5 anledningar till skräddarsytt

Massproduktion vs måttbeställt?

Oavsett om du bygger nytt, renoverar eller bara gör om hemma så är det många gånger frestande att skära ner för att spara tid eller pengar.

Men trots att de andra posterna förknippade med ditt projekt kanske ökar, är det viktigt att inte kompromissa med kvaliteten på dina gardiner och solskydd. Även om det finns billigare och mer lättillgängliga produkter på marknaden, är de oftast inte gjorda för att hålla en längre tid, tillverkade av sämre material och har kanske inte perfekt passform till ditt fönster och dina dörrar.

Vissa utgör till och med säkerhetsrisker, och de flesta erbjuder inte det detaljfokus eller den kvalitet som kan vara avgörande för helhetsintrycket i ditt hem.

Luxaflex® gardiner är helt skräddarsydda efter dina önskemål och så har det varit i över 70 år. Här är fem anledningar till varför vi menar att du alltid ska välja skräddarsydda gardiner framför färdigpackade i standardmått till ditt hem.

#1 Kvalitet, passform och finish

När det gäller gardiner så stämmer det att du får vad du betalar för när det kommer till utseende och hur de får ditt hem att kännas.

Även om billigare gardiner kan tilltala initialt, så kan faktiskt valet av en kvalitetslösning hjälpa till att spara pengar över tid. Billigare massproducerade produkter, färdigpackade i standardmått, når helt enkelt inte upp till samma nivå av finess som en skräddarsydd kvalitetsgardin.

En illasittande rullgardin kan t.ex. släppa in mängder av sidoljus eller vara monterad på ett oestetiskt sätt på väggen för att den helt enkelt inte passar i fönsternischen. Dessa småsaker kan förändra hela känslan i rummet och få helhetsbilden att verka ofullständig eller ogenomtänkt – oavsett hur mycket tid och pengar du lagt på övrig inredning som möbler, mattor och tapeter.

Luxaflex® gardiner måttbeställs och är designade för att passa perfekt till varje fönster, oavsett form eller storlek, och inredningsstil. Du får personlig service och goda råd, hämtad från mångårig kunskap, och du väljer själv om du föredrar hembesök eller att mötas upp i återförsäljarens Luxaflex® showroom. Tillsammans säkerställer ni att valet av produkt, väv, modell, betjäning och övriga tillval blir precis så som du önskar. En hållbar lösning som varar i en lång tid framöver, med andra ord.

Silhouette® gardin Silhouette® gardin

#2 Långsiktigt sparande

Även om billigare gardiner kan verka lockande så kan du med tiden spara pengar genom att välja en kvalitetsprodukt.

En Duette® gardin har till exempel en unik cellstruktur som fångar in luft och fungerar som ett isolerande lager, både sommar och vinter. Luftfickorna gör kallraset mindre på vintern och omvänt stänger de ute värmen på sommaren – något som ger positiv effekt på hemmets energibesparing.

En annan produkt som även den motverkar att värmen tränger in genom fönstren en varm dag är Outdoor Screens. Upp till 90% av solens värme blockeras med dessa i fönstren. Detta ger långsiktiga energibesparingar och hjälper till att bibehålla inomhustemperaturen på en behaglig nivå.

Samtliga Luxaflex® produkter är designade för att hålla i många år framöver, kräver ytterst lite underhåll och är enkla att rengöra. Dessutom kommer de med 5-års garanti.

Duette® gardiner, modell Top Down/Bottom Up Duette® gardiner, modell Top Down/Bottom Up

#3 Gardiner som gör jobbet

Viktigt att tänka på är att gardiner inte bara handlar om estetik.

De kan också tjäna en rad viktiga funktioner i hemmet som t.ex. blockera ljuset i ett sovrum eller TV-rum, omvandla skarpa strålar till ett filtrerat och behagligt ljus i ett vardagsrum, skydda möbler och golv från att blekas eller hjälpa till att minska hemmets energiförbrukning.

Luxaflex® breda utbud av gardiner, solskydd och persienner hjälper dig att ta kontrollen över hur ljuset flödar i hemmet. Alla våra gardiner måttas och monteras av duktiga återförsäljare, för att säkerställa att de passar perfekt i dina fönster.

Samtliga produkter håller hög standard och är noga testade för att möta de kvalitetskrav som vi och våra kunder ställer.

Mörkläggande Duette® gardiner med LightLock™ Mörkläggande Duette® gardiner med LightLock™

#4 Flexibilitet

När du väljer en skräddarsydd gardin får du också fördelen att kunna välja mellan en rad olika vävar, modeller och betjäningsmöjligheter.

Våra kunniga återförsäljare guidar dig fram till rätt gardin för dig och ditt hem.

När du väljer en skräddarsydd gardin från Luxaflex® har du en mängd olika vävar att välja mellan. Men inte bara det, du väljer också vilken transparens du vill att väven ska ha, beroende på hur mycket avskildhet du behöver:

  • Transparenta vävar – filtrerar ljuset samtidigt som du fortsatt kan skönja vad som händer på andra sidan fönstret. Begränsar direkt insyn.
  • Täta vävar – släpper in en begränsad mängd dagsljus samtidigt som du får en högre grad av avskildhet.
  • Mörkläggande vävar – ger ett maximalt ljus- och insynsskydd. Optimalt för sovrum, men också för mediarum och hemmabio.

Luxaflex® gardiner är designade av vackra vävar och material som erbjuder funktionalitet, hållbarhet och kvalitet.

Luxaflex® kvalitetsvävar Luxaflex® kvalitetsvävar

#5 Säkerhet

Men en skräddarsydd lösning från Luxaflex® kan du välja att optimera säkerheten för småbarn (och husdjur). Tillsynes harmlösa nedhängande linor kan utgöra en potentiell fara för hem där små barn vistas, dessutom är de inte speciellt estetiskt vackra att se på.

Vårt utbud är därför utformat med säkerhet i åtanke och du väljer bl.a. mellan manuella stilrena betjäningsalternativ eller vårt bekväma och automatiserade PowerView® system.

En skräddarsydd gardin är ett både säkert och bekvämt val – för hela familjen.

Intresserad av att veta mer om Luxaflex® måttbeställda gardiner? Vårt rikstäckande återförsäljarnätverk finns till hands för att hjälpa dig att hitta de perfekta gardinerna till ditt hem:

PowerView® App för Smarta Hem