Ljuddämpande gardiner

Tidigare var ämnet rumsakustik ett ämne man pratade om i samband med stora lokaler och öppna kontorsytor. Men i takt med att vi föredrar en hemmiljö med öppen planlösning, högt till tak, hårda golv och stora fönsterpartier blir ämnet högaktuellt även i det privata hemmet.

När det kommer till fönster, kan ljudisolerande gardiner vara värt att överväga. Vilka är då de bästa ljuddämpande gardinerna?

Speciellt anpassade lamellgardiner absorberar ljud Speciellt anpassade lamellgardiner absorberar ljud
En gardin kan också tjäna som ljuddämpande draperi, här Solid En gardin kan också tjäna som ljuddämpande draperi, här Solid

Ljus och ljuddämpande gardiner

Det är inte alla som tänker på att en gardin både kan lösa ljus och ljud. Med en skräddarsydd modell från Luxaflex® får du både flexibel avskärmning, som hanterar ljus och insyn, och en ljudabsorberande gardin, som ger rummet en behagligare klang, – en två-i-ett-lösning, helt enkelt!

I vår kollektion finns tjocka ljuddämpande gardiner, men också tunnare alternativ.

Duette® gardiner förbättrar akustiken Duette® gardiner förbättrar akustiken

Är gardiner ljuddämpande?

Gardiner hjälper till att dämpa ljudet, men de klarar inte jobbet på egen hand. Lösningen är ojämna texturerade ytor som gör att ljudet inte kan studsa fritt mellan hårda, släta ytor. En kombination av mattor, gardiner, stoppade möbler – till och med kuddar och filtar, bidrar till en förbättrad rumsakustik.

I extra utsatta rum kan speciellt anpassade ljudabsorberande gardiner vara nödvändiga.

Riff lamellserie, en ljudisolerande gardin Riff lamellserie, en ljudisolerande gardin

Vilka gardiner är ljuddämpande?

I vår kollektion med ljuddämpande gardiner hittar du vävar och tyger till gardinlängder, Duette® gardiner och lamellgardiner. Vad du föredrar rent utseendemässigt är alltså avgörande för valet av gardin. Gemensamt för våra ljuddämpande gardiner är att de har uppmätta akustikvärden, vilket gör det enklare för dig att välja rätt.

I vår lamellkollektion finns t.ex. vävar som absorberar 60% av ljudet.

Gardiner förbättrar rumsakustiken Gardiner förbättrar rumsakustiken

Vad kostar ljuddämpande gardiner?

Samtliga Luxaflex® gardiner skräddarsys utifrån dina val, för att passa perfekt. Utöver val av gardinmodell och väv anger du storlek och önskad betjäning till din ljuddämpande gardin – de val du gör påverkar priset. Exakt pris räknar därför din lokala återförsäljare ut till dig.

Luxaflex® shop-in-shop Luxaflex® shop-in-shop

Vart kan jag köpa ljuddämpande gardiner?

Luxaflex® sortiment av ljuddämpande gardiner finns att köpa hos någon av våra många återförsäljare landet över. I butiken kan du bläddra i våra kollektioner, se och känna på vävarnas olika strukturer och se produktprover i verklig storlek.

Välkommen in i butiken, ett första steg i riktningen mot förbättrad akustik.