Gardiner till kök

Köket är hemmets hjärta. Det är inte bara till för praktiska göromål, som att laga mat och diska, utan det är också en plats för kreativitet, en plats som du kan göra till din absoluta favoritplats.

Självklart finns det vissa praktiska problem att ta hänsyn till. I köket finns spishäll, ugn och diskmaskin som alla bidrar till en varm och fuktig miljö som kan ställa till det för vanliga gardinvävar. Men som till hemmets alla övriga fönster, finns det naturligtvis en Luxaflex® gardin även till ditt köksfönster.

Fråga din lokala Luxaflex® återförsäljare vilka möjligheter du har att välja mellan.

Gardiner i ny tappning

Solavskärmning och persienner är ett mer praktiskt alternativ till köket än traditionella gardiner. De låter dig nämligen kontrollera ljusinsläpp och insyn smidigt och lätt, samtidigt som ditt kök får utmärkt isolering. Och väljer du en väv som har behandlats med DustBlock® har du dessutom en antistatisk gardin som är fukt- och smutsavvisande. Gardinen blir lättare att rengöra och den håller sig vacker under en längre tid.

Smuts- och vattenavvisande vävar

Förutom DustBlock® har vi en mängd andra vävar som även de är antistatiska och därmed fukt- och smutsavvisande, vilket gör dem optimala i både kök och badrum.

Fukt- och smutsavvisande vävar finns till:
Persienner till köket

Vad är det som gör att persienner passar bra till kök? Förutom att de ger dig en flexibilitet att enkelt skärma av solljus och insyn är de enkla att torka av – perfekt i en miljö som kök. Välj ur vår breda kollektion av olika färger och lamellbredder.

Rullgardiner passar köksfönster i alla storlekar

Luxaflex® rullgardiner passar de flesta köksfönster, oavsett storlek. Du väljer själv om du vill liva upp med mönster och färger eller om du hellre vill satsa på en neutral nyans som går i ton med kökets övriga färger. Och eftersom du bokstavligt talat har hundratals färger och mönster att välja mellan hittar du garanterat något som passar din stil.

Du kan se hela kollektionen hos din lokala Luxaflex® återförsäljare.

Energibesparande gardiner gör ditt kök ännu mysigare

Visste du att upp till 50% av värmen i bostaden kan försvinna ut genom fönstren, trots att du har tvåglasfönster? Fundera därför på att välja den energieffektiva Duette® gardinen som ger ditt kök en perfekt inramning; isolering som håller dig sval under sommaren, varm på vintern – och vacker året runt. Du kan dessutom välja en speciell väv som klarar av den kondens och fukt som förekommer i kök.

Be din lokala Luxaflex® återförsäljare att visa dig Duette® gardinens alla unika fördelar.

Gardiner till vippfönster

Har du ”vanliga” eller vändbara fönster i köket? Oroa dig inte – du kan ändå välja från ett stort urval gardiner och färger. Vi vet hur besvärligt det är att sätta upp vanliga gardiner i sådana här fönster, och därför har vi tagit fram en unik lösning som fäster din utvalda gardin på glaset, utan att du behöver borra eller skruva. Du kan med andra ord fortsätta att vädra utan problem och ändå avnjuta avskildhet när du så önskar.

Modellen heter TruFit® och finns till:

Läs mer om TruFit® till vippfönster.

Fråga din lokala Luxaflex® återförsäljare om möjligheterna som finns till ditt kök.

Styr dina gardiner med en knapptryckning

Har du många fönster i köket? Kanske har du väldigt stora fönster eller fönster som är svåra att nå? Om du svarar ja på någon av de här frågorna bör du fundera på att välja någon av våra motorstyrda gardiner. Du kan höja, sänka och vinkla gardiner och lameller med en enkel och lättbegriplig fjärrkontroll eller väggströmbrytare.

Detta är det enklaste, säkraste och mest bekväma sättet att reglera ljusinsläpp, styra gardinen och skapa avskildhet.

Läs mer om motorstyrda gardiner.

Konstruerade med säkerhet i åtanke

Köket är hemmets hjärta, så ett kök fyllt av aktivitet, buller och barn är inga konstigheter. Det är också därför vi prioriterar barnsäkerhet så högt. Här kan du läsa vår broschyr om barnsäkerhet. Välj ett linfritt eller motordrivet betjäningssystem: både säkert och bekvämt.

Din lokala Luxaflex® återförsäljare hjälper dig att välja rätt gardin till ditt kök.