Sätt färg på inredningen med nya gardiner

  • Tips

Gardiner spelar en stor (och ibland förbisedd) roll i heminredningen och är med och bestämmer hemmets helhetsintryck. Du kan enkelt ge hemmet en unik färgtouch bara genom att byta gardiner – som samtidigt skapar personlighet och en röd tråd i inredningen.

Lek med färger och kombinationer när du väljer gardiner, och skapa det hem som passar dig.

Under de senaste åren har unika och inspirerande färgkombinationer i inredningen fått ett stort uppsving i skandinaviska hem. Färgernas förmåga att skapa ett stämningsfyllt och personligt hem, där endast fantasin sätter gränser, har därför öppnat upp helt nya inredningsmöjligheter. Vi har blivit modigare när det kommer till att mixa och leka med olika uttryck och färgtendenser i hemmet och det gäller även när det kommer till gardiner.

Det är något tilltalande med gardiner som skapar ett vackert färgspel i inredningen och tillför rummet något utöver det vanliga. Gardiner spelar nämligen en central roll i inredningen eftersom de utgör en stor yta och kan vara en fantastisk medspelare när det kommer till att skapa stämning och en röd tråd i inredningen.

Du kan enkelt förnya hemmet genom att byta till gardiner i hisnande färger. Låt dig inspireras av några utvalda färgpaletter och bjud in färgskalans oändliga möjligheter!

Luxaflex® Duette® gardin med vävkvalitén Elan, som finns i 55 olika varianter Luxaflex® Duette® gardin med vävkvalitén Elan, som finns i 55 olika varianter

Gula toner

Addera pastellgula gardiner till hemmet för ett friskt och lekande uttryck som lyfter både inredning och humör.

De solgula nyanserna förevigar vårkänslan i ditt hem och kan med fördel kombineras med mörkgröna växter eller vårens andra populära pastellfärger.

Duette® gardin, kvalité Elan, och sammetsgardin Alma, finns i 24 färger Duette® gardin, kvalité Elan, och sammetsgardin Alma, finns i 24 färger

Blå sammet

Den klassiska blå färgen har alltid haft en särskild karaktär och kontrast inom hemmet ramar – bland annat i sovrummet där den ger en lugn och avslappnad atmosfär.

Kombinera färgen med sammet och ge hemmet den där exklusiva känslan som sammet har fått oss alla att jaga den senaste tiden.

Väljer man sammet i ljusa och dova blå nyanser uppnår man något ytterst delikat, samtidigt som de ljusa färgerna kan hjälpa till och lyfta lite av sammetens ibland tunga uttryck.

LÄS OCKSÅ: Gardinfärgen påverkar ditt välbefinnande >

Luxaflex® Duette® gardin med vävkvalitén Elan och Luxaflex® semitransparenta gardinlängder från serien Ode, som finns i 55 olika färger Luxaflex® Duette® gardin med vävkvalitén Elan och Luxaflex® semitransparenta gardinlängder från serien Ode, som finns i 55 olika färger

Grönt är skönt

Inredningsmöjligheterna är oändliga med grön, eftersom gröna nyanser har en unik förmåga att komplettera varandra.

Med dess naturnära och frodiga uttryck är mörkgrön enkel att integrera i hemmet där den ger ett härligt avslappnat färgtouch.

Kombinera den med en fräsch grön eller lugnande pastell och skapa en tidlös och modern look som ger inredningen liv.

LÄS OCKSÅ: Tranquil Dawn – en början på något nytt >