Vacker omfamnande nyans

  • Trender

Det är dags för en av inredningsvärldens årliga höjdpunkter: tillkännagivandet av Årets färg 2022 från Nordsjö. Bright Skies™ är en luftig, ljusblå nyans som kommunicerar en ny början. Den reflekterar den gränslösa luften runt omkring oss och ger en touch av natur och liv till varje rum. Denna färg kompletterar många andra färger, från mjuka neutrala toner till glada ljusa färger.

Fyra trender, fyra paletter

Fyra färgpaletter med nyanser som fungerar i alla hem har tagits fram för att komplettera Nordsjö Bright Skies™ på bästa möjliga sätt. Färgpaletterna representerar hemmets föränderliga roll, naturen som källan till allt, den komfort och inspiration vi finner i konst och slutligen den empati och öppenhet vi behöver.

Årets fyra färgpaletter:

  • Studio
  • Workshop
  • Greenhouse
  • Salon

Från väggfärger till möbler, accessoarer och gardinlösningar – låt dig inspireras och ge ditt hem ett spännande nytt utseende:

Studio från Nordsjö Studio från Nordsjö
Persienn från Luxaflex® Persienn från Luxaflex®

Bekvämt och lugnt med Studio

Vi behöver alla en plats där vi kan ladda om och slippa vardagsbekymren. Genom att måla dina väggar med nyanser från Studio-paletten skapar du en lugnande bakgrund oavsett rum. Dessa färger ger rummet en behaglig och lugn känsla med mjukhet.

Bind ihop färgschemat med en persienn i mjuk ton som förstärker ljuset.

Workshop från Nordsjö Workshop från Nordsjö
Duette® Dag & Natt modell från Luxaflex® Duette® Dag & Natt modell från Luxaflex®

Workshop med multifunktionella färger

Aldrig förr har våra hem betytt så mycket som de kommit att göra den senaste tiden. Utrymmen i hemmet har blivit multifunktionella – kontor, sen klassrum, TV-rum och kafé! Därför älskar vi färgpaletten Workshop med glada, ljusa toner som fungerar utmärkt för multifunktionella rum. Bright Skies™ i kombination med denna palett ger känslan av glädje och harmoni.

Och multifunktionella rum kräver multifunktionell gardin, som Duette® till exempel. Modell Dag & Natt är en praktiskt variant med två gardiner i en – en mörkläggande väv i kombination med en transparent väv.

Greenhouse från Nordsjö Greenhouse från Nordsjö
Rullgardin från Luxaflex® Rullgardin från Luxaflex®

Bjud in naturen med Greenhouse

Att vara ett med naturen är bra för oss alla. Och oavsett om du bor på landet eller i stan kan du kombinera grönska, dagsljus och färg för att få in naturens friskhet i hemmet. De trendiga gröna och blåa nyanserna i Greenhouse-paletten i kombination med Bright Skies™ sätter stämningen, både inomhus och utomhus. Välj en, två eller flera nyanser tillsammans för att ge rummet en frisk fläkt av naturens positiva effekter. Naturliga material skapar en verklig zen-känsla.

LÄS OCKSÅ: Så får du ett hem i naturlig och nordisk inredning

Salon från Nordsjö Salon från Nordsjö
Rullgardin från Luxaflex® Rullgardin från Luxaflex®

Färgpalett Salon – tid för något nytt

”Tids för nya berättelser, tid för empati och öppenhet”. Det är en trend som passar Salon-paletten. Luftiga neutrala färger i kombination med Bright Skies™ är perfekt för att ge ett vardagsrum eller sovrum en nystart. Denna nyans fungerar som en neutral bakgrund och låter möbler och inredning komma till sin rätt. För att njuta av mjukt dagsljus, låt trendfärgen gå igen i skräddarsydda rullgardiner.

Neutral men aldrig tråkig: denna palett skapar lätthet för en interiör med positiv och framtidsinriktad känsla. De perfekta ingredienserna för en nystart.

Återförsäljare landet över

Hos någon av våra många återförsäljare kan du se och bläddra i våra olika kollektioner för att hitta din favorit. I butikens showroom får du goda råd samtidigt som du kan utforska en mängd olika produktprover i verklig storlek. När du bestämt dig för vilken gardin du vill ha hjälper återförsäljaren dig med måttagning och montering.

Luxaflex® showroom Luxaflex® showroom