Välkommen hem till Anna María

  • 9 juni 2022
  • Maja Lind
  • Tips

Strax utanför Uppsala bor Anna María Larsson med sin familj i en nybyggd bostadsrätt. Under våren har vi haft nöjet att få följa Anna María på hennes gardinresa, som började hos en av våra återförsäljare. Följ med du också!

”Att inreda med gardiner är som att hemmet har fått kläder på något vis…”

Vi förstår precis vad Anna María menar när hon säger att hemmet fått kläder. Många och stora (små också för den delen!) fönster med massor av ljus och utsikt är ljuvligt, men för de allra flesta kommer behovet av att kunna stänga om sig krypande. Förutom att kunna skärma av sol, värme och insyn, är det något alldeles speciellt att kunna dra för gardinerna och känna sig helt privat. Så är det även för Anna María och hennes familj!

LÄS OCKSÅ: Gardiner skapar harmoni hemma hos danska Lisbeth Beck Mortensen

Anna Marías gardinresa började i butiken Anna Marías gardinresa började i butiken

Sovrum, vardagsrum, kök och allrum – alla rum har fått gardiner och varje rum ställer olika krav på funktionen

Att inreda sina fönster, där funktion och stil ska gå hand i hand, är kul men kan också upplevas överväldigande med alla beslut som ska tas. Många av oss har en grundidé och därefter är det väldigt skönt att kunna ventilera idéen med någon som har det här med hem- och fönsterinredning som vardagssyssla – och här kommer våra återförsäljare in i bilden.

Sen har vi ju det här med måttagning för att de skräddarsydda gardinerna ska passa och hänga perfekt, eller som Anna María uttrycker det: ”Ärligt talat så känns det väldigt skönt att det är någon annan som ansvarar för att alla mått och siffror ska bli rätt”.

Duette® gardin med väv Terrazzo och SmartCord® betjäning

På bottenplan har alla fönster (utom väggen mot uteplatsen) fått Duette® gardiner. I hemmets små fönster föll valet på modellen Top Down/Bottom Up och i det stora fönstret valde Anna María SmartCord® – en supersmidig betjäning som gör det enkelt att höja och sänka gardinen.

Men väven då, tänker du – vad heter den vackra väven? Den mönstrade väven är en av våra nyheter och heter Terrazzo. ”Jag tycker det ger mer liv och är så fint i förhållande till om man bara skulle ta något enfärgat”, så beskriver Anna María själv det mönstrade vävvalet. Vi kan inte annat än att hålla med henne!

Ett av familjens sovrum, men en slående utsikt Ett av familjens sovrum, men en slående utsikt

”Skönt att själv få bestämma när det är dags att gå upp – innan gardinerna kom på plats var det solen som bestämde åt oss!”

Anna María har valt mörkläggande rullgardiner till hemmets sovrum och barnrum.

Fönsterramens färg avgjorde färgvalet på rullgardinerna eftersom Anna María inte vill att de ska dra till sig uppmärksamhet i upprullat läge. Då är det bra med en bred kollektion och många färgval!

Vardagsrummet före och efter gardiner

Väggen ut mot den kommande uteplatsen har fått en takmonterad gardinskena och gardiner från tak till golv. Gardinmodellen heter Swing, och det finurliga med modellen är det knappt synliga glid-på-snöre som löper i skenan och som gör att vågorna inte dras ut. Vågorna är bestående oavsett hur mycket du drar i gardinen.

Vad tycker du om den förvandlingen? Visst är det bara WOW!

Före gardiner – familjens vardagsrum gapar tomt Före gardiner – familjens vardagsrum gapar tomt
Efter – vardagsrummet med gardiner från tak till golv Efter – vardagsrummet med gardiner från tak till golv

Och du, inte kunde du väl ana att det döljer sig en väggmonterad TV bakom en av gardinlängderna?

LÄS OCKSÅ: Hur får jag gardinerna att hänga snyggt? 10 frågor och svar.

Läs mer om Anna Marías gardinresa i hennes blogg där hon bland annat skriver ”Har vi liksom lagt X antal miljoner på ett boende med just fönster som en av USParna så känns det givet att ge lite extra kärlek och budget till valet av gardiner.”