

Utvändig screenväv, svart Sergé 3%

En screenväv gör gott

En funktionell och effektiv screengardin gör inomhusklimatet behagligt en varm sommardag och rummet behöver inte kylas ned med air-condition. Likaså undviker du bländning, oavsett om det är i TV- eller datorskärm eller vid middagsbordet samtidigt som du bibehåller det livsviktiga dagsljuset i rummet. Detta gör också att behovet av artificiellt ljus minskar och du gör en energibesparing även här.

Våra olika modeller med screenväv har en diskret design så att de med fördel kan kombineras med en dekorativ gardin som skapar inredningskänslan i rummet, medan screenväven löser det praktiska med värme och bländning. Läs om våra olika modeller nedan.

Invändig screen rullgardin, Verosol SilverScreen
Screen rullgardin med Verosol SilverScreen 3% Screen rullgardin med Verosol SilverScreen 3%

Invändig screenväv

Det i särklass populäraste valet är screen rullgardin, men du kan även få screenväv till lamellgardiner och plisségardiner. I vår kollektion är endast det bästa bra nog och därför erbjuder vi screenvävar med metalliserad baksida från Verosol – med ytterst goda reflekterande egenskaper.

Flera olika vävkvaliteter, i en mängd olika färgnyanser och öppenhetsfaktorer, ryms i vår kollektion av screengardiner.

Modell Beaufort® Zip med screenväv Sergé 3% i svart Modell Beaufort® Zip med screenväv Sergé 3% i svart

Outdoor Screens

Allt fler hushåll väljer lösningen med Outdoor Screens och den stora skillnaden är att de, som namnet avslöjar, monteras på utsidan av fönstret. Invändigt gör du plats åt valfri gardinmodell som förhöjer inredningskänslan i rummet.

Outdoor Screens styrs med motor och den mest optimala screenväven är med öppenhetsfaktor på 3% – för lagom mängd ljusinsläpp med bibehållet värmeskydd.

Totalt har du ett 30-tal vävar i olika färger att välja bland och produktens hårdvara går att få i valfri RAL-färg för att matcha husets exteriör.

Allt detta hjälper en screenväv till med:

  • Bibehåller utsikt
  • Släpper in dagsljus
  • Förhindrar solblekning av möbler/golv
  • Stoppar bländning
  • Skyddar mot värme
  • Isolerar mot kyla
  • Ger insynsskydd dagtid

Två grundpelare i en bra screenväv:

Solvärme

Reflektion; ett högt värde betyder att mycket solvärme reflekteras tillbaka ut vilket är önskvärt. Mäts i enheten Rs.

Transmission; ett lågt värde desto bättre, eftersom det betyder att väven inte släpper igenom värme. Mäts i enheten Ts.

Solljus

Reflektion; motverkar bländning och med en metalliserad baksida på screenväven uppnås alltid ett högt värde, vilket är önskvärt. Mäts i enheten Rv.

Transmission; ett lägre värde släpper in lagom mängd dagsljus. Mäts i enheten Tv.

G-värde, en viktig faktor att ta hänsyn till

Låt oss se på ett exempel i siffror:

Ett tvåglasfönster med g-värde 0,76* betyder att av all solvärme passerar 76% genom glaset. I kombination med en av våra effektiva screenvävar, Verosol SilverScreen 2%, sjunker g-värdet till 0,19 vilket betyder att endast 19% av solvärmen sprids vidare in i rummet.

En avsevärd skillnad som märks tydligt en varm sommardag.

*referensglas klass B enligt EU-standard EN14501

U-värde, måttet för hur bra ett material isolerar

En screenväv skyddar även vintertid och hur pass bra skydd den ger, talar vävens u-värde om. U-värde är måttet för hur bra ett material isolerar, det vill säga inte leder värme vidare ut genom fönstret. Man vill åt ett så lågt värde som möjligt och ett värde under 1,0 isolerar mycket bra.

Ett exempel på detta är ett tvåglasfönster med u-värde 1,1 som i kombination med Verosol SilverScreen 2%, sjunker till 0,7 vilket ger ett klart förbättrat isoleringsvärde.

Vanliga frågor