Från morgon till kväll – här är våra bästa tips på hur du använder PowerView® automation

 • 15 januari 2024
 • Daniel Nilsson
 • Komfort

Att leva med ljuset är mer än att bara öppna upp gardinerna på morgonen och dra för dem på kvällen. Ta kontrollen allteftersom ljuset rör sig vidare från rum till rum, och öka det naturliga ljusinsläppet med bibehållen avskildhet och energieffektivitet. Till din hjälp – PowerView® automation, vår lösning på smarta gardiner.

06:30 – Upp och hoppa

Glöm den tunga känslan när alarmet ljuder och du skyndar dig att göra dig redo. Sättet du vaknar upp på kan avgöra hur resten av dagen blir.

En stor del av våra dagar är fyllda av hyperstimulering från telefoner, datorer och TV. Forskning visar det bästa sättet att börja dagen är genom att vakna upp i ett lugnt tempo, gärna tillsammans med det naturliga dagsljuset.

En simpel morgonritual kan alltså hjälpa dig att vakna gladare. Börja med att schemalägga dina sovrumsgardiner så att de öppnas upp en stund innan ditt alarm ljuder och rummet fylls av dagens första ljus.

PowerView® automation, vårt innovativa motoriserade gardinsystem, låter dig styra hemmets alla gardiner automatiskt så att de öppnas och stängs på de tidpunkter som passar dig och din livsstil.

Elektriska gardiner i köksfönster Elektriska gardiner i köksfönster

Topptips för en lugnare morgonrutin:

 • Släpp in det naturliga ljuset
 • Återfukta, börja dagen med ett glas vatten
 • Låt telefonen ligga, titta inte på den det första du gör
 • Gå ut, få en naturlig boost av serotonin
 • Om du har tid, träna lite för att få igång kroppens endorfiner

Beställ en digital broschyr

Utforska möjligheterna och bli inspirerad av våra smarta PowerView® gardiner.

Den här webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google, där Sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Tack för din beställning!

Inom kort har du din digitala broschyr, fylld till bredden med inspiration.

15:00 – Eftermiddagssol

Om du jobbar hemifrån eller sitter och läser vid fönstret behöver du inte dra för dina gardiner helt för att blockera solljus, värme och eventuell bländning.

Minska artificiellt ljus genom att låta PowerView® automation anpassa det naturliga ljuset och programmera gardinerna att sänkas vid fasta tidpunkter, via din telefon, i takt med solens rörelser. Med hjälp av PowerView® app, röststyrning eller fjärrkontroll kan du också justera dina gardiner omgående, när och om behovet uppstår.

Smarta gardiner kommer inte bara att hjälpa till att hålla ditt hem svalt under sommarmånaderna. Genom att dra för gardinerna under dagen, när solen är som starkast, skyddar du även möbler och övrig inredning från solblekning och missfärgning, orsakad av konstant UV-exponering. Omvänt bibehåller du dyrbart uppvärmd inomhusluft på dagen under årets kallare månader.

Elektriska gardiner i barnrum Elektriska gardiner i barnrum

17:00 – Tidig avkoppling

"Google, stäng gardinerna i Elins sovrum."

För hektiska familjestunder, däribland tidpunkten då du påbörjar ditt barns kvällsrutin, är elektriska gardiner den bekväma lösningen. Använd röstkommando för att styra dina PowerView® gardiner, kompatibel med de flesta smarta hem-system som t.ex. Amazon Alexa och Google Home Assistant.

Elektriska gardiner är en kedje- och linlös betjäning, designat för att erbjuda den ultimata säkerheten och bekvämligheten, vilket gör dem till det perfekta valet för barnens lek- och sovrum.

”Beslutet om PowerView® mörkläggande gardiner till vår dotters rum är noga genomtänkt. Komfort och säkerhet, utan nedhängande linor eller kedjor, var prio – något vi inte ångrat en sekund.”

Elektriska gardiner i sovrummet

19:00 – Varva ned inför natten

Har du en hälsosam kvällsrutin? Lika avgörande som dina morgonvanor är, kan ett nedvarvningsprogram inför sänggående hjälpa till att säkerställa en god natts sömn.

Upp med en hand om du är skyldig till sent TV- och telefontittande – vi är säkra på att de allra flesta av oss är det… Exponering för det blå ljuset som sänds ut från telefoner kan påverka din nattsömn negativt.

En artikel från Harvard Medical School bekräftar att: "Vi kanske betalar ett högt pris för att sola oss i allt det ljuset. På natten sätter ljuset kroppens biologiska klocka ur spel. När dygnsrytmen rubbas blir sömnen lidande. Ännu värre, forskning visar att det kan vara en bidragande orsak till cancer, diabetes, hjärtsjukdomar och fetma."

Skapa ett lugn i ditt vardagsrum där du varvar ner efter en hektisk dag och gör sovrummet till en fristad innan du når drömmarnas land. Att dra för gardinerna på kvällen ger inte bara avskildhet från omvärlden, det skapar också en mörkare zon för din kropp att återställa sig i och få en hälsosam sömn.

Dubbla gardiner i sovrum Dubbla gardiner i sovrum

Topptips att väva in i din kvällsrutin:

 • Ät inte för sent på kvällen
 • Sätt på telefonens "stör ej"-funktion
 • Reflektera över dagen, överväg en tacksamhetsdagbok
 • Se till att ditt sovrum är svalt och mörkt
 • Unna dig lite egenvård

Ett mörkt sovrum

Ett mörkt sovrum leder gärna till en lugnare sömn. Så när du väljer sovrumsgardiner, välj de med bäst egenskaper för mörkläggning. Här har vi en hel sida tillägnad mörkläggningsgardiner – förhoppningsvis hittar du idéer och inspiration.

PowerView® app till elektriska gardiner PowerView® app till elektriska gardiner

Varför välja PowerView® automation?

 • Ökad tillförlitlighet och räckvidd med hjälp av Bluetooth 5.0
 • Styr gardinerna via appen när du inte är hemma
 • Enkelt att komma igång
 • Ny förbättrad tyst motor
 • Förbättrad distanssupport via fjärråtkomst

Beställ en digital broschyr

Utforska möjligheterna och bli inspirerad av våra skräddarsydda gardiner.

Den här webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google, där Sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Tack för din beställning!

Inom kort har du din digitala broschyr, fylld till bredden med inspiration.