Brave Ground – årets färg 2021, utsedd av Nordsjö

  • Maja Lind
  • Tips

Det är alltid spännande vad färgspecialister och designexperter i branschen tror om kommande trender! En av dem är Nordsjö, som i dagarna valt ut ”Brave Ground” till årets färg 2021.

Brave Ground beskrivs som en kulör som för tankarna till naturen och de enkla sakerna i livet. Denna varma, jordnära nyans skapar en känsla av stabilitet och potential, och är en perfekt bas för den som önskar skapa en kreativ förändring i hemmet.

Upptäck hur du kan använda Brave Ground i din inredning, i till exempel vardagsrum, sovrum eller varför inte hemmakontoret.

Trendfärger som matchar din inredning

Brave Ground är ypperlig för de som tycker om att förnya sin inredning lite då och då, genom att agera tidlös basfärg, som håller ihop hemmets olika utrymmen, samtidigt som nyansen skapar en varm och välkomnande känsla. Brave Ground passar utmärkt med accenter i trä, 50-tals möbler och material som koppar och marmor.

Bildkälla: Flexa/Nordsjö - Brave Ground, årets färg 2021 Bildkälla: Flexa/Nordsjö - Brave Ground, årets färg 2021

4 inspirerande färgpaletter

Nordsjö har tagit fram fyra inspirerande färgpaletter som visar hur du kan använda Brave Ground i din inredning: Tillit, Jord, Tidlös och Uttrycksfull.

Bild 1, källa Nordsjö - Bild 2, Duette® Architella gardin från Luxaflex®

Vill du ge kontoret en lugn atmosfär?

Den nya trendfärgen är en perfekt nyans för att skapa ett lugnt hemmakontor genom att kombineras med de jordnära och inbjudande kulörerna i färgpaletten Tillit. Subtilt eleganta nyanser som passar bra ihop med antika möbler och lyxiga material som till exempel koppar, marmor och sammet.

LÄS OCKSÅ: Inred hemmakontoret för arbetsglädje och produktivitet >

Bild 1, källa Nordsjö - Bild 2, Duette® gardin från Luxaflex®

Naturliga, jordnära nyanser

Favoriserar du naturliga och jordnära nyanser? Låt blått och grönt, från färgpaletten Jord, balanseras med Brave Ground. Dessa nyanser passar utmärkt med naturligt trä, återvunna möbler, keramiska föremål och plantor. Ett tips; ge vardagsrummet värme genom att måla väggarna i Brave Ground och kombinera med gardiner från tak till golv i ljusa naturliga färger för att framhäva takhöjden.

LÄS OCKSÅ: Gardinfärgen påverkar ditt välbefinnande >

Bild 1, källa Nordsjö - Bild 2, Luxaflex® rullgardin

Våga vara unik

Stick ut med ljusrosa och röda nyanser från färgpaletten Uttrycksfull, och blanda med subtila färger i samma nyanser. Ett utmärkt sätt att ge ditt hem lite krydda. Dessa kulörer gör sig bra med moderna möbler, grafiska mönster och ljusa trägolv.

Bild 1, källa Nordsjö - Bild 2, Plisségardin med SmartCord® från Luxaflex®

För en balanserad känsla i rummet

Tidlös; denna palett passar både traditionella och moderna inredningsstilar, och fungerar bra tillsammans med hantverk och naturliga material.

Vill du veta mer?

Om du ska inreda med gardiner kan du hitta mängder med tips, råd och inspiration på vår blogg som kommer väl till pass när du ska välja nya gardiner.