Design med fokus på miljön

Hållbarhet och ansvar

Miljön är vårt gemensamma ansvar och ett centralt fokusområde i produktionen av Luxaflex® produkter – både vad gäller val av material, produktionsmetoder och underleverantörer.

Rullgardiner med väv Largo, innehållande 40% återvunnet material

Hållbara val

Vackra gardinvävar skapade av återvunnet material som t.ex. PET-flaskor.

Hållbart boende tack vare energieffektiv design

Luxaflex® har varit en pionjär inom hållbarhet i över 70 år.

Genom att kombinera smarta konstruktioner och produktionsmetoder för att utveckla produkter som reglerar ljusinsläpp och isolerar utrymmen mot värme/kyla och därmed sparar energi, hjälper vi dig att minska ditt ekologiska fotavtryck.

Vi har designat några av världens viktigaste innovationer inom hållbara gardiner/solskydd, inklusive de första aluminiumpersienner och Duette® gardiner – branschens första invändiga solskydd med fokus på energieffektivitet kring fönster.

Våra övriga produkter, som t.ex. rullgardiner, plisségardiner, lamellgardiner och gardinlängder har också alternativ gjorda av hållbara material och som erbjuder energibesparande fördelar.

Isolerande effekt

En rad Luxaflex® gardiner har utvecklats med en isolerande effekt, för att kunna bibehålla värme. Resultatet är att din värmeförbrukning minskar.

Sommartid fungerar gardinen tvärtom och stänger då ute värmen.

Beställ en digital broschyr

Utforska möjligheterna och bli inspirerad av våra skräddarsydda gardiner.

Den här webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google, där Sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Tack för din beställning!

Inom kort har du din digitala broschyr, fylld till bredden med inspiration.

Återvunnen polyester

Luxaflex® plisséväv Revival är tillverkat av 100% återanvänd polyester, vilket inte bara reducerar CO2-utsläppen från vår vävproduktion med 6%, utan också minskar vattenförbrukningen. Härutöver tillverkas vår Duette® väv Eternity av 40% återvunnen polyester, från plastflaskor. Två plastflaskor är tillräckligt för 1 kvm tyg.

Polyester är tillverkat av råolja och genom att återanvända det, sparar vi på världens begränsade oljeresurser.

Återvunnen plast från haven

Det uppskattas att upp till 11 miljoner ton plastavfall hamnar i världshaven varje år. Under påverkan av havsströmmar, vind och vågor skapas gigantiska ansamlingar av denna plast. Dessa flytande plastöar utgör en fara och dödar våra marina djur.

Luxaflex® är stolta över att vara en del av ett program som redan har samlat in mer än 40 ton havsplast och omvandlat detta till vackra vävar. I vår kollektion finns rullgardinsvävar, lamellvävar och gardinlängder i återvunnen plast som samlats in från stränder och kustsamhällen världen över. Vävarna består till ca 50% av återvunnen plast som samlats med hjälp av passionerade volontärer via Waterkeeper Alliance™, vars övergripande syfte är att hålla stränderna rena och främja havens ekosystem.

Kollektionerna går under namnen Sea, Sea-Tex®, Sea-Tex® Sterling och Sea-Tex® NXT.

Re-Life

Det stannar inte vid havsplast och återvunnen polyester. Vi letar ständigt efter nya återvunna material till våra produkter.

Om någon av våra vävar har Re-Life märkningen kan du vara säker på att väven är tillverkad av återvunnet material – i tillägg till havsplast. Du kan för närvarande hitta märkningen i vår rullgardinkollektion, där använda PET-flaskor och polyester har återvunnits till ett antal vackra och hållbara rullgardinsvävar. Vi ser fram emot att introducera Re-Life i andra kollektioner också.

Återvunna vävar

Utforska ett urval av våra återvunna vävar i vackra strukturer och nyanser. Den fulla kollektionen upplever du hos någon av våra många återförsäljare landet över.

swatch detail image
Rullgardiner
Duette® gardiner
swatch viewport image
Luxaflex® persienner, tillverkade av 98% återvunnen aluminium Luxaflex® persienner, tillverkade av 98% återvunnen aluminium

Återvunnen aluminium

Sedan 1970-talet har Luxaflex® tillverkat persienner av återvunnet aluminium och idag består våra persienner av hela 98% återvunnen aluminium.

Våra aluminiumpersienner är Cradle to Cradle™ certifierade. Det innebär att alla komponenter och ytbeläggningar är fria från ämnen som är skadliga för människor och miljö. Därutöver intygar det ansvarsfull användning av vatten och energi samt hänsyn mot människor och vår jord.

Luxaflex träpersienner med FSC-certifiering Luxaflex träpersienner med FSC-certifiering

FSC-certifierat trä

Hela 70% av Luxaflex® träpersiennkollektion är tillverkad av FSC-certifierat trä.

I en FSC-skog fälls inte fler träd än vad skogen hinner med att återproducera. Samtidigt säkrar FSC att djur- och växtliv skyddas, samt att människor som arbetar i skogen är säkrad utbildning, säkerhetsutrustning och ordentlig lön.

Luxaflex® Sea gardinlängd i återvunnen havsplast Luxaflex® Sea gardinlängd i återvunnen havsplast

Vanliga frågor