Återvunna och hållbara vävar

Ansvarsfull framtagning

Vi på Luxaflex® har gått i spetsen för hållbar produktion och skapat lösningar som sparar energi och drar nytta av ljusets naturliga fördelar. Vi använder material på ett ansvarsfullt sätt och använder de mest effektiva produktionsprocesserna för att spara energi och stödja miljön.

I vår strävan mot att använda mer hållbart och återvunnet material i våra gardiner, så att du kan göra ett bra val för både miljön och ditt hem, ser vi till att kontinuerligt utveckla och utöka våra olika vävkollektioner med sunda val.

Merparten av Luxaflex® olika vävar är certifierade med OEKO-TEX® Standard 100 som säkrar sunda och säkra miljöer då inga skadliga kemikalier används i processen. Därutöver har vi ett flertal GREENGUARD® certifierade vävar som genomgått grundliga tester och uppfyller de stränga kraven på låg emission av kemikalier inomhus som standarden innebär. Dessa båda certifieringar bidrar till en sundare miljö och inomhusklimat.

Under rubriken återvunnet och hållbart har Luxaflex® satsat hårt de senaste åren och våra största kollektioner har nu flera olika val av återvunna vävar som du kan läsa mer om nedan:

Beställ en digital broschyr

Utforska möjligheterna och bli inspirerad av våra hållbara skräddarsydda gardiner.

Den här webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google, där Sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Tack för din beställning!

Inom kort har du din digitala broschyr, fylld till bredden med inspiration.

Återvunna Gardiner & Hissgardiner

Våra två kollektioner med gardinlängder och hissgardiner går vävmässigt hand i hand. Det är inte alla gardinvävar som är lämpliga att tillverka hissgardiner av, men de som är det delar kollektion med våra gardinlängder – så även när det kommer till hållbara och återvunna gardinvävar.

Akin, återvunnen och flamsäker väv Akin, återvunnen och flamsäker väv

Akin

En vacker, skir väv som både är återvunnen och flamsäker och som finns i 11 sobra färger.

Vävserien är gjord på Trevira CS ECO, en vidareutveckling av den välkända produkten Trevira CS, känd för sin höga kvalitet av flamsäkra textilier.

Trevira CS ECO är en GRS (Global Recycled Standard) certifierad väv och består av minst 50% återvunnen väv, gjord på tygrester från tidigare produktion.

Hela vävserien upplever du i butik.

Sea, gardinlängd av återvunnen havsplast Sea, gardinlängd av återvunnen havsplast

Sea

En vacker vävkollektion med mjuk och luftig linnekänsla, tillverkad av återvunnen havsplast i tio naturnära nyanser.

Sea, tillsammans med samlingsnamnet GreenScreen Sea-Tex®, är en vävkollektion tillverkad till 50% av havsplast, uppsamlad längs stränder och kustlinjer.

Tillsammans med företaget Bionic® förvandlas den återvunna havsplasten till tyger och vävar av hög kvalitet.

Intresserad av fördjupad information om vävkollektionen?

Akin och Wood, två miljömässigt hållbara vävar Akin och Wood, två miljömässigt hållbara vävar

Wood

En sofistikerad tät väv i naturmaterialet Tencel Lyocell™ i kombination med linne. Finns i sju nyanser.

Wood är gardinserien under temat hållbarhet som sticker ut lite: 75% Lyocell™ och 25% Linne, som gardinen består av, gör att den är helt och hållet biologiskt nedbrytbar och komposterbar. I tillägg är Lyocell™ en ytterst hållbar väv av olika anledningar. Till en början är tillverkningsprocessen en s.k. closed loop som inte skapar skadliga biprodukter och som återvinner de giftfria kemikalierna i tillverkningsprocessen om och om igen. Lyocell™ har dessutom en kort och enkel tillverkningsprocess, vilket resulterar i minskad vatten- och energiförbrukning.

Sammantaget kan man säga att Lyocell™ både är miljövänligt och etiskt framställt. Dess huvudkomponent, träcellulosa, kommer från välskötta skogar, vilket gör den till en utmärkt källa till förnybar fiber som t.ex. gardinväv.

Upplev kollektionen i något av våra showroom landet över.

Återvunna Rullgardiner

Med Luxaflex® senaste kollektion har sektionen återvunna rullgardinsvävar vuxit. Vi kan numera erbjuda allt från mörkläggande vävar till screenvävar, enfärgade vävar till vävar med mer struktur i olika sobra nyanser.

GreenScreen Sea-Tex® NXT i kombination med Akin gardinlängd GreenScreen Sea-Tex® NXT i kombination med Akin gardinlängd

GreenScreen Sea-Tex®

GreenScreen Sea-Tex® är samlingsnamnet för våra vävar tillverkade till 50% av återvunnen havsplast. Härunder hittar du tre vävvariationer: Defend™, NXT och Sterling.

Både Defend™ och Sterling är s.k. screenvävar med en öppenhetsfaktor på 2% respektive 3 % som gör att du fortsatt kan se ut samtidigt som du har ett skydd mot värme och bländning. Sterling har i tillägg en metalliserad baksida som gör den ännu mer effektiv. Defend™ har, som namnet antyder, en antiviral funktion som gör att virus inaktiveras upp till 99% och minskar risken att virus överförs från vävar till människor och andra ytor i hemmet.

Vävarna i NXT finns både som semi-transparenta och mörkläggande kvaliteter.

Intresserad av att veta mer om GreenScreen Sea-Tex® och dess tillverkningsprocess?

Largo, vacker återvunnen rullgardinsväv Largo, vacker återvunnen rullgardinsväv

RE-LIFE

Rullgardinskollektionens övriga vävar som är återvunna, men inte av havsplast, har samlingsnamnet RE-LIFE. Här hittar du vävar med olika struktur, nyans och transparens – och gemensamt för dem alla är att de tillverkas av använda och återvunna PET-flaskor.

Våra vävserier och dess mängd återvunnet material:

  • Largo: 40% återvunnet
  • Overture: 80% återvunnet
  • Strada: 89% återvunnet
  • Universe: 100% återvunnet

Den sista väven i raden, Universe, är dessutom en s.k. screenväv med öppenhetsfaktor på 3% som gör att du fortsatt kan se ut och samtidigt få ett bra skydd mot värme och bländning.

Upplev vävarna och dess olika egenskaper i något av våra många butiker.

Återvunna Lamellgardiner

I Luxaflex® kollektion hittar du återvunna lamellvävar i fem nyanser under namnet GreenScreen Sea-Tex® NXT, en kvalitetsväv tillverkad till 50% av havsplast.

Väven har en tydlig ”linnestruktur” och innehar de tre certifieringarna: Cradle to Cradle, GREENGUARD® och OEKO-TEX® Standard 100, så att du kan göra ett sundare och mer hållbart val.

Läs mer om vår kollektion återvunnen av havsplast.

GreenScreen Sea-Tex® NXT, en lamellväv av återvunnen havsplast GreenScreen Sea-Tex® NXT, en lamellväv av återvunnen havsplast

Återvunna Duette® och plisségardiner

Självklart har våra två populära kollektioner Duette® och plisségardiner även de återvunna och hållbara vävar. I plissékollektionen heter väven Revival och i Duette® kollektionen hittar du återvunna Eternity.

Revival, 100% återvunnen väv Revival, 100% återvunnen väv

Revival

Revival är en plisséväv tillverkad i 100% återvunnen polyester från industriavfall, något som i sin tur bidrar till besparing av naturresurser, reducerar CO2-utsläpp och använder mindre vatten under produktionen av textilier.

Eternity, återvunnen Duette® väv Eternity, återvunnen Duette® väv

Eternity

Eternity är en Duette® väv tillverkad av 40% återvunnen polyester. Resultatet är en mjuk och oerhört vacker väv som gör sig riktigt fin i fönstret.

I tillägg är Duette® gardinen, med sina två lager väv och isolerande luftficka, ett bra energieffektivt val.

Hitta en butik

Ange din ort för att se vilken återförsäljare som finns i din närhet.