GreenScreen Sea-Tex®

Haven är vår framtid. Hjälp oss att ta hand om dem.

GreenScreen Sea-Tex® vävar är ett sätt. Från havsplast till Luxaflex® vävar. Plastavfall uppsamlat längs stränder och kustlinjer får nytt liv.

Dagligt plastavfall Dagligt plastavfall

Nedskräpningen orsakar lidande

Vi omges av plast. Tänk bara på allt vi använder på en enda dag...

Matkassar, matbehållare, kaffekoppslock, flaskor, sugrör – listan kan göras lång. Plast är bekvämt, men vi får betala ett högt pris. Plastförorening har nämligen en direkt och dödlig effekt på våra vilda djur.

Tusentals sjöfåglar, havssköldpaddor, sälar och andra marina djur dödas varje år efter att de fått i sig plast eller fastnat i övergivna fiskenät.

Havsplast – ett begrepp som måste få ett slut Havsplast – ett begrepp som måste få ett slut

Direkt åtgärd på den omkringliggande havsplasten

GreenScreen Sea-Tex® är ett produktprogram av vårt moderbolag Hunter Douglas, i samarbete med materialteknikföretaget Bionic®. Programmet syftar till att förvandla återvunnet plastavfall till högkvalitativa tyger.

Resultatet?
Världens första gardinväv för ljusreglering, framtagen av återvunnen havsplast, ser nu dagens ljus.

Våra GreenScreen Sea-Tex® vävar är tillverkade av 50% återvunnet plastavfall från haven. I juli 2020 hade vi omvandlat 40 ton insamlad havsplast till GreenScreen Sea-Tex® vävar till Luxaflex® rullgardiner, lamellgardiner och Sea gardinlängder.

Genom detta program hjälper vi till att städa upp haven, en av världens mest brådskande miljöutmaningar.

Beställ en digital broschyr

Utforska möjligheterna och bli inspirerad av våra skräddarsydda gardiner av havsplast.

Den här webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google, där Sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Tack för din beställning!

Inom kort har du din digitala broschyr, fylld till bredden med inspiration.

Historien om GreenScreen Sea-Tex®

Hör historien och initiativen bakom GreenScreen Sea-Tex®, och hur vävarna hjälper till att städa bort havsplasten längs stränder och kustlinjer.

Plastavfall som återvinns och återanvänds Plastavfall som återvinns och återanvänds

Återvinn och återanvänd

Sea, Sea-Tex®, Sea-Tex® Sterling och Sea-Tex® NXT är alla namn på vävar tillverkade av cirka 50% återvunnen havsplast som samlats in med hjälp av engagerade volontärer via Waterkeeper Alliance™.

Organisationen verkar i 37 länder och deras mål är att hålla stränder rena och främja det marina ekosystemet. Plasten samlas in i största utsträckning längs stillahavskusten.

Cradle to Cradle certifiering Cradle to Cradle certifiering

Cradle to Cradle certifierade vävar

Många av våra återvunna vävar bär certifieringen Cradle to Cradle, så även Luxaflex® GreenScreen Sea-Tex® vävar, så att du kan ta ett medvetet och ansvarsfullt val till ditt hem och för din familj.

Certifieringen garanterar att väven är fri från ämnen som är skadliga för människor eller miljön, värda att återvinna och därmed minimera och eliminera avfall. Cradle to Cradle certifierade vävar hittar du bl.a. i följande kollektioner: rullgardiner, Duette® gardiner, plisségardiner, lamellgardiner och aluminiumpersienner.

I över 70 år har vi återvunnit och återanvänt material och skickat allt mindre till deponi. Att använda material och processer som stödjer hållbarhet är centralt för Luxaflex® vision.

Gardinserie Sea med naturinspirerade nyanser Gardinserie Sea med naturinspirerade nyanser

Hållbarhet ligger i vår designfilosofi

Våra gardiner hanterar ljus, isolerar rum mot värme och kyla, sparar energi, avskärmar och inreder.

Våra Sea och GreenScreen Sea-Tex® vävar är inspirerade av kustens naturliga färger och skapar en tidlös inredning. Skapad av experter gör att du kan glädjas åt avskärmning, UV-skydd och bländningskontroll samtidigt som ljuset filtreras mjukt i rummet.

Vävarna hittar du i följande kollektioner: gardinlängder, rullgardiner och lamellgardiner.

Sea gardinlängd, av återvunnen havsplast Sea gardinlängd, av återvunnen havsplast

Letar du efter hållbara gardiner?

Ta kontakt med din lokala Luxaflex® återförsäljare för att se hela vårt utbud av hållbara gardiner. Bläddra i kollektionsböcker och upplev färger och vävar, få expertråd och inspiration till ditt nästa gardinköp.

Våra återförsäljare finns landet över.