Skapar atmosfär och sprider ett milt ljus

  • 22 mars 2023
  • Maja Lind
  • Komfort

Gör hemmet redo för årets ljusa månader och ta udden av skarpt solljus. Med Silhouette® gardiner kan du njuta av ett behagligt ljus, utsikt och avskildhet – allt på en och samma gång.

Men inte nog med det! Visste du att Silhouette® gardinen även skyddar dina golv och möbler från UV-strålning? Här har vi samlat alla de olika fördelarna med vår allra mest sofistikerade gardin:

Silhouette® gardin öppen och stängd Silhouette® gardin öppen och stängd

Njut av filtrerat dagsljus

I kollektionen finns ett vackert urval exklusiva vävar, som alla filtrerar dagsljuset och sprider ett mjukt ljus vidare in i rummet. Färgpaletten går från vitt till svart och jordnära nyanser.

De horisontella lamellerna verkar närmast sväva mellan de två transparenta vävarna som filtrerar och sprider ett jämnt ljus i rummet.

Vinkla lamellerna för att släppa in mer eller mindre ljus.

Undvik solblekta golv och möbler Undvik solblekta golv och möbler

Slipp solblekt inredning

Silhouette® gardinen hjälper till att skydda golv, möbler, mattor och tavlor från solens skarpa strålar utan att kompromissa med ljus och utsikt. De två genomsiktliga vävarna gör det möjligt.

Gardinen hjälper också till att hålla inomhustemperaturen i schack utan att behöva stänga ute allt ljus – ett verkligt plus varma soliga dagar.

LÄS OCKSÅ: De stora fönsterpartierna gav så mycket värme ifrån sig, att vi inte kune vara i vardagsrummet

Silhouette® med ClearView™ väv Silhouette® med ClearView™ väv

Klar sikt

I kollektionen hittar du även knappt märkbara, florstunna vävar som erbjuder en ännu bättre utsikt. Perfekt när ditt fönster vetter mot vackra omgivningar som du gärna inte vill skärma av. Dessa vävar går under namnet ClearView™.

Trots de tunna vävarna får du ändå ett fullgott UV-skydd, samtidigt som inomhustemperaturen bibehålls behaglig genom att värmen hålls ute en varm sommardag.

Bekvämligheten med ett smart hem

Goda nyheter för smarta hem-entusiaster som vill ha ut det mesta av sina exklusiva gardiner: kollektionen finns med det smarta styrsystemet PowerView® Automation. Du vinklar lamellerna, höjer och sänker gardinen från din mobil, Pebble® fjärrkontroll eller via röstkommando kopplat till ditt smarta hem-system. Du behöver inte ens vara hemma för att justera gardinerna.

Inte ett fan av hemautomatisering? Välj då istället SmartCord® eller LiteRise® för att betjäna gardinen.

LÄS OCKSÅ: Ett hem fyllt med personlighet

Monteringsservice och underhåll

Överlåt måttagning och montering till någon av våra många Luxaflex® återförsäljare som sysslar med detta dagligen – för ett utmärkt resultat.

Håll din Silhouette® gardin fräsch längre, genom att regelbundet damma av den med dammvippa eller dammsugare på låg effekt. Fler rengöringstips till din Silhouette® gardin: