Historien bakom Luxaflex®

Det är nu mer än 60 år sedan Joe Hunter och Henry Sonnenberg startade sitt företag Hunter Douglas Machinery Corporation. Deras affärsidé var att utveckla en innovativ gjut- och produktionsprocess för den lätta aluminiummetallen.

Deras mål var att åstadkomma något alldeles nytt och annorlunda. En produkt som skulle förändra våra fönster fullständigt: aluminiumpersiennen.

Innovation förr och nu

Persiennerna gjorde premiär i Europa 1951 under namnet Luxaflex®. Det faktum att persiennerna inte bara var praktiska, utan även eleganta, gjorde dem snabbt populära. Sedan dess har Luxaflex® fortsatt att introducera nya banbrytande produkter som de unika och prisbelönta Duette® gardinerna och Silhouette® gardinerna.

Duette® gardin
Duette® gardin
Silhouette® gardin
Silhouette® gardin

Exklusiva skräddarsydda gardiner

Skräddarsydda och måttbeställda Luxaflex® gardiner och solskydd livar upp ditt hem – de släpper in precis lagom mycket dagsljus och isolerar effektivt mot såväl värme som kyla. Vacker design, smarta betjäningssystem och högkvalitativa vävar kännetecknar alla våra produkter och får dig att känna att du verkligen gjort det perfekta valet för ditt hem.

Konstruerade med säkerhet i åtanke

Luxaflex® erbjuder också ett brett sortiment av innovativa betjäningssystem som förenklar och förbättrar barnsäkerheten. Du har fullständig valfrihet – allt från våra prisbelönta SmartCord® och LiteRise® system till helt motoriserade system. Du avgör.

Läs mer om våra olika betjäningssystem >.

Hos din Luxaflex® återförsäljare

För att se till att varje enskild kund hittar en perfekt lösning till sina fönster, och samtidigt får den bästa möjliga köpupplevelsen, säljs Luxaflex® gardiner via ett omsorgsfullt urval av auktoriserade återförsäljare med professionellt utbildade experter som hjälper dig genom hela processen.

Bläddra i broschyrer och kollektioner, känn på vävprover, upptäck alla våra färger och tillval och besök våra utställningar för att se hur produkterna ter sig i verkliga livet.

Våra experter besvarar dina frågor och ger dig all den hjälp du behöver. Detta omfattar även hembesök för att bedöma fönstren och rummen som helhet, exakt uppmätning och till sist en professionellt utförd montering.

Luxaflex® återförsäljare landet över hittar du här.

Ansvarstagande

Vi är fast beslutna att producera miljömässigt sunda produkter på ett hållbart sätt och samtidigt, efter bästa förmåga, hjälpa våra kunder att spara energi på ett naturligt sätt.

”Keen on Green” är vårt initiativ för att främja och sprida kunskapen om Luxaflex® produkternas energibesparande egenskaper och fördelar.

Läs mer om energibesparande gardiner.