Förenkla vardagen med smarta gardiner

  • Tips, Komfort

Kan gardiner vara både vackra och smarta? Om du frågar danska programledaren och tech-entusiasten David Guldager så är svaret ja. Hans gardiner vaknar nämligen före honom själv.

En gång i tiden var telefoner något som vi primärt använde att ringa på och sända meddelande med. Idag kan vi styra vår ekonomi, musik, inköp och numera också våra gardiner från en smarttelefon. Det här är saker som faller i god jord hos en tech-entusiast som David Guldager.

Intelligenta PowerView® gardiner - Formsköna Pebble® fjärrkontroll

Ta kontroll över ditt hem

Hemma hos David justerar gardinerna sig automatiskt medan familjen sover. ”För vår del är det smart att ha gardiner som höjs och sänks på egen hand eftersom vi har barn som ska krypa till sängs vid en bestämd tidpunkt. Med små barn i hemmet är det stressigt morgon och kväll, så det är ren lyx att gardinerna sköter sig själva”, säger han.

Därför är familjen överlyckliga över PowerView® från Luxaflex®. Det ger dem möjlighet att styra gardinerna med deras smarttelefoner, surfplattor eller Pebble® fjärrkontroll. I PowerView® appen kan de skapa olika scenarier till gardinerna, som passar deras dygnsrytm.

PowerView® app, ett av styrningsalternativen till smarta gardiner PowerView® app, ett av styrningsalternativen till smarta gardiner

Den vackra lösningen

Det är både praktiskt i vardagen, men också smart om familjen är på semester och gärna vill låta hemmet se bebott ut. Och så är lösningen vacker också, fortsätter David.

”Det där med att förena det estetiska med det tekniska är inte alltid så lätt. När jag startade för tio år sedan med att testa olika tekniska prylar var jag tvungen att ta med dem hem, installera dem, sätta upp dem och så var de en del av hemmet. Nu är lösningarna mer eller mindre dolda och tillverkarna fokuserar på att det ska vara vackert att se på.”

Ett smart hem

Hör familjens tankar om ett smart och intelligent hem, med PowerView® gardiner.

Alla kan ha nytta av teknik

Tekniken tar mycket plats i Davids hem, där han också kan styra ljus och värme. Alltihop är funktioner som gör det enklare för den stressade småbarnsfamiljen att få vardagen att gå ihop. Och man behöver inte vara teknikexpert, som han är, för att hålla koll på allt.

”Ett smart hem för oss, är ett hem som vi inte ska behöva fundera så mycket på. Några av oss är mer tekniska än andra, och det kräver därför att sakerna är självgående och automatiserade”, säger han.

LÄS OCKSÅ: Gardiner för dig som älskar elektriska prylar >

David och Louise Guldager, här framför Luxaflex® smarta gardiner David och Louise Guldager, här framför Luxaflex® smarta gardiner

David Guldager

David Guldager är digital trendexpert och programledare, bland annat känd från Go’ Morgen Danmark, där han i många år har varit fast expert. Han är gift med Louise Guldager, skaparen bakom danska bloggen Guldlog.

Nyfiken på mer om intelligenta gardiner?